Bu kadar bekarlık yeter  EVLENMEK İSTİYORUM

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar bekarlık yeter  EVLENMEK İSTİYORUM
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 21:34

Filmlerindeki gazoz sahneleriyle hafızalara kazınan, adı Küba sokaklarında bile duvarlara yazılan Türk sinemasının önemli isimlerinden 65 yaşındaki Nuri Alço’yla CNR Expo Fuar Merkezinde buluştuk.

Haberin Devamı

“Bayim Olur Musun” organizasyonunda bir dönercinin reklam yüzü olan Alço, bizi hemşire kıyafetli iki güzelle karşıladı. “Hoş geldiniz” kelimesinden önce kulağıma ilk gelen, Alço’nun filmlerindeki tecavüz sahnelerinde çalan o meşhur müzik oldu.Evet, dönerciye gelenler o müzikle karşılanıyordu. Renkli gözlü kadınların ortasında duran jilet gibi Alço’nun elini sıkarken bir anda aklıma, Müjde Ar’ın televizyonda söylediği “Gazoz kapağımı Bedri açtı...” sözü geldi.

Bu kadar bekarlık yeter  EVLENMEK İSTİYORUM
Nuri Alço, 2 güzel hemşire ve o meşhur müzik... Tablonun tamamlanması için bir tek gazoz eksikti. Bir süre sohbet ettikten sonra gerginliğimi, sempatikliği ve hoş sohbetiyle yersiz çıkaran Nuri Alço, bombayı patlattı: “Artık evlenmek istiyorum.”

 

Haberin Devamı

- Nuri Alço denilince insanın aklına gelen ilk şey ilaçlı gazoz? Nereden çıktı bu gazoz, mucidi kim?

 

Çektiğimiz Kayıp Kızlar filmindeki senaryodan kaynaklanan bir olay. Genç kızlara örnek olmak için yapılmış bir şeydi.

 

- Örnek olmak için mi?

 

E tabi çok genç kızımızın hayatını kurtardık o konuyla ilgili. Genç kızlarımızı ve ailemize uyarılarda bulunduk. Ailelere uyarıcı bir çok film yaptık.

Bu kadar bekarlık yeter  EVLENMEK İSTİYORUM

- Hep kötü karakterde oynayıp da bu kadar sevilen başka bir aktör var mıdır?

 

- Ben göremiyorum. Şu anda böyle bir aktör yok. Dünyada tekim. Dünyada hiç bir aktörün ismi duvarlara yazılmadı benim gibi.

 

- Eskiye göre çok daha az projelerde yer almanıza rağmen popülariteniz hiç düşmedi. Bugün bile hala revaştasınız. Sizi neden seviyorlar?

 

Haberin Devamı

- Örnek bir insanım. Giyimimle, davranışlarımla, hareketlerimle, örnek bir sanatçıyım. Hiç kimseye bugüne kadar kötü davranmadım. Kimsenin istediğini geri çevirmedim. Önemli olan bunu başarabilmek. Düzgün bir şekilde yaşamak. Hiç kimseyi ayırt etmem.

Bu kadar bekarlık yeter  EVLENMEK İSTİYORUM

- Sevginiz dünyanın bir ucuna taşmış. İsminiz Küba’daki duvarlarda yazıyor. Böyle duyduğunuz şahit olduğunuz başka bir şey var mı?

 

- Dünyanın farklı yerlerinde böyle olaylar duydum. Haritada yerini bulamazsın; Küba yakınlarında Barbunya adasında adımı duvara yazmışlar. Bir gün Sinan Çetin (yönetmen) beni aradı. “Burada duvarda Başbakan Nuri Alço yazıyor” dedi. Sonra beni galaya çağırdılar. Dünyanın her yerinde tanınmak çok güzel bir şey. Dağlara taşlara yazdılar benim adımı (gülerek)

 

Haberin Devamı

- Üniversite öğrencileri sizi çok seviyor. Yanılmıyorsam eski şehirde konuk olduğunuz bir barda sizi ropdöşembırla karşılamışlar?

 

Türkiye’de gitmediğim üniversite yok benim. Kıbrıs’taki Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden tutun da Türkiye’de bir çok üniversiteye gittim. Üniversitelerde gençleri uyuşturucuya karşı uyarıyorum. Sinemayla ilgili söyleşiler yapıyorum. Gençler beni gittiğim bir barda aynen böyle karşıladı. Çok hoşuma gitmişti.

 

Bu kadar bekarlık yeter  EVLENMEK İSTİYORUM

 

- Yaklaşık 200 filminiz var. Yeni projeniz var mı?

 

- Şu anda perşembe günü çekimlerimiz bitti. Mahsun Kırmızıgül’le (şarkıcı, oyuncu ve yönetmen) bir komedi filmi çektik. 27 Ocak’ta vizyona girecek.

