Bu kitap neden bu kadar çok satıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu kitap neden bu kadar çok satıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 23:07

Sonra arkadaşım Elif Yalt 31 Aralık 2011’de, yani yeni yıl için, hediye etti. Mesajı çok açıktı; “2012’de ne olursa olsun S*kt*r Et” diyordu.
Evet, bahsettiğim kitap anlayacağınız üzere S*kt*r Et.
John C. Parkin yazmış. Bendeki 34. baskı. D&R listelerine şöyle bir baktım da, ilk yayının üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ beşinci sıradaki yerini koruyor.
Dayanamayıp yayın evi Arunas’ı aradım, tam 125. baskıyı yapmışlar. Yani toplamda yaklaşık 250 bin tane çıkarılmış.
Peki, neden bu kadar çok ilgi gördü bu kitap?
Basitçe özetlemek gerekirse, size gerçekleri gösteriyor ve aklınıza taktığınız şeylerin aslında ne kadar yalan olduğundan bahsediyor. Ve tüm bunlara “S*kt*r Et” demenin sizi ne kadar hafifleteceğini hatırlatıyor. Bunun dışında en önemli şeylerden biri de, hayatın sizin önem verdiklerinizle ilgili başka planları olabileceği... Yani işlerin her zaman istediğiniz gibi gitmeyeceği. Yormadan, kolayca anlatıyor her şeyi John C. Parkin.
Evet, ben de 2012’ye onun dediği gibi başladım, “S*kt*r Et gitsin!”

Arkeoloji Ipad’e girdi

Ta Temmuz 2008’de röportaj yapmıştım Aktüel Arkeoloji Dergisi’nin kurucuları, arkeolojiye gönül vermiş üç arkadaş olan Murat Nagis, Mehmet Bezdan ve Ayşe Tatar’la. Röportajımızı derginin birinci yılı şerefine gerçekleştirmiştik. O zamanlar sadece dört kişilik bir ekip derginin yazılarından matbaasına, hatta dağıtımına kadar her şeyiyle ilgileniyordu. Hepsinin derginin sürekliliğine dair şüpheleri, sonu gelmeyen finansman sorunları vardı. Ama yine de umutlarını söndürmeden yola devam ettiler.
Sonuçsa artık ortada. Türkiye’nin her yerinde binlerce satan bir arkoloji dergimiz var. Üstelik teknolojiye de ayak uydurmuş durumda. Ipad kullanıcıları bu dergiyi artık ekrandan okuyabilecekler!

100. yaş kutlaması için film restorasyonu

Universal Pictures 100’üncü yaşını kutluyor. Bu sebepten dünya çapında pek çok etkinlik düzenleyecekler. Ayrıca bazı filmlerin restorasyonu yapılırken, yeni logo tanıtımıyla birlikte, tema parkında kutlamalar, tanıtım etkinlikleri ve geniş kapsamlı sosyal medya kampanyası düzenlenecek.
Bülbülü Öldürmek, Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Jaws, Belalılar, Benim Afrikam, Frankenstein ve Shindler’in Listesi gibi yapımların da aralarında olduğu stüdyonun en beğenilen 13 filminin kapsamlı bir restorasyonu yapılacak. Universal Studios Home Entertainment bu ay Bülbülü Öldürmek filmini, filmin 50. yılına özel olarak ilk kez Blu-ray olarak yayınlayacak.
Bu arada 100. yıl için özel bir internet sitesi kuruldu: http://Universal100th.com. Buradan, örneğin Alfred Hitchcock’un 1960 yapımı Psycho filmini satın alabiliyorsunuz. Ayrıca http://universal100.tumblr.com hesabından şirketin perde arkası dünyasına girip fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Facebook’taki Universal klasikleri hayranları röportaj ve özel fırsatları favori sayfalarında bulacak. Twitter’daki UniversalPics takipçileri #Universal100 kullanarak etkinliklere ulaşabilecek. Stüdyo ve tema parkları gibi simge olmuş Universal mekanlarına giren Foursquare kullanıcıları özel kamera arkası tüyolar ve içerikleri açabilecekler. Bu internet etkinlikleri yılın çeşitli zamanlarında düzenlenecek ve resmi Universal 100. Yıl Kutlamaları sitesine bağlanacak. Talihli hayranlar ilkbaharda stüdyonun tarihini şekillendiren pek çok yönetmen ve sanatçının katılacağı özel bir gala kutlamasına katılma fırsatı bulacak.

EUROVISION TEMSİLCİMİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN

Son günlerde adını Eurovision temsilcimiz olarak seçilmesiyle iyice duyuran Can Bonomo, 20 Ocak saat 21.00’de İstanbul Bronx’ta konser verecek. Farklı müzik çalışmasıyla kendi kitlesini oluşturan Bonomo’yu Eurovision vesilesiyle daha yakından tanımak isteyenler müthiş bir fırsat bu konser. Biletler 29-34 lira. Biletix’te. Tel: 0212 293 53 98

İTALYA’DAN İKİ KIZ KARDEŞ HİKÂYESİ

Günümüz İtalyan edebiyatının ünlü yazarı Cristina Comencini’nin çarpıcı romanı ‘İtalya’da Bir Türk Sevdim’ Can Yayınları’ndan çıktı. İki kız kardeş Maria ile Isabella’dan biri ürkek ve çekingen diğeri gözüpek ve atılgandır. 68’ kuşağından bu iki kardeş, ilkgençliklerini Roma sokaklarında geçirir ve yaşam her ikisini de farklı yollara savurur. Comencini, romanında kardeşler arasındaki derin, zorlu ilişkiyi, bir aşk üçgeni etrafında ince ince işliyor.

ÇILGIN TİRAN ÜZERİNDEN İKTİDAR ELEŞTİRİSİ

Gyula Hay’ın yazdığı Hakan Boyav’ın yönettiği, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘At’, sahnelenmeye başladı. Tarihin gelmiş geçmiş en baskıcı ve çılgın tiranı, Roma imparatoru Caligula’nın bir atı konsül yapmasıyla başlayan komik ve düşündürücü olaylar anlatılıyor. Eser, Caligula’nın halkın iyiliğini hiçe sayarak sadece kendi erkine güvenerek keyfi olarak atadığı at konsül üzerinden, hırsız, katil ve türlü suçluyu meclisinde bulunduran bütün zamanların iktidarları için yazılmış müthiş bir komedi! 19-20-21 Ocak’ta Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi’nde, 31 Ocak’ta Üsküdar Tekel Sahnesi’nde. Tel: 0212 292 39 00.

NAİLE AKINCI İŞLERİYLE HESAPLAŞIYOR

İmzası ‘Eyüp’ semtiyle bütünleşmiş bir sanatçı Naile Akıncı. Modern Türk resminin en güçlü peyzaj ressamlarından biri. Akıncı, ‘Hesaplaşmalarım’ adıyla son sergisini Evin Sanat Galerisi’nde açtı. 4 Şubat’a kadar görülebilecek sergide karışık teknik uyguladığı işlerinde son 30 yıllık sanat çalışmalarından bazılarını yeniden yorumladı. Tel: 0212 265 81 58.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!