Çalışanlarınızı nasıl sinir edersiniz?

Güncelleme Tarihi:

Çalışanlarınızı nasıl sinir edersiniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2005 21:09

Yukarıda sizi sıktım, biliyorum. Onun için biraz yüzünüzü güldüreyim. Benim eski ekipten Ayça’nın (Barut) bizim Hayatın Şeyleri Servisi günlerinde yaptığı bir haberdi, atmayıp saklamışım. Size daha önce anlattığımı sanmıyorum. Bakın, muhakkak kendinizden bir şey bulacaksınız bu ironik dilekçede...

Haberin Devamı

Patrona tavsiyeler : Çalışanlarınızı nasıl sinir edersiniz?

Yöneticilerin birçoğu, emrinde çalışan elemanlara -farkında olarak ya da olmayarak- hayatı zehir eder. Zavallı elemanları, bütün gün patronlarının gözüne girebilmek için akla karayı seçer ve ne yazık ki bu emekleri çoğu zaman yeterince takdir görmez. İş hayatının bu acımasız gerçeği, birçok çalışanın canına tak etmiş olmalı. Zira birçok çalışan işi şakaya vurarak, yöneticilerine ‘ilişkilerini güçlendirme’ taktikleri vermeyi düşünmeye başlamış. Tabii, bu ‘ilişkileri güçlendirme taktikleri’ aslında ‘çalışanları sinir etme’ taktikleri.

Ayça BARUT

“Sevgili patronum, her gün bana çok adil davranıyorsun ve ben ilişkimizin her gün daha da iyiye gittiğine inanıyorum. Yine de, haddim olmayarak ilişkimizi daha da güçlendirmek için sana birkaç taktik önereceğim. Uygularsan çok sevinirim.....”

Haberin Devamı

- Bana asla sabah iş verme. Saat 17’ye kadar bekle ve işi o zaman ver. Zamanın sınırlı olması, beni her zaman rahatlatır.

- Eğer söz konusu olan acil bir işse, on dakikada bir yanıma gel ve nasıl gittiğini sor. Bu, bana çok yardımcı olacaktır.

- Bir yere giderken, hiç kimseye nereye gittiğini söyleme. Bu, bana birisi nereye gittiğini sorduğu zaman, yaratıcı olma şansını verecektir.

- Eğer ellerim kağıt, kutu ya da kitaplarla doluysa bana kapıyı açma. Ellerim doluyken k apıyı açmaya çalışmak, benim için iyi bir antrenman olacaktır.

- Bana birden fazla iş verdiğin zaman, hangisinin öncelikli olduğunu söyleme. Bırak, ben tahmin edeyim.

- İşten geç çıkmam için, elinden ne geliyorsa yap lütfen. Ofisi gerçekten çok seviyorum ve gidecek başka bir yerim ya da yapacak başka bir işim yok.

- Yaptığım bir iş hoşuna gittiyse, bunu bir sır olarak sakla. Beni takdir etmek için kendini sıkıntıya sokmanı kesinlikle istemem.

- Yaptığım iş hoşuna gitmediyse, bunu herkese söyle. Adımın bu tarz konuşmalarda geçerek popüler olması beni çok mutlu edecektir.

- Yapacağım bir işle ilgili özel açıklamaların varsa, bunları bana sakın söyleme. Ben işi bitirmek üzereyken bunları söylemen daha doğru olacaktır.

Haberin Devamı

- Yanındaki insanlarla beni asla tanıştırma. Daha sonra bana onlardan bahsedersen, ben kimin kim olduğunu çıkarmaya çalışırım.

- Bana, sadece yaptığım iş senin hayatını değiştirecek kadar önemliyse iyi davran.

- En ufak sorununu bile bana anlat. Senden başka hiç kimsenin bir sorunu yok ve ben senin sorunlarını dinlemeye gönüllüyüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!