Ceyda Düvenci'nin romantik evi

Güncelleme Tarihi:

Ceyda Düvencinin romantik evi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 14:56

Ceyda Düvenci, eşi Engin Akgün ile oturduğu Acarkent’teki villasının kapılarını InStyle Home dergisine açtı. Melekler, kabaklar ve kedi figürleri ile bezeli evin bahçesi de binbir çeşit bitkiyle cennetten bir bahçe adeta... Ünlü oyuncunun tüm arkadaşları, bir konuda hemfikir: “Bu ev çok romantik.”

Haberin Devamı

İŞTE CEYDA DÜVENCİNİN ROMANTİK EVİ   (FOTO-GALERİ)    

MUHTEŞEM BİR DÜĞÜNLE EVLENMİŞLERDİ   (FOTO-GALERİ)   

ÜNLÜLER BU EVLERDE YAŞIYORLAR(FOTO-GALERİ)          

Ceyda Düvenci, geçen sezonun reyting rekortmeni dizisi “Binbir Gece”de aşktan yana bir türlü yüzü gülmeyen Bennu karakterine hayat vermişti. Genç oyuncu, dizinin final yorgunluğunu daha üzerinden atamadan, kendini Uğur Yücel’in yönettiği, ocak ayında vizyona girecek “Ejder Kapanı” adlı filmin çekimlerinde buldu. “Yakında yeni bir sitcom var. Yavuz Bingöl ile başrol oynayacağım. Ejder Kapanı’nda ise hayat kadını Cavidan’ı oynuyorum. Saçlarım o yüzden kızıldan kestaneye döndü” diyor.
   
Beykoz’daki Acarkent’e geçen yıl taşındıklarını anlatmaya başlıyor çıplak ayaklarıyla çimlerde gezinirken. Bahçedeki ağaç dallarına Bodrum Le Kabbak’dan aldığı kabakları asmış. “Kabaklar bahçeye nostaljik ve romantik bir görünüm katıyor” diyor. Kuzeni yan evde oturuyormuş. “Buraya taşınmamı çok istemişti. Ev ararken de şansımıza kiracı çıktı buradan ve evi tuttuk” diye anlatıyor taşınma hikâyesini
.
İsteklerinin olması konusunda evrenin ona hep yardım ettiğinin de farkında olduğunu söylüyor. “Bu konuda ben de evrene katkıda bulunuyorum artık. Hatta bahçemde kendi yaptığım bir dilek ağacım bile var” diyerek bizi havuzun kenarında misinalara bağlı nazar boncuklu bir saksının yanına götürüyor ve ekliyor: “Hadi siz de dileğinizi bir an önce tutun ki, hemen olsun!” Bahçeden evin içine doğru girerken, kedileri Salem, Cadı ve Çino gizlendikleri köşelerden aniden fırlayarak bize katılıyor.

MUMLAR, MELEKLER, KEDİLER         

Düvenci’nin salonunda ilk gözümüze çarpanlar mumlar, melekler ve kedi bibloları oluyor. “Çok seviyorum bu figürleri ve onların eve uğur getirdiğine inanıyorum. Evin içinde, havuzun yanında her yerde görebilirsiniz onları” diyor. Neredeyse evin tüm kapı eşiklerine Michelangelo’nun melek figürleri bezenmiş. “Evi dekore ederken eşim ve ben daha önce yaşadığımız evlerimizden uyumlu olabilecek parçaları bir araya getirmeye çalıştık. Bazılarını marangoza vererek şekillerini değiştirdik” diyor.

İki salon, beş oda ve altı banyodan oluşan toplam 370 m2’lik bu villanın bahçe katında salon, mutfak, misafir banyosu ve bir yardımcı odası bulunuyor. Üstte ise yine mutfak ve geniş salonlu bir kat daha var. “Oradaki salonun

durumu çekirdek ailemizin genişlemesine göre şekil alacak” diyor gözlerinin içi parlayarak. Çocuk fikrine çok sıcak bakıyor ve mutlulukla “Çocuk önemli” diyor.
Üçüncü katta eşiyle beraber kullandıkları bir çalışma odası var. İçinde banyosu bulunan yatak odaları ve giyinme odaları da yine bu katta yer alıyor. Çatı katını misafir odası olarak düşünmüşler: “Sevdiğimiz tüm arkadaşlarımıza bize gelin, yiyin, için kalın diyoruz. Burası gerçekten dinlendirici ve çok huzur verici bir ev oldu. Onların da bunun keyfini sürmeleri hoşumuza gider.” Dolunay Soysert, Sinan Tuzcu, Yekta Kopan eve sık gelen arkadaşlarından.

“Biz evde nasıl yaşıyorsak, buraya gelen konuklarımızı da öyle ağırlarız” diyen Düvenci, evlerine gelen çoğu kişinin burayı romantik bulduğunu söylüyor. Evdeki müzikten eşi Engin sorumlu çoğu zaman. Caz müziği çalan ve daima sağlıklı yemeklerin piştiği bu evde gerçekten insana geçen bir huzur var.

Haberin Devamı

Domates biber yetiştiriyorum

Haberin Devamı

İstanbul’dayken evde vakit geçirmeyi sevdiklerini anlatıyor Ceyda Düvenci: “Ama en çok organik tarlamı seviyorum. Evin domates, biber ve maydanozları oradan. Birileri eve gelince onlara yemek hazırlamaya bayılıyorum. Bahçeyi bir de gece görün. Kabakların içinden etrafa saçılan loş ışıklarla ve etrafı çevreleyen fenerlerle burası çok romantik bir ortama bürünebiliyor.” 

Hamlet'i izleyeceğiz

Ceyda Düvenci, eşiyle sık sık yurtdışı seyahatlerine çıkmayı sevdiklerinden bahsediyor. Yakında İtalya’nın kuzeyine bir yolculuk gözüküyor: “Como Gölü’ne gideceğiz ay sonunda. Sonrasında da bir Londra seyahatimiz var. Jude Law’un başrolünü oynadığı, Shakespeare’in Hamlet’ini izleyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!