Burton, Liz’in parasıyla Liz’e pırlanta alırmış

Güncelleme Tarihi:

Burton, Liz’in parasıyla Liz’e pırlanta alırmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 00:00

Ünlü Amerikalı yıldız Liz Taylor ile iki kez evlenen İngiliz aktör Richard Burton, eşine hediye olarak verdiği "dillere destan" pırlanta taşları, yine eşinin parasıyla satın alırmış. Taylor, ilk kocası Conrad Hilton’un şiddetine de maruz kalmış.

ÖNÜMÜZDEKİ günlerde Amerika Birleşik devletleri’nde piyasaya çıkacak "Elizabeth" adlı kitapta, 74 yaşındaki "menekşe gözlü" ve iki Oscar ödülü sahibi olan Liz Taylor’un trajik yaşam öyküsü anlatılıyor.

Yazar Randy Taraborelli’ye göre, anne ve babasının şiddetine hedef olması, Liz Taylor’un alkolizm ve uyuşturucu madde bağımlılığı sorunlarının temel nedeni oldu. Normal bir çocukluk yaşayamaması, bugüne kadar, Liz Taylor’un içinde "derin bir öfke" olarak hep var oldu.

Taylor, bir alkolik olan babasının eşcinsel olduğundan bile kuşku duyardı.

18 yaşında evlendiği ilk kocası Conrad Hilton, Liz Taylor’u döverdi. Hilton’dan yediği bir tekme ile düşük yapan Taylor, Taraborelli’ye göre, bebeğini tuvaletin içinde gördü. Ardından, Michael Wielding, Mike Todd ve Eddie Fisher ile evlilikler geldi.

Taylor, uyanır uyanmaz içmeye de başlamıştı. Ünlü aktör Richard Burton ile iki kez evlendi ve boşandı. Çiftin günleri alkol ile başlar kavga ile biterdi. Karısına çok pahalı hediyeler ve pırlanta taşlar almasıyla tanınan Richard Burton, paraları Liz Taylor’un hesabından çekerdi. Yoğun alkol ile başlayan her kavga yeni bir pahalı hediye ile son bulurdu.

Taylor, Burton’dan sonra iki evlilik daha yaptı. 1988’de alkol tedavisi gören Liz Taylor, yıllardır AIDS hastalığı ile mücadele için çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!