Çevreci Julia

Güncelleme Tarihi:

Çevreci Julia
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2007 00:00

Julia Roberts, son dönemde sinemadan çok daha farklı bir alana; çevre sorunlarına el attı. Oscar’lı oyuncu, çevre sorunlarıyla yakından ilgilenmekle kalmıyor, kanun tasarılarının çıkarılmasına da önayak oluyor.

Julia Roberts, bugünlerde ABD hükümetini, Meksika topraklarında petrol kuyuları açmaması için canla başla iknaya çalışıyor. Dahası var: Roberts, Oprah Winfrey’in şovuna çıkıp okul servislerinin çocukları zehirlediği konusunu gündeme getirdi. Roberts’ın bunu televizyon ekranlarında dile getirmesinden hemen sonra Kaliforniya Eyaleti Senatörü Dean Florez, çevreye zarar vermeyen yakıt kullanılmasını zorunlu kılan kanun tasarısını çıkardı. Çevre sorunlarıyla ilgili Elle dergisine konuşan ünlü oyuncu önemli açıklamalarda bulundu.

n Çevre konularını daha anlaşılır bir hale getirip kamuoyunun dikkatini çekmeyi nasıl başardınız?


- Birkaç arkadaşımla araç yakıtlarının zararlarını ve okul servislerini konuşuyorduk. "Zehir saçan bu otobüslerin içinde kendi çocuklarını düşünebiliyor musun?" diyen bir sesle irkilip "Hayııır" diye haykırdım. Çocukken hepimiz yıllarca o zehirli havayı soluduk.

n Oprah’nın şovuna katıldıktan sonra anında sonuç almanız ünlü olmanın büyük güç olduğunu size hatırlattı mı?

- 20 yıldır bu alanda çalışan bir insan olarak medya ve ünlü olmanın gücünden gayet haberdarım.

n "Özel ünlü hattınızı" devreye sokarak ve Arnold Schwarzenegger’i arayarak işleri hızlandırabilirsiniz. Hiç birlikte film çektiniz mi?

- Hayır, hiç aynı filmde rol almadık. Fakat bu kampanyayı desteklemek için herhangi bir insanı aramaktan çekinmem, buna senatörler de dahil. "Önümüzdeki 50 yıl için herkese bol şans" dememek için bir şeyler yapmaya mecburuz.

n Çocuk sahibi olmanız sizi çevreci yaptı diyebilir miyiz?

- Kesinlikle evet. Şimdi ne zaman eski torbalarımı iade etmek için markete gitsem mutlu oluyorum. Bu tür ufak tefek şeyler büyük farklar yaratıyor. Ayrıca, alışveriş yaptığımda aldıklarımı plastik torbaya doldurmamak için gereken önlemi alıyorum.

n Bu konu beni de çok düşündürüyor.

- Yiyeceklerinizi satın alırken neden kendi kaplarınızı yanınızda götürmüyorsunuz?

n Sizin aracınız biyodizel mi?

- Eşim Noel’de bana biodizel ile çalışan bir araba hediye etti. İnsanlar "Hollywood camiası çevre konusunda demeçler vermeye bayılır" diye düşünüyorlar. Fakat bu gezegende daha fazla vakit geçirmek isteyen herkes bu konuda bir şeyler yapmaya mecbur. Herkes bireysel katkıda bulunmalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!