Cam fanustan gelen yanıt

Güncelleme Tarihi:

Cam fanustan gelen yanıt
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 00:00

2009 yılında TÜYAP kitap fuarının son gününde Turgut Özakman satış rekorları kıran kitabını imzalıyordu.

Haberin Devamı

Ancak o zaman 79 yaşında olan Özakman, hayranlarıyla yakın temas kuramamıştı. Sağlık sorunları yaşayan Turgut Özakman 2009 yılının Ağustos ayında çok ciddi bir ameliyat geçirmiş ve iyileşme dönemine yeni girmişti. Hastalığı, hayranlarıya arasına girmişti ve kitaplarını cam bir fanusun ardından, ellerinde steril eldivenler, yüzünde maske ile imzalamak zorunda kalmıştı.


Usta yazarın bu durumunun ardından, o yıl dünyayı korkutan domuz gribi nedeniyle hayranlarıyla arasına mesafe koyduğu haberleri yapıldı. Ben de, hürriyet.com.tr için bu haberi yaparken kendisine ulaşıp ulaşmayacağınden emin olmadan kısa bir e-mail atmış ve durumu sormuştum. Cevap gelmeyeceğini düşünürken onca işinin arasında ve hastalığına rağmen bana yanıt verdi. Üstelik her zamanki gibi çok nazikti. Hatta daha sonra telefonla beni aramış ve hayranlarından ayrılmanın üzüntüsünü açıklamıştı. İşte Özakman'ın yazdığı o e-mail...


Selam kızım,

Haberin Devamı

Cam fanus dediğin koruyucunun içine ben üç yıldır giriyorum. Fuar alanı her zaman çok cereyanlı oluyor. Havalandırma çok açılıyor. Bu bana dokunuyor. Bu yılınki de öyle. Maskeyi ise son ameliyatımla ilgili bir önlem olarak takmıştım. Gelecek yıl katılabilirsem yine öyle bir koruyucuya sığınacağım.

Sevgiler, Turgut.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!