Bu sonu bekliyorduk

Güncelleme Tarihi:

Bu sonu bekliyorduk
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2004 22:18

Mersin’de dört gün önce Ziya ve Zeynep Genç çifti, Zeynep Genç’in eski eşi Osman Polat tarafından öldürülmüştü. Polat, Genç çiftini henüz 1 yaşındaki çocukları Sıla Zeren’in gözleri önünde kurşun yağmuruna tutmuştu. Ziya Genç’in annesi Hatice Genç, ölen gelini için ‘O kadın oğlumuzu kandırdı. Sanki büyülenmişti. Bu sonu hepimiz bekliyorduk’ dedi.

Önceki gün Mersin’de meydana gelen korkunç cinayetin ardındaki dramın geçmişi üç yıl öncesine dayanıyor. İzmir’in tanınmış pastanelerinden Hatay İnönü Caddesi’ndeki Dolunay Pastanesi’nin sahiplerinden Osman Polat, kendisine iki çocuk veren 6 yıllık eşinden boşandı.

İddiaya göre boşanmadan 5 ay sonra Polat’ın pastanesinde çalıştırdığı akrabası Ziya Genç ile boşandığı eşi arasında filizlenen gizli aşk olgunlaştı. Evlenmeye karar veren çift, ailelerin karşı çıkması üzerine bir ay sonra Mersin’e kaçarak yıldırım nikahı kıydı.

İZMİR’E GELDİLER

Vatani görevini yapmak için gün sayarken yaşadığı aşk yüzünden bir anda hayatı değişen Ziya Genç, askere de gitmeyip kaçak durumuna düştü. Bir baharatçıda iş bulan Genç, eşine de başka bir baharatçı dükkanında iş buldu. Geçen yıl Sıla Zeren adında bir kız çocuk sahibi olan Genç çifti, 25 gün önce ailelerini ziyaret etmeye karar verip İzmir’e geldi.

İZLERİNİ BULDU

Birkaç gün kalıp aile hasreti gideren Genç çifti, Mersin’e geri döndü. Her ikisi de akrabası olan Genç çiftinin İzmir’e geldiklerini öğrenen Osman Polat, adreslerini tespit ettikten kısa bir süre sonra Mersin’e gitti. Evliyken de aldatıldığı hissinden kurtulamayan ve intikam almaya karar veren Osman Polat, Mersin’de günler süren araştırma sonunda Genç çiftinin izini buldu. Polat, yolda yürüyen Genç çiftinin karşısına çıkıp tabancasıyla tam 12 el ateş etti.

İki çocuğunun annesi ile yeni kocasını öldürdüğünden emin olan Polat, saldırıdan yara almadan kurtulan ve olan bitenden habersiz olan 1 yaşındaki Sıla Zeren’i de kucaklayıp karakola doğru giderken polisler tarafından yakalandı. Oğlunun yaşadığı aşkın korkunç bir cinayete kurban gitmesine varacağını en başından beri tahmin ettiklerini söyleyen annesi 48 yaşındaki Hatice Genç,‘Zeynep’le evleneceğini söylediğinde dünyalar başıma yıkıldı. Vazgeçirmek için çok uğraştık. Ancak ona duyduğu aşk ya da her ne ise gözünü kör etmişti. Karşı çıktık ama kaçıp gittiler. Aradan üç yıl geçti. İlk kez 25 gün önce gördüm onları. Bebekle birlikte gelmişlerdi’ dedi.

SENİN SUÇUN YOK

5 yıl boyunca oğlunun da çalıştığı Osman Polat’ın pastanesinde halen çalışmaya devam eden gözü yaşlı anne Hatice Genç, ‘ Osman Bey bana (senin bir suçun yok. Rahat ol, sen işine devam et) demişti. Ben de iki gün öncesine kadar işime devam ettim. Askere gidecekti. Yapma etme dedik dinletemedik. Sanki büyülenmişti. Bu sonu hepimiz bekliyorduk. Çok üzgünüm’ diye konuştu.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

Oğlunun yaptığı evlilikten çok sonra haberdar olduğunu söyleyen pazarcı baba 48 yaşındaki Bayram Genç,‘Evlat acısı bu. Çok zor, çok ağır. İki oğlum vardı. Biri kaldı geriye. Ben İzmir’de doğdum, ama biz Rizeliyiz. Osman Polat da o kız da Rizeli. Oğlum onun yanında çalıştı, eşim yanında çalışıyor. Oğlumun aklını alan Zeynep de boşandığı Osman Polat’ın akrabası. Biz de uzaktan akrabayız zaten. Olacak iş değil bunlar. Başından sonuna kadar olacak iş değil. Oğlum aşık mıydı. Ne zaman aşık oldu bilemiyorum. Askere gönderecektik ama o kaçıp gitti. Bizden habersiz evlendi. Böyle bir sonun olacağı belliydi. Herkes bu işin sonunun bu olacağını düşünüyordu. İçim yanar yanar durur. Ağlarım kimseler görmez’ diyerek gözyaşı döktü.

VAZGEÇİREMEDİM

Babaanne 65 yaşındaki Macide Genç de, torunu Ziya’nın kaçmadan önce Zeynep’i kendisine getirdiğini anlatarak,‘Birlikte eve geldiler. Torunum, ‘Nine ben askere gideceğim. Anlat şuna. Beni dinlemiyor. İlla evlenelim istiyor. Ben ne yapacağım. Akıl ver’ dedi. Çok laf söyledim ama dinletemedim. Torunumu o kadın kaçırdı. Onu kandırdı. Torunum böyle bir işe kalkışmazdı yoksa. Askere gidiyordu, aklını çeldi onun. Kandırdı torunumu’ dedi.

BİRBİRLERİNİ SEVMİŞLER

Zeynep Genç’in yakınları ise olayla ilgili yorum yapmak istemediklerini belirterek,‘Kim kimi kandırabilir. insanlar birbirlerini kandırıp evlenebilir mi. Olmuş işte. Sevmişler birbirlerini. Aşık olmuş, evlenmişler. Başka söyleyecek birşey yok’ dediler.

Sıla Zeren yetim kaldı

Ziya ve Zeynep Genç, tam hayatlarını yeniden kurmuş, mutluluğu yakalamışlardı. Ancak Zeynep Genç’in ilk eşi Osman Polat, üç yıllık öfkesiyle bu genç çifti kurşun yağmuruna tuttu. Hem de henüz 1 yaşındaki Sıla Zeren’in gözleri önünde.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!