Bu yıl Belgin Doruk topuzu moda

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl Belgin Doruk topuzu moda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2002 23:29

İstanbul Ulus, Beykoz Acarkent ve Ritz Carlton Otel'de hizmet veren MM Bahçecik kuaför salonları, sonbahar-kış modellerini ve renklerini belirledi. Bu sezonun rengi viyole. Metin Bahçecik'e göre kızılın karanlık ve gizemli yüzünü irize temsil ediyor. İrize viyole çizgilerle birleşince saçlarda kadifenin yumuşaklığıyla birlikte baştan çıkarıcılık da ortaya çıkıyor.

Akaju, irize tonları, özellikle koyu renk saçlara ışık katmak amacıyla kullanılıyor. Bu renklendirmeler, saç şekli ya da kesimiyle, ister yumuşak ve sakin, ister keskin ve sert hatlı maskülen bir hava oluşturuyor. Metin Bahçecik bu yılın saç stillerini anlattı.

Yakut Pırıltısı

Kadınlar bu yıl en çok 1950'leri çağrıştıran ama uçlardaki serbestlikle modern zamanlara taşınan saçlara yönelik talepte bulunuyor. Ensede saç bitim noktasından baz alınmış orta boy katlı, tepe bölgesinde yoğun katlı, uçlar sivriltilmiş düz ya da dalgalı taranabilen saç boyu ilgi çekiyor. Bu tip bir saçta renk tercihi ise yüzü ve gözleri ön plana çıkarmak için önyüz çerçevesini koyu tutarak iç ve uçlara yoğun röfle yapmak. Sonbahar ve kış mevsimlerinde daha güçlü renklere ihtiyaç duyuluyor, röfleyle desteklenmiş orta kestane, viyole ve irize tercih ediliyor.

Vualet Topuz

Bütün modern çağlarda topuz kadına en çok yakışan stillerden biri. Bu yıl, yüksek volümlü büyük bir topuz, kahkül yerine şapka vualetini andıran iki renk saç parçacığından hazırlanmış vualet kahküllü topuz moda.

Kızıl Kırlangıç

Orta uzun yoğun katlı uçları sivriltilmiş, ara katlarla hacim kazandırılmış, düz ya da uçları gökyüzüne doğru taranan performansı farklı bir stil.

Rita 2002

Sarışınlık kendi başına bir stildir, bu yüzden de hiçbir zaman modanın dışında kalmaz. Bizim koleksiyonumuzdaki röfle de bunlardan biri. Tipteki koyuluğun yüze ve gözlere verdiği güç dore ile bejin karışımından elde edilen melanj sarı.

Ayhan Işık'ın izinde

Metin Bahçecik, Türk erkeklerin son yıllardan renk kullanma konusunda cesaretlendiğini söylüyor. Birkaç yıldır bu yönde talep artmış. Özellikle yaz aylarında röfle ya da sarı saçlarının açılmasını isteyenler çoğalmış. Cluber'ların artması ve modern şehirlerde gece hayatının uzamasının etkisiyle erkekler kışın da renk istemeye başlamışlar. Bu yılın erkek modası da şöyle: ‘‘Bazen erkek müşterilerimiz hayli cesur isteklerde bulunuyor. Bu talepleri yerine getiriyoruz ama yine de tavsiyelerde bulunuyoruz. Çünkü renkler, yüzün ve insanın duruşunun, karakterinin yansıması. Bazıları bunun farkında olmuyor. Biz daha çok erkeklere kendi saç rengini kuvvetlendirecek yansımalar öneriyor ve uyguluyoruz. Bu yıl erkek modasında, geçmişle bugünün harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir stil hakim. Errol Flynn ve Ayhan Işık'ın bıyıklarını alıp bunu 2000'li yıllara taşımak için stilli ince favori eklenince bu yılın modası ortaya çıkıyor. Bazıları favorileri uzun, bazıları da yüz çizgilerine göre kısa tutuyor. Ama ince olmasına özen gösteriliyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!