Çapkınlığı beceremedik

Güncelleme Tarihi:

Çapkınlığı beceremedik
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2007 00:00

Altı yıl önce ünlü mankenler Çağla Şıkel, Yeşim Palandüz, Şennur Şafak'ın katıldıkları, büyük sansasyon yaratan Akmerkez'deki 'kişiye özel' defilenin baş kahramanı modacı Hüseyin Küçük yıllar sonra konuştu.

Çapkınlığı beceremedik

Üç manken seçildi
Gazetelerde Arapların Paris'te bulunan ünlü modaevlerinde kişiye özel defileler yaptırdığı haberleri kafamda bir ışık yaktı. Düşüncemi müşterisi olduğum Burberry yetkililerine anlattım. Onlar da Neşe Erberk'e açtılar konuyu. Neşe Hanım sözüne güvenilir kızlar olarak Çağla Şıkel, Yeşim Palandüz ve Şennur Şafak'ı bu iş için seçti.
Hüseyin Küçük, Çağla Şıkel'in Beyaz'dan ayrılmasına neden olan defilenin

/images/100/0x0/55eb1617f018fbb8f8aa2247
perde arkasını Klass dergisine anlattı.

Göz zevkimizi doyurduk
Çok farklı bir atmosfer yaşandı. Defile boyunca mankenler bikiniyle önümüzden yürüdüler. Orada gözler konuştu. Asıl hedefimiz çapkınlıktı ama hedefimize ulaşamadık. Kızlarla tanışmak yerine sadece gözlerle konuşabildik, o kadar. Neşe Hanım ağırlığını koydu ve olmadı. 40 bin pound harcadık ama göz zevkimizi doyurduk.

Çapkınlığı beceremedik

Åžennur Åžafak

Beyaz'a olayı anlattım
1,5 ay sonra Çağla bu olayı basına anlattı. Çağla, prim yapmak ya da zengin erkeklerin peşine düşmesini istemiş olabilir. O dönem Beyaz'la (Beyazıt Öztürk) birlikteydi. Beyaz, olayın iç yüzünü sordu, ben de o geceyi anlattım kendisine. Dürüst bir defile yapıldığını anlattım ama kimse anlamak istemedi.
Haberin Devamı

Kişiye Özel defilenin baş kahramanısınız. Bu defile fikri nasıl ortaya çıktı?

- Bundan yaklaşık altı yıl önce çok iyi kazanan bir modacıydım. Gazetelerde Arapların Paris’te bulunan ünlü modaevlerinde kişiye özel defileler yaptırdığı haberleri kafamda bir ışık yaktı. Arkadaşlarımla "Biz niye yapmayalım" dedik. O dönem Burberry’nin müşterisiydim ve düşüncemi Burberry yetkililerine anlattım. Onlar da Neşe Erberk’e açtılar konuyu. Neşe Hanım önce bu durumun yanlış anlaşılabileceğini söyledi ancak sonra ikna oldu. Sözüne güvenilir kızlar olarak Çağla Şıkel, Yeşim Palandüz ve Şennur Şafak’ı bu iş için seçti. Daha sonra Burberry’den satın alınan kıyafetlerle defileyi o dönem çok moda olan Akmerkez’deki rezidansımda gerçekleştirdik. O gün defile için daireme üç manken, Neşe Erberk, Burberry Mağaza Müdürü, Tuna Bilecik ve İlker Ünal geldi. Toplam sekiz kişilik kadroyla defileyi gerçekleştirdik. Sunay ve İlker’in yaşı benden küçüktü. Defile için 40 bin Pound’luk alışveriş yaptılar mankenler. Defile sonrasında da kıyafetleri mankenlere hediye ettik ve Papermoon’dan sipariş ettiğimiz yemekler yendikten sonra herkes rezidansımdan ayrıldı.

 Defile konsepti nasıldı?

- Çok farklı bir atmosfer yaşandı. Defile boyunca mankenler tüm kıyafetleri giydi. Bikini ile önümüzden yürüdüler. Orada gözler konuştu.

Haberin Devamı

n Peki bu olay niçin basına yansıdı?

- Aslında olayı biz bile unutmuşken 1,5 ay  sonra Çağla Hanım bu olayı basına anlattı. Bizi bulmaya çalıştı sanırım. Çünkü Erdal Acar ya da diğer playboylar gibi defilenin ardından kimsenin peşine düşmedik sadece defile yaptırdık o kadar. Yeşim Palandüz ve Şennur Şafak sessiz kaldı ancak Çağla Şıkel susmadı. Bu olayı Çağla Şıkel ortaya döktüğüne göre zengin erkeklerin peşine düşmesini istemiş olabilir.

n Böyle bir organizasyon yapmaya neden gerek duydunuz?

- Amacımız farklıydı tabii. Bu mankenler piyasanın en güzel kızlarıydı. Onlara ulaÅŸmanın bir yoluydu bu defile. Ama biz esas hedefimize ulaÅŸamadık. Sözün kısası bizim asıl hedefimiz çapkınlıktı ama beceremedik. Kızlarla tanışmak yerine sadece gözlerle konuÅŸabildik, o kadar. Kimselere görünmeden kızlarla tanışacaktık ama NeÅŸe Hanım ağırlığını koydu ve olmadı.Â

Haberin Devamı

n 40 bin pound boÅŸa gitti o zaman...

- Hayır boşa gitmedi, Burberry para kazandı, kızlar kıyafet sahibi oldu ve biz de göz zevkimizi doyurduk.

Beyaz’a o gece neler yaşandığını anlattım

n Defile siz ve iki arkadaşınız için düzenlendi, diğerleri kimlerdi?

- Diğer iki kişi benden yaşça küçük tekstil dünyasından arkadaşlarımdı. Biri şu an üniversitede okuyor. Bu defile benim paramla ve benim evimde gerçekleşti ama bu kadar büyük sansasyon yaratacağını tahmin edemezdik.

n Çağla Şıkel’le daha sonra hiç görüşmediniz mi?

- Yeşim Palandüz kendi ajansını açtığında böyle bir organizasyonu yine yapalım demişti. Çağla ise bu olayı ortaya atmanın kendisine çok zarar verdiğini söylemişti. Beyaz’la problem yaşadı. Bir keresinde Beyaz’la Burberry mağazasında karşılaştık ve olayın iç yüzünü sordu bana ve ben de o geceyi anlattım kendisine. Dürüst bir defile yapıldığını özenle anlattım ama kimse anlamak istemedi. İşin içinde Neşe Erberk gibi başarılı bir işkadını, müşfik bir anne vardı ve onun kanatları altında büyük bir profesyonellikle gerçekleşmişti defile. Şeytanlığa izin vermedi ancak bunu kimseye anlatamadık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!