GeriKelebek Bulgur mucizesi
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgur mucizesi

Çok sevdiğimiz kısır, batırık, mercimekli köfte türü bakliyat esaslı yemeklerimize, C vitamini açısından zengin sebzeler eklememizin ve yanında da ayran içmemizin çok doğru bir BESLENME şekli olduğunu biliyor muydunuz?Çünkü protein, demir, enerji deposu kuru baklagiller ve bulgur karışımlı yemeklerimizin, C vitamini sağlayan taze sebze ve kalsiyum kaynaklı yoğurtla birlikte tüketilmesinin ‘Kansızlığın’ önlenmesinde büyük katkısı vardır. Sevgi dolu sofralar dilerim.İnce NoktalarSebze ayıkladıktan sonra elinizde oluşan lekeleri, biraz nişasta, su ve limon karışımıyla ovarsanız epeyce açıldığını göreceksiniz.PRATİK TARiFLERYufkalı kabak sufleYapılışı:Büyük bir kabın içine süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağı koyup, çırpın. Üzerine havuç, kabak, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Bir yufkayı ufak parçalara ayırıp yukarıdaki karışımla harmanlayın. Şimdi de hafifçe yağlanmış orta boy fırın kabına bu harcı yerleştirin. 1 saat buzdolabında bekletin. 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 30 dakikaMalzeme listesi1 adet hazır yufka 3 adet orta boy kabak (rendelenmiş)2 adet orta boy havuç (rendelenmiş)Tuz, karabiber Harcı için1 su bardağı süt1 çay bardağı yoğurt2 adet yumurta3 yemek kaşığı sıvıyağSardunya adası salatasıYapılışı:Makarnayı 10 dakika haşlayıp, suyunu süzdürün ve geniş bir kaba boşaltın. Üzerine didiklenmiş tavuğu, yeşil soğanı ve mısırı aktarın. Sos için, zeytinyağı, limon ve kararınca tuzu, karabiberi karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Karıştırarak servis yapın.6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 adet tavuk göğüs (haşlanmış)1 paket burgu makarna (domatesli olabilir)2 su bardağı mısır (konserve)2 adet yeşil soğan (ince kıyılmış)5 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet limonun suyuTuz, karabiberMus karagözlüm Yapılışı:Küçük bir çelik tencerenin içinde ufak parçalara bölünmüş çikolatayı kısık ateşte karıştırarak eritin ve ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını 5-6 dakika mikserle çırpıp, ılınmış çikolataya ekleyin. Aynı şekilde yumurta beyazlarını 10-12 dakika, katılaşıncaya kadar mikserle çırpıp, yukarıdaki karışıma ilave edip, iyice karıştırın. Eşit olarak kaselere paylaştırıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Dondurmayla servis yapabilirsiniz.8 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaMalzeme listesi400 gr sütsüz çikolata (bitter)8 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)