Cihangir’in yeni gözdesi Kiki

Güncelleme Tarihi:

Cihangir’in yeni gözdesi Kiki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2009 00:00

Kendi aralarında eğlenmek için müzik yapmaya başladılar. Bu partiler o kadar tuttu ki, İstanbul’un ünlü cumhuriyeti Cihangir’in bir numaralı mekânı oldular.

Kiki’ye ön taraftan baksanız, içeride çılgın bir parti olduğunu anlamazsınız. İnce-uzun bir mekân, eğlence arka taraftaki bar ve bahçe kısmında. Şirin bir mahalle kafesi gibi. Retro bir dekorasyonu var. Porselen tabaklardan eski sehpalara, masalara kadar her şey tam babaanne işi.

Dekorasyon babaanne işi ama yaş ortalaması 20-30. Cihangir’in filmci-oyuncu sakinleri, reklamcılar, öğrenciler ve civarda yaşayan yabancılar geliyor. Ünlü müdavimleri arasında ise Göksel, Teoman, Yetkin Dikinciler, Nezih Ünen, Harun Tekin, Koray Candemir gibi isimler var.

Çalınan müzik ağırlıkla funk ve rock’n roll. Ama gecenin bir saatinde, birden bire Ankara havaları patlatıp mekânı düğün salonuna çeviriyorlar. Herkes kurtlarını döktükten sonra hiçbir şey olmamış gibi tekrar normale dönülüyor. En beğenilen içki barmen Ahmet’in hazırladığı mojito’lar.

Mojito demişken, Kiki’nin belediye gazinosu gibi renkli ampullerle süslü küçük bahçesi, yazın son demleri için mükemmel. Ancak gece yarısından sonra bahçede müzik kapatılıyor, kapalı kısma geçiliyor. Bahçe tamamen sigara tiryakilerine ve smirtözlere (smirting düşkünü) kalıyor.

Çarşamba, cuma ve cumartesi partileri saat 04.00’e kadar sürüyor. Dört olup da müzik kapanınca, ahali gitmek istemiyor, yuuuh çekerek DJ’i bis’e davet ediyor. Bu arada tuvaletler alt katta. Aklınızda olsun merdivenin tavanı alçak, kafayı gömmeden inip çıkabilmişliğim daha vaki değil.

NESİ GÜZEL?

Şarkıcı Göksel


Akşamüstü sohbetleri, pazar kahvaltıları, iyi yemek, güzel müzik, sevdiğim dostlarımın doğumgünü derken beni de müdavimleri arasına ekledi Kiki. Son bir yıldır en çok gittiğim, adı gibi sıcacık bir mekan.

EV PARTİLERİ MAHALLE PARTİLERİNE DÖNÜŞTÜ

Kiki açılalı 8 ay oldu, daha önce Çukurcuma’da 8 kişilik bir çay eviydiler. Bu kadar tutmasının nedeni DJ’leri. Hiçbiri profesyonel DJ değil, mekânın sahibi Burcu Denizer’in müzikten anlayan arkadaşları. “Necropsi Cevdet, Godet Minas, Kaan Sezyum haftada bir gün çarşamba akşamları kabine geçmeye başladılar. Kendi aramızda ev partisi gibi eğleniyorduk. Sonra gittikçe kalabalıklaşmaya başladı. O ev partileri, bütün Cihangir’in geldiği mahalle partilerine dönüştü. Biz de haftada üç geceye çıkarttık, çarşamba, cuma ve cumartesileri şu küçücük bahçeye 250-300 kişi geliyor” diyor Denizer.

YEMEKLER LEZZETLİ FİYATLAR MAKUL

Galiba mekânın sahibi Burcu Denizer’in annesi Cihangir-Smyrna’yı, babası da Gelik kebapçılarını işlettiği için mönüde yok yok. 6 liraya muhammara, fava gibi Türk yemekleri de var, 12 liraya somon carpaccio yahut portakallı mezgit de. İsteyene kanat ızgara yapıyorlar, isteyene ahtapot ızgara. Ben ahtapot aldım, arkadaşım deniz ürünlü ravioli. Ana yemekler gayet iyiydi ama açıkçası mezeleri pek tutmadım. Muhammara ezme gibiydi, Çerkeztavuğu da didiklenmiş tavuk üstüne ceviz kırıntıları... Fakat fiyatlar makul. Hatta Cihangir ortalamasının epey altında. Bira 8, kahvaltı 15 lira mesela. Kiki Taksim Sıraselviler Caddesi’nde Alman Hastanesi’nin tam karşısında. (212) 243 53 73.

ORADA NELER OLUYOR

MANGA GRUBU İZMİR’DE

Manga grubu pazartesi akşamı Bornova-Ooze Venue’de bir konser verecek. 23.00’teki konsere giriş 23 lira. (232) 388 78 70.

MORFEST BOZCAADA’DA
Çanakkale Bozcaada’da 18-22 Eylül’deki Morfest’te Aylin Aslım, Kurban, Direc-t, Yasemin Mori çıkacak. www.morfest.org

DIMITRIOU BODRUM’DA
Yunan pop-tavernacı Angela Dimitriou, pazartesi akşamı Bodrum Kalesi’nde. Biletler 73-90 lira. www.biletix.com.

ŞEHİRDE NE VAR NE YOK?

Küfündür Life Roof’ta

DJ Hakan Küfündür, bu akşam Beyoğlu Life Roof’ta Türkçenin dibine vuracak. Öyle Sarhoş Olsam ki’den başlayıp, Ajda, Sezen, Nilüfer, Tarkan, Serdar, Mirkelam, Kartel, Sıla, Duman, Allah ne verdiyse gidecek. Giriş 20 lira. (212) 293 66 15.

Oldies Partisi Studio Live’da
70’lerden The Bee Gees, Bob Marley, Boney M, 80’lerden Depeche Mode, Michael Jackson, The Cure, 90’lardan The Prodigy, K.L.F, Guns’n Roses ve daha niceleri bu akşam Beyoğlu Studio Live’daki Oldies Party’de. Giriş 15 lira. (212) 244 77 12.

Luxus Balans’ta
Luxus Grubu geçen yıl Acayip Şeyler adlı albümlerini çıkarmıştı. Yedi müzisyenden oluşan grup, “oryantal blues” adını verdikleri müzikleriyle yarın akşam Beyoğlu Jolly Joker Balans’ta. Biletler Biletix’te 23 lira. (216) 556 98 00.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!