‘Cam çocuk’ yürümek istiyor

Güncelleme Tarihi:

‘Cam çocuk’ yürümek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 13:32

Zonguldak’ta, doğuştan cam kemik hastalığı bulunan ve şimdiye kadar vücudunun 28 yerinde oluşan kırık nedeniyle 5 kez ameliyat olan ilköğretim okulu öğrencisi 10 yaşındaki Anıl Gümüştaş, ergenlik dönemine kadar geçireceği birkaç ameliyat ve tedavi ile ayağa kalkıp yürümeyi, koşmayı ve denizde yüzmeyi hayal ediyor.

Kilimli Beldesi’nde oturan Nurten- Selahattin Gümüştaş çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Anıl Gümüştaş, cam kemik hastası olarak dünyaya geldi. 20 günlükken ailesinin doktora götürmesiyle fark edilen hastalığı nedeniyle şimdiye kadar vücudunun 28 yerinde kırık oluşan Anıl Gümüştaş, 5 kez ameliyat masasına yattı. Geçirdiği ameliyatlar nedeniyle 10 yılın toplam 2.5 yılını alçılar içinde geçiren Anıl, okula ve okumaya olan ilgisi sayesinde eğitimini aksatmadan sürdürdü. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi olan Anıl, geçen ay bacaklarından geçirdiği 2 operasyon nedeniyle bu yaz tatilini de alçılar içinde geçirecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Durumunda olumlu gelişme gören doktorların, ergenlik döneminde daha iyi olacağını ön gördükleri Anıl’ın en büyük hayali, geçireceği birkaç ameliyatın yanında ilaç tedavisi ve aksatmadan sürdürdüğü fizik tedavi ile ayağa kalkıp yürümek, koşmak ve denizde yüzmek. Evde annesinin bir an olsun yalnız bırakmadığı Anıl, “Yürümeyi, koşmayı, arkadaşlarımla top oynamayı, denize gitmeyi çok istiyorum. Satrançta ise Türkiye şampiyonu olmak istiyorum” dedi.

Anıl Gümüştaş, büyüdüğünde ise bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.

Ev kadını 44 yaşındaki Nurten Gümüştaş ise, ergenlik döneminde oğlunun daha iyi olacağını düşündüklerini söyledi.

Anne Gümüştaş, “Hastalığı nedeniyle en ufak bir darbede kemikleri kırılıyor. Bu yüzden güçlenmesi için sürekli 3 ayda bir ilaç alıyor. Kaslarının güçlenmesi için düzenli olarak fizik tedavisi uygulanıyor. Arkadaşlarının okulda hiç dışlamaması, Anıl’ı daha çok okumaya cesaretlendirdi. Ayrıca evde eğitim alıyor. Sosyal ilişkisi çok iyi. Satranç oynuyor. Doktorlar çok olumlu. İnşallah ergenliğe kadar daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü azimli bir çocuk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!