Bu haftasonu evdeyiz

Güncelleme Tarihi:

Bu haftasonu evdeyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2007 00:00

Bu yıl ev partileri çok moda.

Neden ev partisi derseniz, neden çok:

- Abi ortalık paparazzi kaynıyor.

- Damsız, çatısız almıyorlar, geçenlerde elimden kaza çıkacaktı.

- Babam izin vermiyoo!

- Bütün kızlar toplandık toooplandık...

- Kim şimdi kalkıp Kemerburgaz’dan Beyoğlu’na gidecek; gelsin dost ahbap; yer, içer eğleniriz. Hatta yatıya kalırlar.

- Ay şekerim dışarıda ne yesem kilo oluyor

- Evim evim, güzel evim, sabaha kadar dans, dans...

- Hangi parayla dışarı çıkıcaz, alırız şarabımızı otururuz. Hatta içkiler, yemekler sizden, ev bizden deriz olur biter.

- Öyle bir ev partisi yaparım ki, torunlarıma anlatırlar...

Gördüğünüz gibi, nedenden bol bir şey yok.

O zaman hadi gelin ev partileri hazırlıklarına başlayalım.

DAVETİYE İLE BAŞLAYIN

Davetin ilk adımı tabii ki davetiye. Partinize gelsin istediklerinizi telefonla veya yüz yüze konuşarak da davet edebilisiniz. İnternet kullanıyorsanız e-mail iyi yöntemlerden birisi. Dilerseniz www.davetiye.com adlı siteye girip ev partinize şık bir davetiye hazırlamak da mümkün. Sözle, e-maille veya davetiye ile de olsa partinin kaç kişilik olduğunu belirtin. Çünkü herkes kapasiteyi bileceği için yanında kimseyi getirmez. Önceden konuşun ve bir şeyler getirmek isteyenleri belirleyin. Davetten bir gün önce de mail atın ama siz yine de babadan kalma bir yöntem olan telefonla "Geliyorsun di mi, demeyi de ihmal etmeyin.

EVİM DAR, BÜTÇEM DE DİYENLERDENSENİZ

Eviniz küçükse ilk yapacağınız iş, çağıracağınız kişi sayısını azaltmak. Bütçem de az diyorsanız bundan da iki sonuç çıkıyor. Ya yemekleri siz yapacak, içkileri siz alacaksınız, ya da arkadaşlarınızdan da yardım isteyeceksiniz. Bu iyi bir yöntem. Her şeyi tek başınıza yapmak yerine, iş bölümü yapın. İçkileri, yemekleri ve çerezleri paylaşın. Böylelikle herkesin katılımı ile zengin bir içki ve yemek stokunuz olur. Kimsenin bütçesi sarsılmaz, siz de sadece evinizi açarak onlara "mekan" sağlamış olursunuz. Birlikte hazırlayacağınız cips sosları, patates kızartmaları, sucuklar, köfteler, ızgaralar yapabilirsiniz. Bu arada tabak ve bardak yıkamak istemezseniz kağıt tabak ve plastik bardaklar ne güne duruyor. Alın, kullanın, atın. Desenli bardaklar, renkli tabaklar parti atmosferi yaratmanıza da yardımcı olur. İyice atmosfer peşindeyseniz, özel olarak satılan parti süslemelerinden alabilirsiniz.

YEMEK YAPAMAM DİYORSANIZ ISMARLAYABİLİRSİNİZ

Partinin öncelikli konuları içki, yemek ve müzik. Önce karınları sonra da ruhları doyurmalısınız. Parti yemeği için arkadaşlarınızdan yardım isteyemediyseniz internetten isteyebilirsiniz. Alternatifler çok çeşitli... Yemeksepeti.com’daki onlarca restorandan tercih yapabileceğiniz gibi, saat dokuzdan sonra oluşabilecek acil ihtiyaçlar veya içki siparişleriniz için de www.after-9.com sitesini kullanabilirsiniz.

KARINLAR DOYDU SIRA RUHLARDA

Herkesin evindeki müzik sistemi yeterli olmayabilir. Ama yeterli değilse de sorun yok. Gelenlerden birisi müzik setini getirebilir. Ya da bir iPod ile salonu diskoteğe çevirebilirsiniz. İnternet radyosu pandora.com’u unutmayalım. www.pandora.com sitesine beğendiğiniz bir parçanın ve şarkıcının ismini girerek, sanal DJ’in sizin için "playlist" oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada evinizde karaoke oyunu varsa durum şahane. Çünkü partiye katılanlar arasında "içinde bastırılmış sanatçı" olan arkadaşlara fırsat yaratabilir, partinize de bambaşka bir neşe katarsınız.

