Carlos jübileme davetli

Güncelleme Tarihi:

Carlos jübileme davetli
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 00:00

Yaşadığı sakatlıkların ardından futbolu bıraktığını açıklayan İlhan Mansız, jübilesine Fenerbahçe'nin son transferi Roberto Carlos'u davet edeceğini söyledi.

İlhan Mansız fotoğrafları için tıklayın

Carlos, Türkiye'de rahatlıkla oynar. 30 yaşından sonra sporculara yaşlı gözüyle bakılır. Bilimsel olarak baktığımız zaman 20 yaşındaki birine göre 30 yaşındaki birinin kas gücü, çabukluğunun düşmeye başladığı doğru ama bu takıma faydalı olmayacağı anlamına gelmez. Türkiye'de 30'dan sonra bu artık bitti denilmesi önyargı. Carlos'un futbolunu beğeniyorum, onu jübileme davet edeceğim.

Hürriyet

 ’Futbolu bıraktım’ demekle olmuyormuş

B ir ay önce futbolu bıraktığınızı açıkladınız. Eminim bu sizin için çok zor bir karardı.             Â

Kararı bir gün içerisinde vermedim. Geçirmiş olduğum birçok sakatlıktan dolayı içimde hep bu düşüncelerle yaşıyordum. Futbola dönebilmek adına elimden gelen her şeyi yaptığıma inanıyorum. Tabii ki hayalim 35-36 yaşına kadar oynayıp, futbola güzel bir jübileyle veda etmekti. Jübile herkese nasip olmuyormuş demek ki... Kısmet diyelim.

n Hálá futbolu bırakmış olmanın burukluğunu üzerinizden atamamış gibisiniz.

- Şu an aktif futbolculuk hayatım bitmiş olsa da sporla iç içeyim. Günde dört saat spor yapıyorum. Ama artık eskisi gibi kendimi zorlama şansım yok. Zorladığım anda dizlerimin ikisi de şişiyor ve yürümem güçleşiyor.

n Yaşadığınız sakatlıkların tam anlamıyla iyileşmemesi gece hayatınıza bağlandı. "Sakat haliyle bile barlara gidiyor" denildi.

- Beni sevenlerin bile bu tür haberlere inanmaya başlamasına çok üzüldüm. Tabii ki, İstanbul’da kaldığım sürede gece hiç dışarı çıkmadığımı söyleyemem. Ama dışarı çıktığım günleri seçerek hareket ettim. Bunlar genelde benim izin günlerimdi. İzin günlerinde de herkesin gönlünce yaşamaya hakkı olduğunu düşünüyorum.

n Sizin için "Futbolu modellik yapmak için bir araç olarak kullandı" denildi...

- Benim idealim hiçbir zaman manken olmak değildi. Ben 6-7 yaşımdan beri futbol oynuyorum. Mankenlik futboldaki başarımdan dolayı geldi. Manken olabilmek için özel bir yeteneğe ihtiyacınız yok. Eliniz, yüzünüz düzgünse manken olma şansınız, futbolcu olma şansınızdan daha yüksek.

n  Futbol dışında katalog çekimlerinde, reklamlarda ve misafir oyuncu olarak dizilerde de yer aldınız.

- Futbol zaten kendi içinde bir şov... Futbolcuları modern gladyatörler olarak tanımlıyorum. Seyircileri eğlendirmek, onlara zevk vermek gerekiyor.

n  Daha önce "Futbol kızımdan bile önce gelir" demiştiniz.

- Futbol benim yaşam biçimim olduğu için her zaman öncelikliydi. Önce futbol, sonra ailem gelirdi. Ben her şeyimi futbola adamıştım. Benim için futbol hayat demekti. O yüzden futboldan sonra sıralama gelir.

n  Eşinizle boşanmanızda bu durumun etkisi var mı?

- Alışık olmadığı için zorluk yaşamış olabilir. Ama geçmişte kalan olaylarla ilgili konuşmak istemiyorum.

SAVAŞÇI BİR RUHA SAHİBİM

n  Sahada kendinizi yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?

