Bu Sopa'dan kaçış yok!

Güncelleme Tarihi:

Bu Sopadan kaçış yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 12:47

Hande Yener, değişimin tam kendisi. Buna kendi de katılıyor ve tek değişmeyen şey, inancım diyor.

Haberin Devamı

Hakan GENCE
hgence@hurriyet.com.tr
 
Yine hayranlarını şaşırtmaya hazır. “Pop söylesin, ha söyledi söyleyecek” derken herkese Sopa’sını sallıyor.

Tarzı, arzı ve talebi ben yaratırım

HANDE YENER FOTOĞRAFLARI

Bir süredir İstanbul’daki billboardların çoğunda “Hande’ye Neler Oluyor?” yazıyor. Farklı bir şeyler geleceğinin sinyallerini veriyor. Hande Yener’le, bütün söz ve müziklerde imzası bulunan Sinan Akçıl’ın evinde buluştuk. Müjdeyi verelim: Hande Yener, kendisini özleyenlerin istediği gibi pop alt yapılarla geliyor. Ama elektronik sevenleri de hayal kırıklığına uğratmıyor. Şarkılar içinde pek çok yenilikçi sound barındırıyor. Bu yaz gece kulüpleri ile plajlarda Hande’nin yılı olacak gibi duruyor. Zaten o da oldukça iddialı konuşuyor ve bu projeden daha iyisini yine ben yaparım diyor: “Albüm başucu kitabı gibi oldu. Yaşadıklarınıza cevap veriyor. Doyurucu alt yapıları var. İçinde yepyeni ve tekrarı zor fikirler barındırıyor. Bu proje başkalarına da ilham verecektir.”

Haberin Devamı

Albümün ismiyle başlayalım: Sahi Hande’ye neler oluyor?
- İnsanları ilgilendiren biri olmaktan açıkçası çok mutluyum. Aslında anlayana ben hep aynıyım. Mücadelem, ön görülerimle birlikte müzikte daha ileriye gitmek. “Yapma, anlamazlar, sevmezler” dediler. Bunlar yerine kalbime ve müziğime inanıp empati kurdum. Bence uzak bir köyde yaşayan biri bile enerjimi hissediyor.

Bu insanları ilgilendirme durumu planlı bir çalışmanın eseri mi, tesadüf mü?
- Gizemli olmak yerine güncel ve doğal hallerini paylaşan biri olmayı tercih ediyorum. Açıkçası markamın büyümesiyle hiç ilgilenmedim. Şarkılarım bana bunu sağladı ve yaşananlar haber oldu. Şimdi arkamdan gelen sesleri duymak zevkli geliyor.

Artık tamam mı, popa döndünüz mü? Bu bahsi kapatabilir miyiz?
- Pop bana döndü (Gülüyor). Müzik bir aşktır ve insanlar aşkı için her şeyi yapar. Bunu döneklik olarak algılamıyorum. Ama pop olarak gelen şarkılar beni heyecanlandırmıyordu. Ben de kendi dünyamı düşünüp müzik yapıyordum. O albümlerde hitap ettiğim kitle 17-18 yaşındaydı. Şarkıları yazarken ben de o yaşlarıma gidiyordum. Bu albüm ise her kesime hitap ediyor. Ayrıca bu şarkıları söylememek aptallık olurdu.

Haberin Devamı

Neden başkaları değişmiyor. Tek akıllı siz misiniz?
- Bu aptallık ya da akıllık değil cesurluk. Donanımla ilgili bir şey. Eğer donanımınız varsa o değişimi yaşarsınız. Ben yüzmeyi bilmeden kendimi denize atmadım.

AŞKLARIMDAN SOPA YEDİĞİM OLDU

Albümdeki şarkıların diğer pop şarkılardan farkı nedir?
- Kulüpte çalınca kocaman duyulan, arabada gaza getiren, evde dinlendiren bir albüm oldu. Bedenimdeki enerjiyi bu albüme akıttım.

Yeni bir tarz mı yarattınız?
- Bir tarz yakalanıyor ve 10 yıl herkes onun peşinde işler yapıyor. Ben öyle biri olmak istemiyorum. Tarzı, arzı ve talebi ben yaratırım. Başka türlüsü heyecan vermiyor.

Çıkış şarkınız “Sopa” ne anlatıyor?
- Aşk önce sevdirir, sonra da sopa vurur diyorum. Yaşadığınız şeyleri tecrübe eder ve bir daha yapmayacağım dersiniz ama aşk böyle değildir. Aynı şeyi yine yaparsınız. Tabii benim de sopa yediğim oldu. Sonuçta aşk yaşadığınızda savunmasız oluyor, kendinizi bırakıyorsunuz.

Haberin Devamı

Biraz da piyasaya mı sopa gösteriyorsunuz?
- Sektörün benle alıp veremediği oldu. Gelişimim yüzünden çok düşman kazandım. Bu kız elektronik gibi zor bir şeyle uğraşıyorken yok edelim dediler. Ama bir insan yok olsa bu kadar konuşulmazdı. Kendime çok sordum “Bir yerde yanlış yaptım mı?” diye. Cevap hep hayır çıktı. Bunların kıskançlık yüzünden olduğunu anladım.

