Büyükçekmece Gölü’nde büyük kuraklık

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece Gölü’nde büyük kuraklık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

"Farkında mısınız, Kuruyoruz!" Türkiye’de kuraklığa dikkat çekmek amacıyla bir yıl önce kurulmuş bir platform. Herhangi bir sivil toplum kuruluşunun ayağı ya da uzantısı değiller ancak etkinliklerinde STK’ları bir araya getirerek ortak çağrılar yapıyorlar.

Geçen yıl bir web sitesi kurarak işe başlayan gruba, Sezen Aksu site için yazdığı bir yazı, Baba Zula da bir konserle destek vermişti. Platformun amacı kuraklığın etkilerini alışılagelmiş yollar dışında tüm çıplaklığıyla gözler önüne serecek etkinlikler yapmak. Yarın yapacakları etkinlikle de Büyükçekmece Gölü’ndeki kurumaya dikkat çekecekler.

SIĞLAŞMAYI GÖSTERECEKLER

Büyükçekmece Gölü’nün bir tarafından TEM otoyolu, denize yakın tarafından ise Mimar Sinan’ın meşhur köprüsü ve paralelinden E- 5 otoyolu geçiyor. Kurumanın en belirgin olduğu yer TEM otoyolu viyadüğünün geçtiği taraf. "Farkında mısınız? Kuruyoruz!" platformundan Volkan Diler, gölün maksimum seviyesinin yıllar içinde 6.5 metreden 2 metreye düştüğünü söylüyor.

www.farkindamisiniz.com adresinde izleyicilerin etkinlik sonrasında buluşacağı forumlar ve eğitim oyunları yayınlanacak. Site üzerinden gönüllü formunu dolduran herkes bu etkinlikte görev alabilecek.

BUGÜN İLK KONSERİ CEZA VERECEK

Alana 100 metrekarelik bir konser sahnesi kurulacak. İlk konseri saat 14.00’te Ceza verecek. Ardından gün her saat başı bir konserle devam edecek. Yaşar Kurt, Hariçten Gazelciler, Reggie müziği yapan İstanbul Ska Foundation ve Iya Waves katılımcılardan bazıları. Martı Uçurtma Kulübü uçurtmalarıyla alanda olacak. Ayrıca Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Doğa Derneği, Çekül gibi çevre STK’ları da stand kurmak için davet edildi. Standlarda çevre örgütleri ve gönüllüler kuraklıkla ilgili bilgilerini paylaşacak. Atölye çadırlarında kuraklık ve afet konulu çalışmalar yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!