Çağdaş sanatın zirvesindeki Türk

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş sanatın zirvesindeki Türk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 17:10

Türk küratör Defne Ayas, Şanghay ve New York’tan sonra Rotterdam’a direktör oldu.

Haberin Devamı

Uluslararası üne sahip küratör Defne Ayas, dünyanın önemli güncel sanat merkezlerinden Witte De With’in direktörlüğüne getirildi. Ayas’ın, Şanghay ve New York’tan sonra Rotterdam’daki güncel sanat merkezine direktör olarak atanması haberi, New York Observer, Artforum gibi önemli uluslararası gazetelerde yer buldu.
Defne Ayas; 2005 yılında bulunduğu Amsterdam’daki güncel sanat merkezi De Appel’i, Hollanda Kraliyet Müzesi, Den Haag Milli Kütüphanesi ve Savaş Araştırmaları Arşivi’yle ortak bir projeye dahil etti. Ayas’ın bu çalışması, Hollanda’nın İkinci Dünya Savaşı sırasındaki kültürel miras yağmacılığını ilk kez gün ışığına çıkaran eleştirel yaklaşımıyla, Hollanda basınında büyük yankı uyandırdı.

ÇİN'DE DE ETKİLİ

Uluslararası öneme sahip New York Performa Bienali’nin 2005’ten beri küratörlüğünü yürüten Ayas, 2007’den bu yana ise Prens Claus Vakfı’nın Asya temsilcisi olan, Şanghay’daki Arthub Asya Kültür Vakfı’nın eşyöneticiliğini yapıyor. Ayrıca son 5 yıldır New York Üniversitesi’nin Şanghay Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan küratör, Şanghay Büyükşehir Belediyesi ve Şanghay Expo’su için düzenlediği büyük çapta sanat sergileri ve 5. Çağdaş Şanghay Sanat Fuarı’nda gerçekleştirdiği projeler sayesinde, Çin’in gelişmekte olan kültür sanat yaşamına katkıda bulunmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!