BEN PARTİ YAPARIM  HERKES BENDEN SÖZ EDER

"Ben parti yaparsam yer yerinden oynar" gibi bir iddianız varsa; o zaman iş değişiyor. Kesenin ağzını biraz açmanız gerekiyor. Çünkü herkesi memnun edecek bir parti organize etmek için işin erbaplarına başvuracaksınız demektir. Evin süslemesi, yemeklerin, içkilerin göz doyuracak kadar ihtişamlı olması, müzik sistemlerinin kurulması, parti organizasyon ve catering şirketlerinin işi. Bir telefon yeterli. Masa, tabak-bardak, örtü gibi malzemeler dahil getiriyorlar, siz hiç bir şeye karışmıyorsunuz. Sadece kapıda "Hoş geldiniz" diye konukları karşılayıp sonra da eğlenmek için aralarına karışıyorsunuz. 25-30 kişi arasındaki partilerde şirketler kişi başına 25 ile 80 YTL arasında değişen ücretler istiyor. Bunlara ilave olarak da DJ’ler 500-1000 YTL, gitarist ve kemancılar 350-700 YTL, dansözler 20 dakikalık dans için 200-450 YTL, animatör gruplar 250-1000 YTL civarında ücret alıyor.

BU YILIN TEMASI  MOULIN ROUGE

Evinizi parti mekanına dönüştüren şirketler eve dansöz, DJ, falcı, karikatürist ve hatta animatörler getiriyorlar. Ev partisine dansöz çağırmak artık alışıldık bir durum. 2007 yılının parti trendi, Moulin Rouge temalı olanları. Moulin Rouge partilerinde kadınlar kuştüyü taçlar takıyor, erkekler de simli silindir şapkalar giyiyor. Bu partilerin olmazsa olmazı Venedik tipi maskeler. Maskenin arkasında olmak katılımcıların rahatlamasına ve daha çok eğlenmesine olanak sunuyor. Bu eğlencelerde bazıları borazan öttürüyor, konfetiler havalarda uçuşuyor ve bu renk cümbüşünü de genellikle tüm tavanın kaplandığı metalik uçan balonlar tamamlıyor. Tabii ki falcı veya karikatürist getirmek de tam gaz devam eden modalardan. Kostümlü falcılar parti boyunca davetlilerin iskambil ve tarot falına bakıyor. Karikatürist, davetlilerin komik resimlerini çiziyor ve bir parti hatırası olarak hediye ediyor.

Masa başında yemekli bir parti veriyorsanız, 12 kişiyi geçmemeye çalışın.

Açık büfe parti veriyorsanız 15-20 kişiyi geçmeyin. Açık büfe parti yeterince oturma kapasiteniz yoksa avantajlıdır. Aynı zamanda daha rahat ve daha sosyal bir hava içinde geçer.

Faydalı adresler

Parti malzemeleri için: www.PartiPaketi.com

Uğur Böceği Organizasyon: www.partievi.org

Ayşegül Erler Catering: www.aysegulerlercatering.com

Dining Star: www.diningstar.net

Şak Organizasyon: www.sakorganizasyon.com

Business Center Etkinlik www.businesscenterturkey.com

PARTİLER İÇİN 1 LİTRELİK ŞARAP

Rengarenk etiketleri genç tasarımcı Zeynep Oğuz tarafından tasarlanan Cumartesi şaraplarında standart boy 75 cl. Ancak cumartesi partileri için 1 litrelik yeni bir şişe piyasaya çıktı. Çevir aç kapaklı Kayra Cumartesi Şarapları kırmızı, beyaz veya roze olarak üç çeşit. Keyifli bir partide baharatlı ve domates soslu yemeklerden pizzalara, makarnadan ızgara tavuğa, balığa ve kebaptan lazanyaya kadar geniş bir yemek seçeneğiyle uyum sağlan şarapların ayrıca da Cumartesi Kırmızı, Beyaz ve Roze karışık adetlerde olmak üzere altılı paketlerde 18,75 cl’lik deneme boyları da mevcut.

PARTİYE GİDERKEN EV HEDİYESİ

Bluetooth teknolojisine sahip dijital fotoğraf çerçevesi Parrot Photo Viewer bir ev partisine giderken iyi bir hediye olabilir. LCD fotoğraf çerçevesi, dijital fotoğrafların Bluetooth teknolojisi sayesinde izlenmesi ve paylaşılmasını kolaylaştırıyor. Cep telefonu ile çekilen tüm fotoğraflar, LCD ekranlı fotoğraf çerçevesinde kolaylıkla sergilenebiliyor. Birçok farklı rengi bulunan, deri veya meşe ağacından yapılan Parrot Photo Viewer, 32 MB hafızasıyla 100’den fazla fotoğrafı saklayabilme özelliğine sahip. DNR, Genpa, Teknosa, gibi perakende ve zincir mağazalar ile hepsiburada.com’da bulabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!