Bu sahne kült olur

Güncelleme Tarihi:

Bu sahne kült olur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

Bugün vizyona giren Türkiye’nin ilk seri katil filmi “Ejder Kapanı”nın galası önceki akşam yapıldı. Sinema eleştirmenlerinin ortak yargısı, “Hollywood’vari bir yapım” oldu. Berrak Tüzünataç ile Kenan İmirzalıoğlu'nun sevişme sahneleri basın gösteriminde bile ses getirdi. Esin Küçüktepepınar, bu sahne için " Cilveleşme sahnesi , kült sahneler arasına girecek diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

İŞTE O SAHNELER (FOTO GALERİ) 

ELEŞTİRMENLER NE DEDİ (FOTO ANALİZ)   

FİLMİN FRAGMANI (WEB TV)  

Sezonun en iddialı yapımları arasında yer alan “Ejder Kapanı”, gösterime bugün girdi. Yapımcılığını TMC’nin üstlendiği, senaryosunu Kubilay Tat’ın yazdığı polisiye-gerilim türündeki filmin basın gösterimi ve galası ise önceki gün Maçka G-Mall Sinemaları’nda yapıldı.

Uğur Yücel’in başrol oyuncusu ve yönetmen olarak imza attığı, Kenan ımirzalıoğlu, Nejat ışler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci’nin de başlıca rolleri paylaştığı filmi sabah gösteriminde izleyen sinema eleştirmenleri, tam not verdi. Akşam yapılan galaya katılan birçok izleyici de filmin çok başarılı olduğu yorumunu yaptı.

Halk katilin yanında  

5 milyon TL’lik bütçesiyle dikkat çeken ve çekimleri İstanbul’da sekiz haftada tamamlanan filmin konusu şöyle: Güneydoğu’da askerliğini yapan Ensar (Nejat ışler), acımasız bir ölüm makinesidir. O askerdeyken 12 yaşındaki kız kardeşine tecavüz edilir. Ensar, terhis olduğu ilk gün kız kardeşinin kendini astığını öğrenir. Ardından şehirde cinayetler işlenmeye başlar.

Haberin Devamı

Öldürülenlerin hepsi, aftan yararlanarak hapisten çıkan sübyancılardır. Katil çok zeki ve hızlı hareket etmektedir. Üstelik halk, suçluları cezalandırdığı için katili desteklemektedir. Soruşturmayı cinayet masasından iki usta dedektif Abbas, Celal ve stajyer polis memuresi Ezo üstlenir... Filmin, son yıllarda Türkiye’de de artış gösteren pedofili (sübyancılık) davaları konusunda ciddi tartışmalara yol açması bekleniyor.

Zeynep’le geldi

Filmde cinayet büro amirini canlandıran Kenan ımirzalıoğlu, galaya sevgilisi Zeynep Beşerler ile birlikte katıldı. İmirzalıoğlu böylece Cansu Dere ile aşk yaşadığı dedikodularına da yanıt vermiş oldu.

Ağalık zor
Galaya katılanlar arasında Cem Yılmaz da vardı. Son filmi “Yahşi Batı”daki yağlı güreş sahneleri nedeniyle Kırkpınar’a davet edilen ünlü komedyen, “Kırkpınar ağalığı” konusunda “Ben ancak izleyici olabilirim, ağalık zor zanaat” dedi.

Poz verdiler
Gazetecilerle yıldızları bir türlü barışmayan Berrak Tüzünataç ile Nejat İşler, bu kez herkesi şaşırtarak objektiflere poz verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!