Burcuna göre çocuk karakteri

Güncelleme Tarihi:

Burcuna göre çocuk karakteri
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2002 13:13

Balık çocuğu okulda zekasıyla derslerini çabuk kavrıyor, yengeç çocuğu annesinin anlattığı masallardan etkilenir, ikizler bebeği ise beşiğin kenarına tutunup dışarı atlamaya çalışır.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun burcuna göre karakterini veona nasıl davranmanız gerektiğini biliyor musunuz? 

İnternetteki www.cicibebe.net sitesinden, anne-babalar çocuklarının burç özelliklerini öğrenebiliyorlar. Sitede yer alan bilgilere göre, çocukların özellikleri ve yetiştirilirken yapılması gerekenler şöyle sıralanıyor: 

BALIK: Balık burcunda doğan çocuk, çekingen, mahcup ve utangaçtır.Aslında resim, müzik edebiyat gibi konularda kabiliyeti olan çocuk, bir hayal aleminde yaşar. Onun için her masal bir hakikat sayılabilir.

Çocuk kendi haline bırakılırsa daha da içine kapanır ve hayalleriyle baş başa kalmayı tercih eder. Anne ve babanın ona büyük sevgi göstermesi, yaşına uygun çocuklarla arkadaşlık etmesini sağlaması gerekir.

Çocuk, okulda zekası sayesinde derslerini çabuk kavrar. Ama sert bir söz veya bakış, onun kırılmasına ve derslerden soğumasına yeterlidir. Çocuk, küçük yaşta güzelliklere olan düşkünlüğünü de belirtecektir.

Resim yapması, kitap okuması müzik dinlemesi için onu teşvik etmek çok yerinde olur. Bu çocuk aynı zamanda kıskançtır. Kardeşlerini ona tercih etmek de onun huzurunu kaçırır. 

ASLAN: Aslan burcunda doğan çocuk cesaretli, başkalarını idare etmeye eğilimli, çok hareketli, gözü pek, cana yakın, konuşkan ve zeki karakterlidir. O, açık havayı, sporu, gezip eğlenmeyi çok sevecektir. Daha küçük yaşta arkadaşlarının başına geçip onları idare etmek isteyecektir.

Bu fazla kabiliyetli ve kendini beğenen çocuk başı boş bırakılırsa kibirli, etrafındakileri aşağı gören, kendini beğenmiş, gürültücü, haşin biri olabilir. Onun için daha erken çağlarda onu iyi eğitmeniz, doğruyla yanlışı öğretmeniz gerekir.

Çalıştığı, verilen görevleri iyi yaptığı zaman da onu övmelisiniz. Onunla arkadaş olun. Dertlerini dinleyin ve hayallerini paylaşarak kendisini teşvik edin.

YENGEÇ: Bu burçta doğan çocuğun, çok hassas, içli, neşeli, bazen kederli, sevilmeye büyük ihtiyacı olan bir kişiliği vardır. Ona gereken şefkati gösterir, böylece güven duymasını sağlarsanız kolaylıkla terbiye edip büyütürsünüz.

Aksi halde çocuk hislerini içine atacak, bir kenara çekilecek ve kendisini yalnız hissedecektir. Bu da onun küçük alemini altüst ederek mutsuz olmasına yol açacaktır. Bu çocuğun hayal gücü fazladır. Özellikle annesinin anlatacağı güzel masallar onu çok etkileyecektir. Ona hakkettiği sevgiyi vermez, ilgiyigöstermezseniz çocuk büyüyünce insanlardan çekinen şüpheci bir insan olur.

TERAZİ: Bu burçta doğan çocuk, çok yönlü ve epey çekingendir. O hislerini kolay kolay açıklamaz, fakat çok sevilmeyi ister. Anne ve babanın çok anlayışlı ve sabırlı olması, çocuğun yavaş yavaş mahcupluktan sıyrılmasını sağlar.

