Bugün son

Güncelleme Tarihi:

Bugün son
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 22:00

‘Sürdürülebilirlik’ konusu artık birçok kurum tarafından daha çok önemseniyor.Gelecek nesillerin bazı şeylerden yoksun kalmadan yaşayabilmesi için de bu zaten şart!

Haberin Devamı

Bunun için de bugünkü ihtiyaçlarımızı, sahip olduğumuz kaynakları tüketmeden karşılamamız gerek.
Ve bu bilinci de gün be gün çevremize aşılamamız, kaçınılmaz bir gerçek.
Özellikle büyük kurumların üzerine bu konuda çok görev düşüyor.
Hem üretimde hem de sosyal sorumluluk anlamında yaptıklarıyla pek çok şeye önem vermeleri, çevrelerine örnek olmaları gerekiyor.
Bunun örneklerinden birini de Borusan Holding üstleniyor. Kurumsal faaliyetlerini bir kenara bırakırsak, geçen aylarda sosyal sorumluluk alanında çok güzel bir işe imza attılar.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’yle gerçekleştirdikleri ‘Sanata Dönüşüm’ sergisinde konu tam bu noktaya değiniyor.

ATIK METALLER SANATA DÖNÜŞTÜ

Yakın zamanda açtıkları ‘Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması’na 12 üniversiteden 112 eserle başvuruldu.
Seçilen 26 eserse geçen hafta Eşber Karayalçın küratörlüğünde Tophane-i Amire’de sergilenmeye başladı.
Ne yazık ki bugün serginin son günü. Ama hâlâ şansınız var, çünkü saat 17.00’ye kadar açık.
Atık metallerin birer sanat objesine dönüştürüldüğü işlerde epey ilginç manzaralar ortaya çıkmış.
Birinci seçilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Nergiz Yeşil’in ‘Dönüşüm’ adlı işi adeta yok olmaya yüztutmuş bir dünya haritası çıkartmış ortaya.
İkinci seçilen kişi, Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Aycan Güler. Rüzgar adlı işinde yarattığı demirden yürüyen adam kaynakların tükendiği son noktayı gösteriyor sanki..
İlgimi çeken eserler arasında mansiyon ödülü alanlar da var. Mesela yine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Mete Çam’ın Bombalı Kuşu bir harika. Bomba ağzındaki zavallı kuşun hali, gerçekten içler acısı.
Gözüme çarpan bir diğer işse, belki gündemin etkisinden olsa gerek, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ramazan Duymaz’ın ‘Kadına Karşı Şiddet’ adlı işi oldu.
Zincirlerle bağlanmış bu kadın heykeli, adeta köşeye kıstırılmaya, sesi kestirilmeye ve yok edilmeye çalışılan şimdinin kadınının geleceğine bir gönderme yapıyor.
(212) 252 16 00.

Haberin Devamı

POPÇULARIN LATİN DENEYİMİ

Haberin Devamı

Piyanist Emir Ersoy, geçen haftalarda yayınlanan albümü ‘Karnaval’da, Türk pop starlarının son yıllara damgasını vuran ve yüz binler satan hitlerini, Latin müziği ritimleriyle aranje etti. Ve her birini yeniden yorumlattı. Aralarında Kenan Doğulu, Yaşar, Deniz Seki, Işın Karaca gibi isimler var. İlginç bir deneyim, bir dinleyim derim.

ÖDÜLLÜ HOLLANDA FİLMLERİNİ İZLEYİN

Akbank Sanat, Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yılı etkinlikleri kapsamında Eye Film Institute işbirliğiyle temmuz ayı boyunca Akbank Sanat Sinema Kuşağı’nda Hollanda sinemasından örnekler gösterecek. Hollandalı ünlü yönetmen Jos Stelling’in imzasını taşıyan Ortaçağ’ın bir gizem oyunundan beyaz perdeye uyarlanan 1974 yapımı Mariken van Nieumegen; gerçek, kurmaca, hayal ve yanılsamanın ustaca harmanlandığı 1984 yapımı Sihirbaz; Jean-Paul Franssens’in adını ‘De Wisselwachter’ romanından alan 1986 yapımı The Pointsman; Jean-Paul Franssens’in ‘Broederweelde’ romanından uyarlanan 1999 yapımı No Trains No Planes ve 2007 yapımı Duska isimli filmleri izleyebilirsiniz. (212) 252 35 00.

Haberin Devamı

GENÇLER YİNE COŞTU

Siemens Sanat’ın genç sanatçıları desteklemek ve güncel sanat için bir platform oluşturmak amacıyla yıllardır aralıksız düzenlediği ‘Sınırlar Yörüngeler’ yarışmasının kazanan eserleri sergilenmeye devam ediyor. Bu kez Ozan Atalan, Didem Erk, Eda Gecikmez, Tuba Kılıç, İbrahim Resnelli, Meltem Sırtıkara, Gamze Taşdan’ın işlerini görmek mümkün. Bu işlere bir şans vermeye değer, değil mi?
(212) 334 11 04.

ÖBÜR DÜNYADA HESAPLAŞMALAR

Gazeteci, yazar Melike İlgün’ün Enver Paşa’nın Sultanı kitabının ardından yeni kitabı Kemal’e Eren Kadınlar da Alfa Yayınları’ndan çıktı. Mustafa Kemal Atatürk’e âşık iki kadını, Fikriye ve Latife’yi öbür dünyada bir araya getirip hesaplaştırıyor. Kemale Eren Kadınlar Fikriye’yi, Latife’yi ve onların Mustafa Kemal’ini anlatıyor.

Haberin Devamı

ELEKTRONİKÇİLER BURAYA

Dünyanın en ünlü elektronik müzik partilerinden Godskitchen, çığır açan yeni konsepti Godskitchen Fusion ile 7 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta. Dans müziğinin Grammy ödüllü superstar’ı AFROJACK, Kuzey Amerika turnesinin hemen ardından Türkiye’de olacak. Sayısız hit parçaya imza atarak elektronik müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan efsane müzisyen ‘Fedde le Grand de’ de orada olacak. Saat 18.00’de başlıyor. Biletler Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!