Bu sene kır düğünü yapmak moda

Güncelleme Tarihi:

Bu sene kır düğünü yapmak moda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2004 01:07

Neredeyse artık havai fişeksiz, lazer gösterisi olmayan düğün düğünden sayılmıyor. Son moda düğün yapmak isteyenlerin imdadına yetişen organizasyon şirketleri en moda mekanı, en moda orkestrayı ve en çok beğenilen nikah şekerini seçiyor. Bu senenin düğün trendlerini araştırırken gördük ki moda kır düğünü.

Yine de klasik düğün mekanlarından birini tercih edenler ise temalı süslemenin moda olduğunu bilmeli: Bu tür düğünlerde Afrika, sahil kıyısı, buz gibi temalar pek tutuluyor.

KIR DÜĞÜNÜ GÜN IŞIĞINDA YAPILIYOR

Düğünün mekan tespiti en önce verilmesi gereken kararlardan biri. Beş yıldızlı otellerin balo salonları bu bakımdan yine ilk sırada. Ama, mayıs ve eylül aylarındaki kapalı salonların modası sıcakların yükselmesiyle değişiyor. Yerini deniz ya da havuz kenarında yapılan düğünler alıyor. Kapalı yerlerden sıkılanların önünde bir seçenek daha var. Kır düğünü. Çimlerin üstünde, çiçeklerin arasında yapılan bu düğünlerin tek kötü tarafı gece değil gün ışığında yapılması. Bu durumda davetlilerin sıcaktan etkilenme olasılığı var. Kır düğünlerinde davetliler nikahın kıyıldığı anı, sıralanmış sandalyelerde izliyorlar. Sonra kokteyl ve yemek faslına geçiliyor.

ŞİRKETLER KİŞİ BAŞINA FİYAT UYGULUYOR

Düğün organizasyon şirketlerinin verdiği hizmetler çok: Mekan süslemeleri, nikah şekeri, düğün davetiyeleri, fotoğraf ve video çekimi, davetlilerin karşılanması, mekanın balon, çiçek, şamdan vb. ile süslenmesi, havai fişek ve lazer gösterileri, müzik firmaları ve sanatçıların seçimi... Önemli olan müşterinin hayal ettiği geceyi onlara tam olarak anlatabilmesi.

Bu firmaların arasında 10 yıldır bu işi yapan da var, bir yıldır yapan da. Bu tür şirketlerle gerçekleştirilen düğünlerde fiyatlar kişi başı hesaplanıyor. Kimileri TL, çoğu dolarla çalışıyor. Masa süslemesinde hangi çiçek kullanılıyor? Verilen yemek hangisi? İşte fiyat bu seçimlere bağlı. Ortalama kişi başı 15 dolardan başlayıp 60 dolara kadar çıkıyor. Ayrıca seçtiğiniz mekan için kira ödemeniz gerekmiyor.

Birebir Organizasyon: (216) 385 19 51

P Organizasyon: (0212) 583 32 38

Hülya Davet Organizasyon: (0216) 310 42 36

K&M Organizasyon: (0212) 282 86 00

Rosa&Rosa Organizasyon: (0212) 219 46 26

Fiyonk Organizasyon: (0216) 373 66 64

LATİN DANSI YERİNE HALK OYUNU

Herkese hitap edecek müzik çalmak gerekiyor bir düğünde. Bu derde sadece düğün organizasyonlarında sahne alan gruplar çözüm buluyor. Bu özel düğün grupları gençlerle aynı pistte yaşlıları da dans ettirebiliyor. İstek doğrultusunda repertuvar belirleyen grupların bir gecelik fiyatları 650 dolardan başlayıp 5 bin dolara kadar çıkıyor. Organizasyon şirketleri bu grupları ayarlıyor. İstenirse DJ de buluyorlar. Bu senenin modası eğlence arasında gelinle damadın yöresine göre bir halk dansı topluluğunun gösteri yapması.

En çok tercih edilen düğün grupları

Enbe 10 bin dolar

Turkuaz 3 bin 500 dolar

Aloha 3 bin 500 dolar

Rönesans 4 bin dolar

Curcunaki 2 bin 500 dolar

GÖZDE TEMALAR KAR, KIR, PLAJ, AFRİKA

Bu senenin modası temalı düğünler. ‘Beach’, ‘Africa’, ‘Kır’, ‘Buz’ temaları bu sezon çok tutuluyor. Burada önemli olan, misafirlerin kendilerini başka bir yerde hissetmelerini sağlamak.: Plajda, kırda, Afrika’da, buzlar arasında... Sandalye bağlamalarında kullanılan çiçekten, masanın üzerindeki şamdana kadar her ayrıntı bu temaya göre belirleniyor.

VOLKAN ADLI DÜZENEK ŞART

Modaya uygun bir düğünde gelin ve damat nikah masasına doğru gelirken havaya maytaplı balon fırlatmak şart. Bu balonların tanesi 500 bin lira. İyi bir görüntü elde etmek için en az beş yüz tane atmak gerekiyor. Diğer bir ekstra ise ‘volkan’ adı verilen bir düzenek. Gelin ve damadın her adım atışlarında sağlarından sollarından ateşler yükseliyor. Bu gelin yolunun fiyatı 1 milyar lira. Lazer gösterileri sekiz yüz dolardan başlıyor.

DENEY TÜPÜ ŞEKLİNDE DAVETİYE

Nikah davetiyesi sadece bir kart değil. Organizasyon şirketleri bu konuda yaratıcılıklarını çalıştırıyor. Davetiyelerin çöpe atılmaması için çerçeveli, deney tüpü veya puzzle şeklinde olanları tercih edililyor. Aralarında içinde gelin ve damadın hayat hikayesinin yazıldığı kitap şeklinde olanlar da var. Bu tür davetiyelerin fiyatları 2 buçuk dolardan başlıyor.

NİKAH ŞEKERİ YERİNE PEÇETELİK

Nikah şekerlerinde tül içine sarılmış badem şekeri modası çoktan rafa kalktı. Şimdi evde kullanabilecek nesneler seçiliyor: Peçetelikler, mumluklar, gümüş kaplama ilaç kutuları, fotoğraf çerçevesi gibi. Bu tip şekerlerin fiyatı 2 buçuk dolardan başlıyor.

KIR DÜĞÜNÜ MEKANLARI

Parkorman- Maslak

Kemer Country- Kemerburgaz

Saklıköy Country Club-Polonezköy

Tema Vakfı- Kavacık

Monteverde- İstinye

YAZ DÜĞÜNLERİNDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN 10 MEKAN

1 Çırağan Sarayı’nın bahçesi

2 Esma Sultan Yalısı

3 Swissotel’in bahçesi

4 Divan Kuruçeşme

5 Polat Hotel havuz kenarı

6 Feriye Lokantası

7 Çubuklu 29

8 Hilton Gün Bahçesi

9 Moda Deniz Kulubü

10 Kafes Garden (Kuruçeşme)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!