Büyük göğüs takıntısı

Güncelleme Tarihi:

Büyük göğüs takıntısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kadınların büyük göğüslü mü yoksa küçük göğüslü mü olmaları gerektiği fikri yüzyıllardır tartışılıyor. Satışa çıktığı gün tükenen ‘‘Göğüslerin Tarihçesi’’ isimli kitabın yazarı Marilyn Yalom da kadın göğüslerinin yüzyıllar boyunca tartışma konusu olduğunu belirtiyor.

20’li yıllarda erkeksi görünüm moda oldu. Ütü tahtası gibi dümdüz vücutlar seksi sayıldı. Kadınlar göğüslerini daha küçük göstermek için sıkıca bağlanmış bantlar kullandılar. Moda dünyası da göğüsleri küçük gösteren modellere ağırlık verdi. 50’li yıllarda ise büyük göğüs modası yaygınlaşmaya başladı. Ünlü film yapımcısı Howard Hughes, büyük göğüslü esmer güzeli Jane Russell'ı meşhur ederken büyük göğüs modasının da yayılmasına neden oldu. Ava Gardner, Marilyn Monroe, Sophia Loren ve Jayne Mansfield gibi ünlü yıldızlar, büyük göğüsleriyle dikkat çektiler.

Erkekler açısından da durum farklı değil. Erkekler aslında ikiye ayrılıyorlar: Kadın bacaklarına önem verenler ve kadın göğüslerine önem verenler...

Ya kadınlar bu konuda ne düşünüyorlar? Yani kendi göğüsleri ve başka kadınların göğüsleri hakkındaki düşünceleri nedir? Genel kanıya göre kadınların kişilikleri, göğüslerinin büyüklüğüne göre tanımlanıyor. Büyük göğüslü kadınları seksi, dışa dönük, ama zeka bakımından geri kalmış kişiler olarak düşünenler vardı. Marilyn Monroe, Samantha Fox, Jayne Mansfield ve Raquel Welch, bu sınıfa giriyorlardı.

Kamuoyu onları sadece birer seks bombası olarak tanımlamıştı. Diğer taraftan Katharine Hepburn, Meryl Streep ve Kristin Scott Thomas gibileri de kültürlü, ağır başlı ve soğuk kadınlardı. Bu iki düşüncenin de yanlış olduğunu hemen belirtelim.

Kimse memnun değil

Büyük göğüslü kadınlar bıçak altına yatıp göğüslerini küçültme çabası içindeler. Küçük göğüslü kadınların imdadına ise silikon yetişiyor. Sadece ABD'de geçen yıl 90 bin kadın göğüslerini büyüttürmek için bıçak altına yattı. Küçük göğüslü olmak isteyen kadınların sayısı ise 60 bindi. İç giyim üreticileri, göğüsleri büyük ya da küçük gösteren sutyen üretimine ağırlık verdiler. Bu da kadınların göğüsleri konusunda tatminsiz olduklarını gösteriyor. Büyük göğüslüler, göğüslerini küçülttürmek isterken küçük göğüslüler de büyük göğüslü kadınlara benzemeye hevesleniyorlar.

Omuzlardan aşağı sarkan iki patates çuvalını taşımakta zorluk çeken kadınlar, göğüslerini küçülttürüp rahatlamak istiyorlar. Ama öte yandın göğüslerin önemli bir seks unsuru olduğuna inanan küçük göğüslü kadınlar da büyük göğüslere sahip olmak istiyorlar.

Bazı kadınlar, büyük göğüsleri yüzünden çevrede yanlış bir izlenim uyandırmaktan korkuyor. Bilgili ve kültürlü kadın havasına bürünmek için iri göğüslerinden kurtulmaları gerektiğine inanıyorlar.

Kadınlar için engel

Çalışan kadınlar, büyük göğüslerin iş hayatında başarıya ulaşmalarını engelledikleri kanısındalar. Erkeklerin gözlerini göğüslerinden ayıramadıklarnı farkeden kadınlar, bilgi ve yeteneklerini sergilemeye fırsat bulamamaktan yakınıyorlar. Büyük göğüslerin yararlarını da gözardı etmemek gerek. Örneğin Monica Levinsky, Bill Clinton'la olan ilişkisini arkadaşına anlatırken, arkadaşı büyük göğüslerinin arasına bir band kayıt cihazı koymuştu.

Geri Halliwell, ‘‘Charlie'nin Melekleri’’ dizisinde rol almak üzereyken, yapımcılar onun göğüslerinin fazla büyük olduğunu ileri sürerek, rolü genç sanatçıya vermediler. Oysa Pamela Anderson, büyük göğüsleri sayesinde ‘‘Sahil Güvenlik’’ dizisinde üne kavuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!