Bulldog’un özel sorunu

Güncelleme Tarihi:

Bulldog’un özel sorunu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bulldog, sevimli suratı ve sağlıklı görünen toparlak bedeniyle hayvanseverlerin sempatisini kazanmış bir köpek. Ama ilk bakışta, sahiplerinin çok iyi bildiği özel! problemlerini hiç yansıtmazlar.

Geceleri bir Bulldog'la kalmak, bazen katlanılması zor anlara dönüşebilir. Önce bir senfoni dinler gibi horultularını dinlersiniz. Ardından da o malum kokuyu çekmek zorunda kalırsınız. Horultu bir yere kadar ama ya gaz çıkarması?

Bir Bulldog'a hayır diyemeyenlerdenseniz, onun gaz ve horultu problemlerini minumuma indirmek için çaba harcamanız gerekecek.

Sağlık kontrolü

Emin olun, Bulldog'unuz gayet sağlıklı. Eğer gaz probleminin nedeni parazit ya da mikroplarsa, sorun kullandığınız ev ilaçlarında olabilir.

Egzersiz

Her gece köpeğinizle canlı bir yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin. Bu yürüyüşlerde, köpeğinizin uzun süre başıboş dolaşmasına izin vermeyin. En iyi egzersiz, ikiniz birlikteyken yapılan yürüyüşlerdir. Bu egzersiz, gazın çoğunun gitmesine neden olur.

Diyet

Günlük yiyeceklerle, sağlıklı ürünlerle beslenmeli köpek. Ama çok ilginçtir, böyle bir beslenme de bazen yeterli olmayabilir. O halde özel bir beslenme programı seçmek şart. Ama Bulldog'un bütün yeme alışkanlıklarını değiştirmek hiç kolay olmasa gerek.

Yemek rekabeti

Birden fazla Bulldog'unuz varsa, yemekleri için kavga edecek ve asla paylaşmayı bilmeyeceklerdir. Bu sebeple çok fazla hava yutacaklardır. Ekstra hava demek, ekstra koku demektir. Bu duruma yolaçmamak için, köpeklerinizi ayrı ayrı beslemelisiniz. Bu yolla daha yavaş beslenecek ve daha az hava yutacaklar.

Diğer bir yardımcı etken de yeme alışkanlıklarını yavaşlatmak olacak. Bunun için mama kabını büyütmeniz gerekir. Yemeği de tabağına küçük parçalar halinde koyabilirsiniz. Hiçbir zaman midesi çok dolu olmamalı. Böyle durumlarda gaza davetiye çıkarırsınız.

Vitamin ve ilaveler

Eğer Bulldog'unuzu iyi kalite yiyeceklerle besliyorsanız, vitamine ya da birtakım mineral ilavelere gerek duymamalısınız. Gazın azalması için köpeğinize vereceğiniz fazladan her vitamin ve mineral ilavesi, gazın artmasına neden olur.

Tehlikeli süt ve süt ürünleri

Halkın çoğu köpeklerine süt ürünleri vermekten hoşlanır. Yemek sonrası süt ya da sıcak bir yaz günü vanilyalı dondurma kupu. İşte köpekler için çekilmez bir durum. Midelerini başaşağı etmek istemiyorsanız, vazgeçin. Dondurmanın bir köpeği, sıcak yaz gününde serinleteceği düşüncesini de unutun artık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!