Çocuk, güzelliklere düşkün, hisli, kafasını kullanabilen, nazik, terbiyeli bir karaktere sahiptir. Erken yaşta onun hangi konuya kabiliyeti olduğunu anlamak ve onun bu yönünü geliştirmek çok yararlıdır. Özel ilgi gösterin.

İKİZLER: Çift karakterli ikizler burcunda doğan çocuk, sizi hem mutlu edecek, hem de şaşırtacaktır. Çünkü onu anlamakta güçlük çekeceğiniz için ne yapmanız gerektiğini bilemeyecek, fakat neşeli neşeli güldüğünü görünce büyük bir zevk duyacaksınız.

O daha bebekken beşiğinin kenarına tırmanıp dışarıya atlamayı deneyecektir. Küçük yaşlarda resim, dans veya müzik kabiliyetini de ortaya koyacaktır. Okulda da zekası sayesinde öğretmenlerini memnun edecektir. Yalnız ikizler burcunda doğan çocukların, genellikle fazla hareketli, sinirlive kolay kolay rahat edip dinlenemeyen bir tip olduğunu da bilmelisiniz. Bu arada çocuk, geniş hayali yüzünden yalan da söyleyecektir. 

AKREP: Bu burçta doğan çocuk, neşeli, hareketli, enerjik, cana yakın bir kişiliğe sahiptir. Zekası sayesinde her şeyi çabuk kavrayıp öğrenir. Eğitilmesi de zor değildir. Tam aksine bu cesur çocuk, problemlerden, zorluklardan hoşlanır ve bunları ortadan kaldırmak ister. Onun için de derslerinde başarılı olur. Ancak o gizlilikten hoşlanan ve biraz da sinsi bir karaktere sahiptir.

Kendisine verilmeyen ÅŸeyi, hileye kaçarak elde etmeyi ister. Buna da yine fazla zeki ve cesur olması yol açar. ÇocuÄŸun bu zeka ve cesaretini, uygun alanlara yöneltmek gereklidir. Böylece o hislerini daha kolay açıklar ve gizli kapaklı iÅŸlere de kalkmaz. Çocuk sevildiÄŸini anlayınca kendine de size de güvenir ve bu sayede mutlu olur.Â

Haberin Devamı

BOĞA: Boğa burcundan olan çocuk, sessiz ve sakindir. Onun diğer bebekler gibi ağlamadığını, huysuzluk etmediğini düşünerek memnun olursunuz. Fakat en ummadığınız anda o feryadı basar. Hem inanılmayacak kadar yüksek sesle haykırmaya başlar. Bu ağlama da nedensiz değildir. Bebek, daha birkaç aylıkken rahatsız edilmek istemediğini size açıklamaktadır.

Israr etmek, kendisini zorlamak hiç de iyi sonuç vermez. Çünkü o, bütün boğalar gibi inatçıdır. Yalnız boğa burcunda doğan bebeklerin çok da özel olduklarını ekleyelim. Hem daha küçük yaştan itibaren de inanılmayacak kadar kuvvetlidir onlar. Boğa burcunda doğan çocuk, çok sevgi ister.

Çalışmayı sevmez, okumaya da pek meraklı değildir. Onu bu konuda teşvik etmeli, zekasını geliştirmek için güzel resimlerden, çiçeklerden yararlanmalı, merakınıtahrik etmelisiniz.

YAY: Bu burçta doğan çocuk, neşeli, cana yakın, hareketli ve çok dürüsttür. O daha çok küçük yaşta farkına varmadan doğru hareket etmesini öğrenir. Ancak daima güleryüzlü, neşeli olan çocuk, asla emirdinlemez. Ona ısrar etmek ve onu cezalandırmak hatalıdır. Çünkü bu çocuk doğuştan bağımsızdır.

Bu bağımsızlığını da korumaya kararlıdır. Çocuk, kendisine ısrar edilmediğini görünce büyük bir ciddiyetle sorumluluklarını anlar. Böylece eğitim konusunda da zorluk çıkarmaz. Bütün mesele, onun fazla enerjisini uygun bir alana yöneltebilmektedir. Bu çocuğun bol bol oynaması, spor yapması ve böylece oyalanması da şarttır.