- Her zaman olduğu gibi sahada da yansıttım. O anda içimden ne geldiyse onu yaşadım. Savaşçı bir ruha sahibim ve saha içindeki savaşımı da yansıtabildiğimi düşünüyorum.

n  Peki, İlhan Mansız bundan sonra neler yapacak?

- Antrenörlük kursuna gitmeyi düşünüyorum. Bu sene Köln Spor Akademisi’ndeki kursların dolu olması nedeniyle en erken önümüzdeki yıl başlayacağım. Futbola hizmet etmeyi düşünüyorum. Birçok ülke de tedavi gördüm ve antrenman programları uyguladım. O zamanlar edindiğim bilgileri sporcu arkadaşlara aktarmak istiyorum. "Ben futbolu bırakıyorum" dedikten sonra taraftar bana bu kararın tek başına alınmayacağını gösterdi.

n  Taraftarın içindeki İlhan Mansız sevgisi sadece oynadığınız futboldan kaynaklanmasa gerek...

- Taraftar bütün takımı sever, destekler ama içlerinden kendilerine yakın gördüklerini de ayırır. Beşiktaş taraftarı da benim takımıma bağlılığımdan, mücadeleden kopmayan karakter özelliklerimden etkilenmiş olabilirler. Çünkü Beşiktaş taraftarı takımını iyi ve kötü günde destekleyen ender taraftarlardan biri...

n  Düzenlediğiniz bir basın toplantısında moda üzerine eğitim alacağınızı ve bundan sonra modayla ilgili çalışmalar yapacağınızı söylemiştiniz.

- O projeler tabii ki var. Ben futbolu bırakmadan önce bir şirket kurmuştum. Şu anda aktif değil. Tasarım benim hobilerim arasında...

n  Markanızın ismi nedir?

- "MNSZ Dizayn"... Bunların eğitimini almak lazım. Benim kreatif alanda fikirlerim var. Bunları profesyonel anlamda yapmak istediğim için eğitim almadan işe koyulmak istemiyorum. Bu alanda çalışan firmalarla ortak projelerde yer alabilirim. Tasarım açısından gelecek tekliflere açığım...

Dünya Kupası’nda Senegal’e attığı altın golle Milli Takımı  yarı finale taşıyıp herkesin gönlünde taht kuran İlhan Mansız, yaşadığı sakatlıkların ardından "Kızımdan bile önce gelir" dediği futbolu bırakmak zorunda kaldı. Taraftarların geri dön çağrıları karşısında duygulandığını belirten Mansız; "Futbolu bıraktım, demekle olmuyormuş" diyor.

AÅŸk haberlerine

çok güldüm

- Bir dönem Seray Sever’le adınız anıldı. Daha sonra Demet Akalın, Ebru Gündeş’le aranızı yapacağını söyledi...

Ben yurtdışında olduğum için çıkan haberleri takip edemiyordum. Annem arayarak, "Oğlum böyle böyle söylüyorlar. Var mı aslı?" diye soruyordu. Benim için komik bir durumdu, eğleniyordum.

- Peki, var mıydı Seray Hanım’la aranızda bir aşk?

Sadece arkadaştık!

- Seray Sever’in "İlhan her kadının tanımak isteyeceği bir erkek" demişti. Sizin düşünceniz de aynı yönde mi?

Bunu zaten bir kadın söylüyorsa üzerine benim yorum yapmama gerek yok.

Roberto Carlos’u

jübileme çağırırım

- 2002 yılında Kore’de düzenlenen Dünya Kupası’ndaki Brezilya maçında Roberto Carlos’a attığınız çalım hálá hafızalarda. Sizce Carlos, Türkiye için yaşlı bir futbolcu mu?

Carlos, Türkiye’de rahatlıkla oynar. 30 yaşından sonra sporculara yaşlı gözüyle bakılır ama bu takıma faydalı olmayacağı anlamına gelmez. Türkiye’de 30’dan sonra bu artık bitti denilmesi ön yargı...

- Bu sene Carlos, Türkiye’de... Onunla yeniden bir araya gelmek ister miydiniz?

Jübileme davet etmeyi düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!