CHP yolsuzluklarla vuracak

Güncelleme Tarihi:

CHP yolsuzluklarla vuracak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

CHP, seçime 15 gün kala en büyük rakibi olan iktidar partisi AKP’yi "yolsuzluk dosyaları" ile vuracak. Başta, ’Yasin El Kadı Dosyası’ olmak üzere, AKP’nin birçok yolsuzluğunu ortaya çıkaran ve ülke gündemine sokan CHP, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı kitapçık, CHP Genel Merkezi tarafından 2 milyon bastırılarak adaylar ve teşkilat aracılığıyla bütün Türkiye’ye dağıtılacak.

Haberin Devamı

Başta, ’Yasin El Kadı Dosyası’ olmak üzere, AKP’nin birçok yolsuzluğunu ortaya çıkaran ve ülke gündemine sokan CHP, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı kitapçık, CHP Genel Merkezi tarafından 2 milyon bastırılarak adaylar ve teşkilat aracılığıyla bütün Türkiye’ye dağıtılacak.

Henüz basım aşamasındaki kitapçığı Hürriyet’e anlatan Kılıçdaroğlu, "Ülke soyulurken, vatandaş yoksullaşıyor, AKP ve yandaşları kazanıyor" dedi. Seçime 15 gün kaladan itibaren seçmene ulaştırılacak kitapçık, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın "zenginleşmesi" ile başlıyor. Kitapçıkta, "Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu gün açıkladığı serveti şöyle: Kasımpaşa’da bir daire, Maltepe’de bir kooperatif hissesi. Bolluca’da (Gaziosmanpaşa) 346 metrekare arsa, Burak Gıda ve Ticaret Şirketi’nde yüzde 10 hisse.

Bu beyandan 7 yıl sonra Rahmi Koç’un, "Tayyip Bey 1 milyar dolar para biriktirmiş" açıklaması anımsatılan kitapçıkta, 6 Şubat 2007’de ise Başbakan’ın 26 yaşındaki oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın 2 milyon 325 bin dolara bir kuru yük gemisi aldığı, diğer oğlu Bilal Erdoğan’ın ABD’de 261 bin dolarlık daire sahibi olduğu vurgulanıyor.

KENDİ SÖZLERİ

Ayrıca, Başbakan oğlu bu iki kardeşin, Çamlıca Kısıklı’da tapu kayıtlarına göre 1 trilyon liralık villanın sahibi oldukları anımsatılarak, "Başbakan Erdoğan, aynı yerde ve içi 450 metrekare olan villanın bir benzerini kendisi için satın aldı" deniliyor. Erdoğan’ın, "Ben ticaret yapmasam, oradan para kazanmasam, bu maaşla (ayda 9 milyar liralık Başbakanlık aylığı ile) geçinemem. (03.03.2004)" sözü anımsatılarak, "Peki, ’fakir fukara, garip gureba’ nasıl geçinecek?" diye soruluyor.

TEMİZ YÖNETİM ŞART

Türkiye’nin içinde bulunduğu bunalımdan çıkabilmesi için, "temiz bir yönetim"in şart olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kitapçıkta yer alan bazı çarpıcı seçme yolsuzluk başlıklarını sıraladı: 9 Milyara Geçinemeyen Başbakan", "Naylon Fatura Düzenlemekten Sanık Bir Maliye Bakanı", "13 Günde 219 Yol İhalesi", "Yeşil Kartlı AKP’li Müteahhit", "Hortumcular VİP Salonu Kullanmaya Devam Ediyor",Hortumcu Helikopteriyle Hortumcu Köşküne Giden Bir Başbakan", "İhalesiz 2 Milyon Dolarlık İş Alan AKP’li", "Hortumcudan Pahalıya Al Yandaşına Ucuza Sat".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!