Çarmıklı huzurunu düşündü, Abramoviç’i geri çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Çarmıklı huzurunu düşündü, Abramoviç’i geri çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Çarmıklı Yapı’nın ortağı Gökhan Çarmıklı, Çeşme’de iki ortağıyla gerçekleştirdiği 7800 adlı konut ve otel projesinde yer alan 12 odalı butik oteli 1 aylığına kapatmak isteyen Roman Abromoviç’in yeğeni Micheal’ı aile huzuru için red etti.

Projeden kendisine de eşi Siren Ertan ile yaşayabilecekleri bir daire ayırdıklarını anlatan Çarmıklı, "Kum Beach’i satın alan Micheal, plajın restorasyonu sırasında 1 aylığına Haziran ayında açılacak otelimizde kalmak istedi. Ben önce çok sıcak baktım. Ancak, sonra eşlerimizi ve komşularımızı düşünerek vazgeçtim. İki erkek arkadaş yanlarında 45 tane bayan ile geleceklerdi. Projeden ev alan dostlarımıza ve bize uymaz diye düşündüm" dedi.

Güzel isimler var

Geçtiğimiz yıl şubatta başlayan projede satışların yüzde 60’ının tamamlandığını belirten Çarmıklı şöyle konuştu: "Müşterilerimizin yüzde 80’i İstanbul’dan. Alanlar arasında çok güzel isimler var. Kendimiz yaşayacağımız için ’ev alma komşu al’ felsefesine büyük önem veriyoruz. İstiyoruz ki bizden ev alanlar kendi komşularını getirsinler. Ortağım Cem Kalyoncu da projeden kendisine bir daire ayırdı. Beklemeye tahammülümüz var. Projemize de inanıyoruz. Projenin yapısı gereği bu kadar içiçe bir hayat Türkiye’de daha önce hiç yaşanmadı. Miami’deki evler gibi avlu kültürü var." 25 milyon dolar yatırımla hayat bulan projenin önümüzdeki ay tamamlanacağına dikkat çeken Çarmıklı projeyi hayata geçirme fikrinin doğuşunu da şöyle anlattı: "Bizim Çeşme’de en büyük zevkimiz ATV motorlarla gezmek. Bu motor turlarında da gittiğimiz yerlere belirli isimler takardık. Şu an projeyi gerçekleştirdiğimiz arazinin 7 bin 800 metrekare olduğunun duyunca orayı ’7800’ olarak anmaya başlamıştık. Kimsenin gitmediği koylara giderken kendimize bir ev yapmak istedik. Sonunda 4 arazi içinden 7800’ü seçtik. Diğerleri daha büyüktü ama Boyalık koyundaki bu arazi lokasyonuyla öne çıktı. Ardından araziyi sadece kendimizi için değil dostlarımızla yaşayabileceğimiz bir hale sokmaya karar verdik."

İki senelik ikna turu

Arsayı almak için iki sene ikna turları attıklarını anlatan Çarmıklı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Boyalık koyundaki iki ortaklı bu arsayı 30 sene önce alan ortaklar hep kendilerine birşey yapmak istemiş. Fırsatları olmamış. 2 sene içinde birkaç kez tapuya gitmeyi başardık. Her gidişimizde yanımızda 15 bankacı 15 avukat oluyordu. Ancak, ortaklardan biri tapuda işlem yapılacakken vazgeçiyordu. İkna süreci ilginç ve yorucu oldu. Ama sonunda başardık."

Siren Hanım kendi eviyle ilgilenecek

TASARIMCI eşi Siren Ertan’ın bu projede sadece kendi evi ile ilgileneceğine dikkat çeken Çarmıklı şöyle konuştu: "Müşterilerimiz için örnek daireler hazırlayıp gece ve gündüz evi diye iki konsept yarattık. Toplu aldığımız için İtalyan mobilyalarıda çok uygun fiyatla sunduk. Alanların yüzde 70’i bu mobilyalardan istedi. Bayanlar çoğunlukla beyazı yani gündüz evini seçtiler. İleride tasarımını sağlık durumu iyiye giden Siren Hanım’la berbaber gerçekleştireceğimiz prıojeler de olacak."

Plakanızı tanıyıp hoşgeldiniz diyecek evler

AKILLI teknolojilere sahip projenin sakinlerini daha garaj kapısında plaka numarasından tanıdığını belirten Çarmıklı projeyle ilgili ilginç detayları şu şekilde anlattı: "Proje sakinleri arabalarından inip evlerine girdiğinde evleri onları bir ’hoşgeldiniz’ müziğiyle karşılayacak. Panjurlar ve perdeler otomatik açılacak. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!