Çiçeklerin Büyücüsü Jeff Leatham: Orkide benim gibi seksi ve keskin

Güncelleme Tarihi:

Çiçeklerin Büyücüsü Jeff Leatham: Orkide benim gibi seksi ve keskin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 08:31

Jeff Leatham, dünyanın en önemli çiçek sanatçılarından biri… Paris’teki George V Hotel’de yarattığı enstalasyonları, Louvre müzesindeki Mona Lisa ile yarışıyor. Ayda bir Martha Stewart ya da Oprah Winfrey Show’a konuk oluyor. Çünkü ev kadınları ona tapıyor. Madonna’dan Dalia Lama’ya ünlü bir portföyü var. Eva Longoria ve Chelsea Clinton gibi ünlülerin düğünlerine de çiçekleri ile imza attı. Anneler günü dolayısıyla Louis Vuitton’un Zorlu Center’daki mağazasında sanatını konuşturdu.

Haberin Devamı

“İnsanın başına gelen en güzel şeylerin tesadüfler sonucunda olduğunu düşünüyorum. Benim çiçeklerle buluşmam da tamamen bir tesadüf.” diyor Jeff Leatham. Utah’da doğmuş. Çocukken doğaya karşı ilgisi büyükmüş. Babası “Asla botanikçi olamazsın” deyince moda sektöründe çalışmaya başlamış, hatta bir ara modellik yapmış. Ne yapsa ne etse çiçeklerden uzak duramamış, Four Seasons Beverly Hills’in operasyon müdürlerinden biri vasıtasıyla otelin çiçek düzenlemelerini yapmaya başlamış. Daha ilk hafta bu işin hayatının işi olduğuna karar vermiş: “Benimki kesinlikle aşk, hem de en tutkulusundan. Paris’teki George V Oteli’nin çiçeklerini tasarlamam için davet ettiklerinde büyük bir gurur duydum. Paris estetiğin merkezi. 15 yıldır Paris’teyim.”

Her hafta Amsterdam’dan tır dolusu çiçek alıyor. Çiçeklerin sahip olabileceğiniz en büyük lüks olduğunu düşünüyor. Dünya üzerindeki en çiçek düşkünü ünlünün kim olduğunu soruyorum. Kesinlikle Elton John diyor.
Gelelim ilham kaynaklarına: “Dinlediğim müzikler, seyrettiğim filmler, belgeseller, defileriler beni etkiliyor. Çiçeklerle klasik aranjmanlar yerine enstalasyonlar yaratmaktan hoşlanıyorum. Ben rüya gibi bir işe sahibim. Geçen sezon Oprah’ın ‘Rüya İşlere Sahip Kişiler’ bölümünde yer aldım. Düşünsenize her gün dünyanın en lüks galerisinde çiçek tasarlamak için maaş alıyorum.”

Favori çiçeği manolya

Parfüm ve kristal vazo koleksiyonu var, en yakın arkadaşları Kylie Minoque ve Tina Turner. Hatta onların isimlerini verdiği vazolar bile tasarlamış. Zaten Tina Turner’ın düğününü de kendisi yapmış. Favori çiçeği harika kokulu, büyülü manolyolar: “Uyurken yatağımın kenarına manolyalar koyarım. Çok kırılgan oldukları için manolyalarla çalışamıyorum, onları kendim için saklıyorum.”

Çiçek konusunda dünya trendini Jeff Leatham belirliyor. O, George V Otel’de kullanıyorsa anında moda oluyor. Kendi ismine üretilen, tüm dünyada öyle satılan bir siyah orkide var. Nedenini şöyle anlatıyor: “Orkide beni yansıtan çiçek. Benim gibi seksi ve keskin. Dünyaca ünlü moda tasarımcılarının bir çoğunda da orkide tutkusu vardır.”

Sözlerinden de anlayacağınız üzerine Jeff Leatham bir rockstar gibi yaşıyor. Sorunca “Evet ben bir rockstar’ım” diye onaylıyor. Zaten hayranı olan kadınlar çiçek tasarımları kadar kaslı vücuduna da bayıyor.
İstanbul’u bir çiçeğe benzetmesini istiyorum. Şehrimizin simgesi olan lalenin çok uygun olduğunu söylüyor: “İstanbul hayat gibi, farklı katmanlara sahip bir lale gibi. Başınızı bir an çevirdiğinizde muhteşem bir güzellikle karşılaşabiliyorsunuz. Şehrin kültürüne, geçmişten getirdiğiniz mimariye hayranım. Ve özellikle siyah lalelerinize…”

Haberin Devamı

Çiçek gurusundan tüyolar

Haberin Devamı

* Aşkın çiçeği bir tane olamaz.
* Kırmızı güller artık çok klişe. Bana göre kırmızı gül artık daha rock’n roll oldu. Tina Turner’in düğününde bir duvar olarak kullandım mesela.
* Karakterinize en uygun çiçeği bulmaya çalışın. Duygusalı, seksisi, üzgünü farklı âşıklar için farklı çiçekler düşünülmeli.
* Söyleyebileceğim tek şey kırmızı gül yapraklarını çarşaflarınızda kullanmayın. Sadece çarşaflarınızı kirletir. Gül yaprağı olacaksa zarif beyaz güllerden vazgeçmeyin.
* Orkide, kesinlikle en seksi çiçektir. Biriyle sevişmek istiyorsanız ona orkide hediye edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!