KOÇ: Koç burcu çocuğu dünyaya gelir gelmez çığlığı basar. Böylece daha doğduğu andan itibaren ilgiyi üstüne çeker. O daha ilk andan itibaren evin hakimi olduğunu anlatmaya çalışmaktadır. Çocuk biraz büyüdüğünde idareyi tamamıyla ele almaya kalkar.

Onu kısa süre yalnız bırakacak olursanız mama kaşığını tabağına vurarak avaz avaz haykırır.Daha o çağda zevklerini de kesinlikle belirtir. Verdiğiniz mamayı beğenmezse bunu yemek yerine, başına yüzüne gözüne sürmesi an meselesidir. Aceleci ve sabırsız olduğu için çok erken çağda ayağa kalkar ve yürür. Çocuğunuz biraz büyüyünce derin sevgisini ortaya koyacaktır.

Gelip size sıkı sıkı sarılacak ve bırakmak istemeyecektir. Koç burcunda doğan çocuk öfkelenip bağırır ve yüzü bir anda mosmor kesilir. Bu durum gözünüzü korkutmasın. O kısa süre sonra sakinleşecekve eskisi gibi melek yüzlü olacaktır. Çocuğunuz çok erken çağda okuma ve yazmaya merak duymaya da başlayacaktır. Ona engel olmamalı ve uygun bir eğitim seçmelisiniz. Dahi çocukların en fazla bu burçtan çıktıklarını söylersek ne demek istediğimizi anlarsınız.

OĞLAK: Bu burçta doğan çocuk, çekingen, içine kapalı, kolay kolay gülmeyen bir karaktere sahiptir. Zaten bu burçta doğanlar çocukluk çağlarından itibaren olgunlaşırlar ve orta yaştan sonra da gençleşmeye başlarlar.

Çocuk dikkatli, sabırlı ve inatçı olacaktır. Bu yüzden derslerine dikkat etmesi ve sabırla çalışması mümkündür. Çok daha zekiöğrencilerden daha da fazla başarı gösterecektir o. Kafası gelişince de daha planlı ve metotlu hareket etmeye başlayacaktır. Ancak bu çocuğun hislerini anlamak, onu duyduğu güvensizlikten kurtarmak gerekir. Anne ve baba, ona sevgi, anlayış ve şefkat göstererek her problemiyle ilgilenirse çocuk değişebilir. Hislerini daha kolay açıklayabilir. 

KOVA: Bu burçta doğan çocuk, daha erken yaşlarda, sizi bilgisi ve başkalarından farklı görüşleriyle şaşırtabilir. O diğer çocuklar gibi her gün okula gitmeyi de istemeyebilir. Uygun bulmadığı şeyler yüzünden sizinle ciddi ciddi tartışabilir. Fakat çocuk, dünyayı, insanları çok seven bir kişiliğe sahiptir.

Ona ileride insanlara yardım edebilmesi için okuması, iyi bir eğitim görmesi gerektiğini anlatmalı ve ilgisini çekecek misaller vermelisiniz. Bir hayli merakı olan çocuk, ünlü kimselerin hayatlarını incelemeye başlayacak ve sonra kendi kendine hayaller kuracaktır. Çocuk, daha erken çağda yapacağı iş veya seçeceği meslek hakkında karar verecek kadar da kafalıdır.

BAŞAK: Bu burçta doğan çocuk, daha küçük yaşlarda zekasını ortaya koyar. O her şeyi merak edip sorarak sizi bezdirir. Fakat bu küçüğün her sorusuna cevap vermek ve duyduğu ilgiyi sarsmamak gerekir.

Okulda da merakı ve zekası sayesinde başarılıdır. Daha küçük yaşta paranın değerini anlayan çocuk böylece kendisini derslerine verecektir. Dersleri dışında da yine onu oyalayacak şeyler bulmak şarttır. Çocuk, tabiatı çok sever. Bu arada bakıp besleyeceği bir kedi, köpek gibi bir hayvan alın. Böylece onun his tarafını da geliştirirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!