Burada estetik değil doğallık kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Burada estetik değil doğallık kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 00:00

Miss Exclusive of The World yarışmasının üçüncüsü yarın Çeşme’de yapılacak. Büyük final öncesi, gecenin sonunda tacını devretmeye hazırlanan Miss Peru Claudia Corosco ve bu yılın finalistlerinden Miss Kosova Morena Taraku, Miss Polonya Karolina Pajaczkowska ile bir araya geldik, heyecanlarını paylaştık.

Haberin Devamı

Daha önce başka yarışmalara da katıldınız. Miss Exclusive’e katılmak sizin için neden bu kadar önemliydi?   

- Claudia Corosco: Benim gözümle bu yarışma muhteşem çünkü. Organizasyon çok sağlam. Üçıkçası Miss World ile karşılaştırılsa, kesinlikle bu yarışmayı seçerim.

- Morena Taraku: Ben de geçtiğimiz yıl Miss Earth’deydim ama kesinlikle bu yarışmada olmayı tercih ederim.

- Karolina Pajaczkowska: Geçen yılın videolarını izledim, Claudia ile konuştum ve bunun diğer yarışmalardan ne kadar farklı olduğunu daha iyi anladım.

Hangi açıdan farklı?

- Karolina Pajaczkowska: Bir kere bu yarışmada çok zayıf kızlar yerine doğal görünen modellere şans tanınıyor. Miss Universe’teki gibi estetik harikaları değil doğal güzeller taç kazanıyor.

Burada sadece güzelliğin yarıştığını düşünmüyorum ben, yanılıyor muyum?

- Karolina Pajaczkowska: Doğru... Biz sadece şöyle bir podyumda yürüyüp, sahnede durmuyoruz. Bu yarışmanın en güzel yanı dans ediyoruz, konuşuyoruz. Sahnedeki tavrınız da çok önemli.

- Karolina Pajaczkowska: Tabii ki bu bir güzellik yarışması ve güzellik önemli... Ama yeterli değil. Konuşmanız, hareketleriniz, yetenekleriniz bütün bir paket olarak değerlendiriliyor.

1. SEÇİLMEMEK ÇİRKİN OLDUĞUMUZU GÖSTERMEZ

Yarışmada toplam 44 finalist var. Aranız nasıl? Mesela ikiniz adına soruyorum, birbiriniz nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Karolina Pajaczkowska: Hepimiz kazanmak istiyoruz ama hepimizin birbirinden farklı özellikleri, güzellikleri yetenekleri var. Mesela ben iyi dans eder, iyi şarkı söylerim. Morena ise kendini benden çok daha iyi ifade eder. Eğer o kazanırsa bu benim çirkin olduğum anlamına gelmeyecek. Böyle düşününce hırslanmanın, birbirimizle sürtüşmenin de bir anlamı kalmıyor.

- Morena Taraku: Carolina her zaman “Birincilik kazandıran sadece güzelliğiniz değil” diyor. Karakteriniz de önemli. Yarışma heyecanına kapılıp birbirimize kötü davranmamız söz konusu değil. Gayet iyi anlaşıyoruz.

- Claudia Corosco: Zaten buradaki en büyük kazanımlar, başka ülkelerin kültürlerini tanımak ve yeni arkadaşlıklar kurmak....

- Karolina Pajaczkowska: Biz bu yarışmayla sadece güzel vücutlara sahip olduğumuzu değil, ne kadar akıllı olduğumuzu da göstereceğiz.

Haberin Devamı

44 FİNALİST YARIŞACAK

97 ülkeyle bağlantılı olarak yapılan, aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası patente sahip güzellik yarışması olan Miss Exclusive of The World, bu sene 3. kez Çeşme’de, Çağrı Tortop başkanlığında düzenleniyor. Yarışmaya daha önce taç giymiş olanların yanı sıra ülkelerinde top model olarak lanse edilen prestijli isimler de katılıyor. Yarın akşam Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak olan, Hande Yener ve Demet Akalın’ın da şarkılarıyla renk katacağı büyük finalde 44 ülkeden 44 güzel yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!