Canlı müzikle tedavi

Güncelleme Tarihi:

Canlı müzikle tedavi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 02:20

Hastanelerde canlı müzik icra edilmesinin, hastaları endişelerinden uzaklaştırarak tansiyonlarının normale dönmesine, depresyon ve anksiyetenin azalmasına yardımcı olduğu gözlendi.

Londra'daki Chelsea ve Westminster hastanelerinde yürütülen araştırmanın sonuçları ışığında, yeni kurulacak hastanelerde canlı müzik ve gösteri sanatlarının icra edilebileceği bir yapı kurulması için tedbirler alınacak.

Chelsea ve Westminster Hastanelerinde, hastaların tepkisini ölçmek ve tedaviye katkıda bulunup bulunmadığını anlamak için klasik müzik resitalleri, caz ve folk konserleri düzenlendi. Hastaların dörtte üçü bu konserlerin streslerini azalttığını belirtti. Ayrıca, konserleri dinleyen hamile kadınların kan basınçlarının düştüğü de gözlendi.

Araştırmayı yöneten Dr. Rosalia Staricoff, ‘‘Canlı müzik, hastaları endişelerinden uzaklaştırıyor ve rahatlatıyor. Ayrıca dış dünya ile bir bağlantı kurmalarını ve kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlıyor’’ dedi. Araştırmanın bir sonraki aşamasında, canlı müzik performanslarının, hastaları pahalı ilaçlara gerek duymayacak kadar rahatlatıp rahatlatmadığı test edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!