Bu yaz herşey mümkün

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz herşey mümkün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

99 İlkbahar-yaz kreasyonlarına şöyle bir göz atmak gerekiyor: Pembeler uçuyor. Bol elbiseler ayak bileğine kadar uzanıyor; derin yırtmaçlar dar etekler ayrı bir kulvardan geliyor. Hippi kızın tüm renkleri veya siyahın hakimiyeti... Anlaşılan bu yaz modada herşey mümkün...

Dünyanın moda merkezlerinde defileler birbirini izliyor. Kimisinde sadelik ön plana geçerken, bir diğerinde hippi modasından çizgiler, bazısında pembelerin hakim olduğu rengarenk bir rüküşlük (tuhaf ama gerçek), bazısında da siyahın ve grinin hakim olduğu soğuk ama dişi bir çizgi farkediliyor. Anlaşılan o ki, yirminci yüzyılın son ilkbaharında moda yaratıcıları kadınları rahatlatmak istediler. Özgürlük bu yüzden slogan oldu besbelli.

Ne vaktin olursa olsun (gece, gündüz veya iş kıyafetleri farketmeksizin) rahatlık birinci kural oldu. Calvin Klein, Giorgio Armani ve Oscar De la Renta gibi modacılar, gece kıyafetlerinde gecelik kadar rahat ama o derecede de seksi tuvaletler hazırladılar. Dekolte tuvaletlerle, dünya kadınları bahar aylarında birer seks kraliçesi kadar etkileyici olacaklar.

Bol ve dökümlü

Ama belirtmekte yarar var: Bol elbise denilince aklınıza şekilsiz, vücudun güzelliğini gizleyen ve zevksizlik örneği olan bir kıyafet gelmesin. Moda yaratıcıları, bol ve rahat gündüz elbiselerinin kadının dişiliğini ön plana çıkarabileceğini kanıtladılar.

Ralph Lauren, Narciso Rodriguez, Tse gibi moda yaratıcılarının gündüz elbiseleri son derece sade. Adeta kadının ruhunu tüm şeffaflıyla ortaya sermek istiyorlar.

İş hayatındaki kadın için keten ve ipek pantolon takımları dikkat çekiyor.

Çalışan kadın imajı

Armani, ve Carolina Herrera, çalışan kadınların uzun ceketli pantolon takımlarla daha güzel ve etkileyici olacaklarına inanan modacılar. Onların ilkbahar koleksiyonlarında beden çizgilerini belirtmeyen (ama ve maalesef ince bir beden gerektiren) takımlar ağırlıkta. Ralph Lauren ise özellikle çalışan genç kızların rahat ve kendinden emin bir görüntü içinde olmalarını istemiş. Uçuk pastel renklerdeki yumuşacık,incecik kumaşlardan yapılmış bol etekler ve uzun V yakalı triko kazaklar ilkbaharın simgesi olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!