Sizce albümde sizi en iyi anlatan sözler hangileri?
- “Her günahın bir bedeli var ödedim, her delinin bir sebebi var söyledim” diyorum. Ben günahlarımın bedelini her gece ödedim. Bir ara hakikaten delirdim. Konuşan insanlar beni yormuştu. Ne kadar etkilenmeyeceğim desem de etten kemiktenim. Duygularım var. Sinirimden ağladığım günler oldu. Ama artık alınganlıklarımdan kurtuldum.

Haberin Devamı

Popa dönüş satışları etkiler mi?
- Benim satışlarım zaten iyiydi. Ama şirketlerden ayrılınca kimse arkamdan iyi demiyor. Satmadı, bitti diyorlar. Ben yola devam ediyorum. Ön siparişler çok iyi. Merak çok fazla.

BENİM İÇİMDE CANAVAR VAR BENİ BENDEN BAŞKASI YÖNLENDİREMEZ

Bu sefer nasıl bir imajınız var?
- Yine Kemal Doğulu’yla çalıştık. Daha olgun, ne istediğini bilen, taze ve eğlenceli bir Hande göreceksiniz.

Seksi Hande imajı ne olacak?
Başarı ve kendine güven insanı seksi gösteriyor. Giydiğiniz kıyafeti açıp açmadığınızın önemi yok. Bu yolda devam ettiğim sürece pek çok kişiye seksi gelebilirim.

Kadir ve Kemal Doğulu dışında kimseyi takmaz mısınız?
- Ben onları da takmam ki (gülüyor). Dahi olan herkese saygım var fikirlerini alırım. Ve doğru olan hakkında en son kararı yine kendim veririm.

Haberin Devamı

Bütün bu değişimlerin nedeni olarak Doğulu Kardeşleri gösterenler var…
- Bunlar hep ön yargı. Doğuluları bırakıp batılılarla da çalışsam kimseyi sonuna kadar mutlu edemem. Ayrıca beni birilerinin yönlendirdiğini düşünmek çok yanlış. Ben içinde canavar olan biriyim. Beni benden başka kimse yönetemez.

Hande Yener fanclub adresinizin Kemal Doğulu’nun isteği üzerine kapatıldığı doğru mu?
- Benim fotoğralarım için çalışan birine bir yandan fan sitemden hakaret ediliyorsa ne yapacağım? Sonuçta orası hakaret için kurulmuş bir site değil. Bunu yapan 3-5 kişi. O yüzden kapatıldı. Yeni bir fan sitesi kuruluyor.

SNOB ZANNETMEYİN AMA KİMSEYİ KISKANMIYORUM

Kadir Doğulu’yla dört yıldır birliktesiniz. Evlilik var mı?
- Kadir bana ilişkimizin ikinci ayında uyku sersemi evlenme teklif etti. Bu beni çok duygulandırmıştı. O günden beri kendimizi evli gibi hissediyoruz. Ayrıca evlilik aşkı öldürüyor diye düşünüyorum.

İş ve aşk dengesini nasıl sağlıyorsunuz?
- 24 saat sevgilisinin yanında olan bir kız değilim. Bir yandan ilişkimiz, bir yandan iş birbirini dengeliyor.

Bu ilişkide sizi bu kadar çeken, bağlayan ne oldu?
- Kadir çok masum. Çok iyi kalpli, sosyal, doğal, eğlenceli ve çok enerjik.

Çok kıskanç olduğunuzu duydum.
- Bu tamamen yalan. Kendimden çok memnunum. Kendimi seviyorum ve pek çok konuda doğru buluyorum. Beni snob zannetmeyin ama kimseyi kıskanmıyorum. Türkiye’de hangi kadın popçunun yerinde olmak istiyorsun deseler yine Hande Yener derim.

SİNAN BENİ TAŞIYACAK KADAR CESUR BİR SANATÇI

Pop yapmaya karar verdikten sonra araştırmalara başladım. Sinan Akçıl’ın bir röportajında “Hande Yener’le çalışmak güzel olurdu” dediğini okudum. Görüştük. Benim gibi zor bir kimliği taşımayı kabul edecek kadar cesur biriydi. Sopa şarkısını dinleyince tamamdır dedim. Ardından sürpriz melodileri ve sözleri olan şarkılar istediğimi anlattım. Empatisi yüksek, gözlemleri iyi bir sanatçı. Benim ağzıma yakışan hikayeler buldu. Albümün müzik direktörü oldu ve dört ayda bitirdi.

GAYLARIN YANINDAYIM

Gaylerin dikkat ettiği; vizyon, cesaret, yenilik ve duygusallık gibi şeyler bende var. Bende gaylerle ilgili konularda onların yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum. Nasıl hayvan barınaklarıyla ilgileniliyorsa ben de gaylerin öldürülmesiyle ilgileniyorum. Ve onları görmezden gelmeyip bir taraf oluyorum.

DEMET’LE BİRBİRİMİZDEN ÖZÜR DİLEDİK

Demet Akalın’la ikimizin üzerinden negatif rüzgar esti geçti. Ben bir radyo programında bu durumdam bahsettim. O da programı aradı. Bir yemekte buluştuk. İkimiz de birbirimizden özür diledik. Gözlerimizin içine bakarak güzel şeyler söyledik. Şu anda her şey olması gerektiği gibi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!