Canlı hayvan çöplüğü

Güncelleme Tarihi:

Canlı hayvan çöplüğü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Tennessee eyaletine bağlı olan Rutherford kasabasında evcil hayvanların canlı canlı çöplüğe atılmaları, ülke çapında sert tepkilere yol açtı. Besledikleri hayvanlardan kurtulmak isteyenler için kasabanın biraz dışında kurulan üç konteyner, hayvan dostlarını çılgına çevirdi. Konteynerlerden en büyük olanının büyük köpekler için, orta boy olanının küçük köpekler için, en küçük olanının da kediler ve yavru kedi köpekler için kurulduğu öğrenildi.

zavallı hayvanlar, posta kutusu gibi bir kapağın içine konularak konteynıra atılıyor. İki gün bekletildikten sonra öldürülüyorlar. Kasaba yöneticileri, ‘‘Hayvanlarından kurtulmak isteyenlere yardımcı olmaya çalıştık. Başıboş kaldıklarında çevreye zarar veriyorlar. Bu yöntemle hayvanları topluyoruz, sahibinin vazgeçme ihtimalini düşünerek iki gün bekliyoruz, daha sonra da uyutuyoruz’’ açıklamasını yaptılar.

Hayvanseverler adına konuşan Nicole Kolarik ise ‘‘Bu inanılmaz bir uygulama. İçeride ne su, ne yiyecek var. Herhangi bir havalandırma veya ısıtma sistemi de yok. Zavallı hayvanlar burada korkunç bir şekilde ölmeyi bekliyorlar. Bu nasıl bir vicdansızlıktır, anlamak mümkün değil’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!