Chris de Burgh ile düet yaptı

Güncelleme Tarihi:

Chris de Burgh ile düet yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2010 00:00

Popstar yarışmasıyla ünlenen ama ilk albümünde istediği çıkışı yapamayan Aydan Kaya aniden atağa geçti. Önce Ortadoğu’nun dikkatini çeken, gelen teklifleri değerlendirerek Arap ülkelerine özel bir albüm hazırlayan şarkıcı, önümüzdeki ay Türkiye’de çıkaracağı albüm içinse dünyaca ünlü sanatçı Chris de Burgh ile düet yaptı.

Haberin Devamı

AYDAN KAYA FOTOĞRAFLARI

İlk olarak şunu sorayım, Ortadoğu’dan teklif nasıl geldi?                            

Kanal D’de iki sezon rol aldığım “Elveda Derken” adlı dizi Ortadoğu’daki 24 Arap ülkesinde yayınlandı. NBC televizyonlarında yayınlanan dizinin şarkısını da ben seslendiriyordum. Oradan, öncelikle oyunculuk, şarkıyı benim söylediğim öğrenildikten sonra da bir albüm teklifi geldi.
          
Tam olarak hangi ülkeden geldi bu teklifler?    

- Dizi NBC’ye gittiği için 24 Arap ülkesinde de yayınlandı. Dolayısıyla tek bir ülkeden değil, neredeyse tamamından albüm teklifleri aldım. Ben de hemen çalışmalara başladım. ılk albümümdeki birkaç şarkıma Arapça söz yazdırdık, ayrıca Selami şahin’in iki eserine yer verdik. Arap ülkelerinin Tarkan’ı diyebileceğim bir sanatçıyla da düetimiz oldu. Albüm önümüzdeki günlerde çıkacak.

İsmini açıklamak istemiyormuşsunuz sanırım, belki bizimle paylaşırsınız...            
           
- Wael Kfoury...

Ağustosta çıkacak albümünüzde de bir başka dünyaca ünlü sanatçıyla düetiniz varmış...                  
 
- Evet, Arjantin asıllı İrlandalı müzisyen Chris de Burgh’le düet yaptım.

Siz Popstar çıkışlı bir isimsiniz ve müzik dünyasında gayet faalsiniz. Ama sizinle yarışan diğer isimlerden pek ses seda yok.

- Aslında Popstar bana çok fazla bir şey katmadı. şu anki noktaya tamamen kendi tırnaklarımla kazıyarak, çok çalışarak geldim. Evet, Popstar’da da çok güzel şeyler yaptık ama asıl mesele devamını getirebilmekti. Ben güçlü bir ekibi arkama alarak iyi işlere imza attığımı düşünüyorum.

Oyunculuk eğitiminiz devam ediyor mu bu arada?

- Evet, Kültür Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi alıyorum. Son sınıf öğrencisiyim.

Albümün çıkmasına çok az zaman kaldı da oyunculuk ne alemde peki? 

- Şu an üç dizi senaryosu var elimde, bir de sinema filmi teklifi geldi. Teklifleri değerlendirme aşamasındayım. En kısa zamanda en aralarından benim için en doğru olanı seçip “evet” diyeceğim.

Albümünüzü neden yaz sezonuna yetiştiremediniz?

- Benim yaz albümü çıkarmak gibi bir kaygım yok ki... Bu albümde çok iyi müzisyenlerle çalıştım, iyi bir albüm oldu. Dolayısıyla çalışmanın tüm mevsimlere damgasını vurabileceğini söyleyebilirim.

Haberin Devamı

BİRLİKTE KONSER VEREBİLİRİZ

İlk albümden daha iddialı görünüyorsunuz...


- Çünkü ilk albüm çok etkili değildi. Basım ve dağıtımı iyi yapılamadı. Bunun ise daha hisli, daha içli, bana daha yakışan bir albüm olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Chris de Burgh gibi dev bir sanatçının adı var bu çalışmada, daha ne olsun...

Onunla çalışmak size neler kattı?
 
- Bu isim sayesinde yabancı ülkelerin de dikkatini çektim. Yurtdışından teklifler geliyor. Chris de Burgh ile birlikte konser projelerimiz ve yurtdışına özel bir ıngilizce albüm de söz konusu olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!