Bu yıl dönem kostümleri giyilecek

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl dönem kostümleri giyilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2006 00:00

Son sınıf öğrencileri arasında mezuniyet balosu heyecanı başladı. Özellikle kızlar için göz alıcı görünmek bir prestij meselesi. Kıyafetinizi diktirmek istiyorsanız, en az bir ay öncesinden harekete geçmelisiniz. Eğer o kadar vaktiniz kalmadıysa, hazır giyim markaları mezuniyet döneminde abiye elbise koleksiyonunu genişletiyor. Bazıları sadece mezuniyete özel elbise koleksiyonu hazırlıyor.

Moda tasarımcısı Özlem Süer, bu yıl mezuniyet törenlerinde dönem kostümleri ve romantik tarzın öne çıkacağını söylüyor: "Mezuniyet için tercih edilen elbiseler ağırlıklı olarak barok ve rokoko stilinden izler taşıyor. Viktorya dönemi kıyafetlerine benzer detaylar asalet ve kadınsılığı ön plana çıkarıyor. Transparan ve uçuşan kıyafetler ise yazın romantik havasını bütünlüyor. Özellikle çok katlı etekler ve danteller, yoğun ışıltılı kumaşlar ve değerli taşlarla yapılan işlemeler gözde. Şeker ve bej renkleri, su yeşili ve açık maviler beyazdan sonra en çok tercih edilen renkler. Broş ve kemer gibi aksesuvarlar çok önemli. Bolerolar, kruvaze ve derin V yaka kesimli, maksi ya da makro mini elbiseler tercih ediliyor."

Zayıf notu olmayana yüzde 15 indirim

Silk & Cashmere, dört yıldır mezuniyet gecesine özel koleksiyon hazırlıyor. Her modelden sınırlı sayıda elbise üretildi. Büyük bedenler için, bir beden küçük gösteren elbiseler tasarlandı. Tam 27 model bulabilirsiniz. Kırmızı, mavi, yeşil, krem, mor ve beyaz renk kullanılan elbiselerde bol boncuk ve işleme, hafif dekolte var. Fiyatları 390 YTL’den
/images/100/0x0/55eb3218f018fbb8f8b18d12
başlıyor. Son karnesini mağazaya getirip, zayıfı olmadığını gösterenlere yüzde 15 indirim yapılıyor.

Klasikten sıkılanlara

Derishow, Delight markasıyla tam genç kızlar için cıvıl cıvıl elbiseler yapıyor. Klasik yerine daha farklı elbiseler arıyorsanız Derishow koleksiyonuna bakmalısınız. Mini etekli veya asimetrik kesimli elbiselerde, gül kurusu ve çimen yeşili gibi canlı renkler, tül jüponlar ve bol çiçek detayı kullanılmış. Saten etek-bluz takımları da iyi bir seçenek olabilir. Elbiseler 975 YTL’den başlıyor, 2000 YTL’ye kadar çıkıyor.

18 ünlü markanın elbiseleri var

Beymen’de Lanvin, Ellie Saab, Bottega Venetta, Etro, Marc Jacobs, Chloe, Missoni, YSL, Dolce&Gabbana, Moschino, Prada, Dior, Alberta Feretti ve Tadashi markalarının abiye elbiselerini bulabilirsiniz. Ağırlıklı olarak 1950’lerin romantik tarzı hissediliyor. Parlak işlemeler, danteller, zarif çiçek motifleri ve saten kurdeleler elbiseleri süslüyor. Beyaz en popüler renk, bunun yanında kırmızı, yeşil, bej ve siyah modeller de var. Beymen’de abiyeler 725 YTL’den başlıyor 9.995 YTL’ye kadar çıkıyor.

50 bedene kadar bulabilirsiniz

İstanbul Bağdat Caddesi ve Nişantaşı’nda şubeleri bulunan Lamedore’de 400 farklı modelde ithal abiye elbise bulabilirsiniz. Törende giyeceğiniz elbiseyi, başkasının üstünde görme olasılığınız çok az, çünkü her modelden sınırlı sayıda getiriliyor. Koleksiyonda ağırlıklı olarak saten, şifon, tül kumaşlar, taş, payet, pul işlemeleri kullanılıyor. İnce askılı, sırt dekolteli modeller ve pembe, fuşya, mavi, mor, mercan gibi canlı renkler ağırlıkta. 36-50 bedene kadar herkes için bir model var. Beğendiğiniz elbise hemen vücudunuza uygun hale getiriliyor. Worldcard’a beş taksit, nakit ödemede indirim yapılıyor. Elbise fiyatları 690 ile 890 YTL arasında. Kredi kartlarına beş taksit yapılıyor.

Uçuşan şifonlar
/images/100/0x0/55eb3218f018fbb8f8b18d14

İpekyol koleksiyonunda beli vurgulayan, kuşaklı, nostaljik elbiseler ağırlıkta. Likra saten, krep, karışık renkli şifonlar, vual ve ipek karışımlı kumaşlar kullanılmış. Hem beyaz, ekru, gri, pudra tonlarında, hem de yeşil, turuncu ve kırmızı gibi canlı renklerde elbiseler var. İpekyol’a ait markalardan Twist’te antik çağları anımsatan uzun ipek elbiselerin yanında, çok sevimli etek-bluz takımları bulabilirsiniz. Dice Kayek’in Machka’sında ise, diz hizasında tüllü, çiçekli, pullu şirin elbiseler var. Mezuniyet elbiseleri de Dice Kayek tarafından hazırlandı. Fiyatlar 220 YTL’den başlıyor. 300 YTL’ye kadar üç, üzerindeki alışverişlerde altı taksit yapılıyor.

Tasarımcı imzası isterseniz

Mezuniyet elbiseniz ünlü bir tasarımcının elinden çıksın isterseniz, Özlem Süer’in Nişantaşı’ndaki butiğine uğrayabilirsiniz. Beyaz ve bej tonlarındaki tasarımların kol ve yakaları dantel, etekleri çok katlı. Viktoryen korseler, yuvarlak düğme ve çiçek detayları bolca kullanılmış. Dore ayakkabı ve aksesuvarlar tavsiye ediliyor. Hazır modeller isteğinize göre yeniden şekillendiriliyor. Fiyatlar da modele göre değişiyor.

Bu yılın konsepti Antik Yunan

İstanbul Teşvikiye’deki Shawnee’de tasarımları Berrin Akkartal ve Şükran Vulkan yapıyor. Bu yıl, Antik Yunan dönemini hatırlatan giysiler ağırlıkta. Bu modellerde bolca tafta, saten ve şifon kullanılmış. Viktoryen elbiselerde kadife tercih edilmiş. Uzun ve katlı etekler, payet işlemeler yine başrolde. Üzerine uygun elbise bulmakta zorlanan çok zayıf kızlar için özel modeller hazırlanmış. Shawnee’de istediğiniz elbiseyi diktirebiliyorsunuz. Tasarımlarla uyumlu takı, ayakkabı, çanta da bulabilirsiniz. Fiyatlar 300-1300 YTL arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!