Caz efsanesi Peggy Lee öldü

Güncelleme Tarihi:

Caz efsanesi Peggy Lee öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 11:11

Caz müziği bir ustasını kaybetti. Grammy ödüllü Amerikalı pop ve caz efsanesi şarkıcı, besteci, oyuncu Peggy Lee, 81 yaşında hayata veda etti. Lee`nin kızı Nicki Lee Foster, şarkıcının, Los Angeles Beverly Hills`deki Bel-Air`de bulunan evinde kalp krizi sonucu öldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Peggy Lee, 50 yıllık sanat yaşamında, Benny Goodman ile birlikte hit şarkılara imza atmış ve birçok kez Broadway`de sahneye çıkmıştı.  

Billie Holiday, Mildred Bailey, Ella Fitzgerald ve Bessie Smith gibi isimlerle aynı kulvarı paylaşan Lee, "Why Don`t You Do Right", "I`m a Woman", "Lover", "Pass Me By", "Where or When" ve "TheWay You Look Tonight" adlı albümleriyle zirveye tırmanmıştı.  

"Fever" adlı şarkıyla yıldızı parlayan Lee, 1969 yılında "Is That All There Is" ile en çağdaş kadın vokal dalında Grammy ödülü almış, daha sonraki albümlerinde, Jimmy Rowles, Marty Paich ve George Shearing gibi caz ustalarıyla birlikte çalışmıştı.  

Lee, 1956`da Pete Kelly`nin "Blues" filminde canlandırdığı alkolik şarkıcı rolüyle, en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar`a aday gösterilmişti.

Haberin Devamı

     
Şeker hastası olan Lee`ye, 1985 yılında tıkalı kalp damarlarının açılması için 4 kez balon yöntemi uygulanmış, Lee aynı yıl 2 kez de by-pass ameliyatı geçirmişti.    

Frank Sinatra, yaÅŸamı boyunca 4 kez evlenen ve 600 bestesi bulunan Lee için, "MüthiÅŸ yeteneÄŸi, tüm vokalistler tarafından incelenmeli. O, zarafet ve cazibe timsali bir fiziÄŸe sahip" demiÅŸti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!