 

Haberin Devamı

- Filmin adı nedir?

- Vezir parmağı.

 

- “Kötü adam rolleri oyuncunun üzerine yapışır” derler, sizde de öyle oldu mu? Mesela bir aile dizisinde aşk dizisinde neden yoksunuz?

- Ben memnunum. Kötü adam imajını yıktığımı düşünüyorum. Kötü adam dediğiniz zaman üstü başı yırtık, ağzı burnu kirli tipler gelirdi akla. Ama şimdi öyle değil. Benim gibi giyimi hoş, genç kızları baştan çıkarabilecek, ikna edici bir imaj çizmeye çalıştık. Başarılı da olduk. Yani bu insanlar tanıştıkları kişinin kılığına kıyafetine, zenginliğine dikkat etmesi lazım. Her insana inanmamaları gerekiyor.

 

- Aile dizisinde, aşk dizisinde oynadınız mı?

- Orhan Gencebay’la, Müjde Ar’la çektiğimiz çok filmlerim dizilerim var. Hep kötü adam rolünde oynamadım.

 

Haberin Devamı

- Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorsunuz. Örneğin narkotiğin düzenlediği sempozyumlara katılıyorsunuz.

Uyuşturucuyla ilgili, engelli kardeşlerimizle ilgili, obeziteyle ilgili söyleşilere katılıyorum. Burada bulunmamın bir nedeni var aslında. Gençlerin hamburger tutkusunu yıkmaları ve obeziteye karşı savaş için bu markanın yüzü olmayı kabul ettim.

 

- İnternette “Nuri abi ile Tecavüzcü Coşkun” arasındaki farklar dolaşıyor, görmüşsünüzdür. Ne söyleyeceksiniz?

- (Gülerek) Elbette gördüm. Fark zaten ortada. O hayatında hiç takım elbise giymemiş, ben dışarı takım elbisesiz çıkmam.

 

- Sizi hiç traşsız ve kotlu görmedik?

- Öyle bir şey mümkün değil, göremezsiniz. Kendime dikkat ederim.

 

- Sizi en fazla heyecanlandıran, sahne hangisiydi?

- Tabiki çok önemli sahneler çektik. Bugün bir kezzap sahnesi var ki gerçek olan kezzap sahnesi. Onun kapağı açıldığında o dumanı gösteren sahneler çektik. Gerçek kezzaptı. Karşındakinin sana güvenmesi gerekiyor. O anda yüzüne de gelebilirdi. Ahu Tuğba’yla güzel filmler, sahneler çektik.

 

- Aşık olduğunuz, oynamak için can attığınız bir aktris var mıydı?

 Yok, öyle bir şey olmadı.  Benim oynamadığım sanatçı yoktur. Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Hülya Avşar hepsiyle oynadım.

 

- Veliahtınız olarak gördüğünüz aktör var mı?

- Benim sağlığımda veliaht diye bir şey olmaz. Allah’a şükür daha elimiz ayağımız tutuyor, zımba gibiyiz.

 

- Yeşilçam’dakiler vefasız derler, fakat sizinle ilgili dikkatimi çeken bir detay, sürekli cenazelere katılıyorsun.

O insanlık borcu. Bir sürü arkadaşımız sevdiğimiz var. İnsanları yalnız bırakmamak gerekiyor. Bu nedenle bütün cenazelere katılmaya özen gösteriyorum. Arkadaşlarımıza olan son görevimizi yapmamız gerekiyor.

 

- Nuri Alço’yu en çok ne çıldırtır?

- Yalancılık. Yalandan nefret ederim. Dürüst insandan hoşlanırım.

 

- Bir kere evlenip ayrıldınız? Evliliği düşünüyor musunuz?

- Artık “yeter” diyorum bu kadar bekarlık. Evlenmek istiyorum. İnşallah huyumuza suyumuza göre temiz güzel bir insan karşımıza çıkar. Güzellik önemli değil ama ev kadını olabilecek bir aday arıyorum.

 

 MERAK EDİLEN 5 SORU

- Sürekli gittiğin, müdavimi olduğun bir yer var mı?

- Beyoğlu’nu çok seviyorum. Sinema sanatçılarının sürekli geldiği yer var oraya takılırım

 

- Yemekle aran nasıl, yapar mısın?

- Hiç alakam yoktur. Yemek yapmam sürekli dışarıdan yerim. Yemek konusunda seçiciyimdir.

 

- Ne tarz giyimi seversin?

- Soruyor musun? Tabiki takım elbise.

 

- Burcun özelliklerini taşır mısın?

 - Boğa burcuyum, özelliklerini de taşırım.

 

- Kendinizde en çok sevdiğiniz şey nedir?

- Temiz ve şık giyinmek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!