Bu hafta sonu her şey Van için!

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sonu her şey Van için
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 23:59

Acısı hem maddi hem de manevi devam eden Van depreminin ardından sadece devlet kurumları ya da özel şirketler değil, sanat toplulukları da elinden geleni yapıyor.

Haberin Devamı

Özellikle 41 grup ve sanatçının katıldığı ‘Van İçin Rock’ın şimdiden yüzlerce bileti satılmış durumda. Ama ‘Van İçin Rock’ yalnız değil.
Lounge FM’in düzenlediği, 29 Ekim’de Beyoğlu Tomtom Sokak’ta gerçekleştirilecek ‘Urban Festival Istanbul’ ise Biletix satışından elde edilecek gelirin tamamının Van’a bağışlanacağını duyurdu. Caz, funk, soul gibi türlerden örneklerin izlenebileceği festivalin konuklarından bazıları Bajka, Christian Prommer’s Drumlesson, Ben Westbeech And Band ve Mop Mop. Festivalin öne çıkan özelliği, sıra dışı müzik kombinasyonları ve sahne şovları. Hindistan doğumlu olup Portekiz ve Güney Afrika’da büyümüş olan şair, şarkı sözü yazarı ve şarkıcı Bajka’nın Asya’daki bu uzun yolculuğu sanatçı kişiliğinin gelişiminde büyük rol oynamış. Neredeyse tüm dünyayı gezerek bu kültürlerin müziklerinden etkilendi ve kendine özgü bir füzyon tarz yarattı. Konserinde de bunları seslendirecek. Cazın yüksek ses teknolojileriyle evrilip elektronik müzikle kesiştiği bir noktanın var olabileceğine dair kanıt isteyenler nefes kesici Christian Prommer’s Drumlesson performansını kaçırmasın. Münih çıkışlı davulcu, prodüktör, DJ, proje adamı ve gerçek bir ilerici müzik dehası Christian Prommer’ın bu projesi için en kısa şekliyle Hi-tech bir caz grubu denebilir. Festivale katılanlar tek biletle aynı sokak içindeki Indigo, Garajistanbul, Indigo Lounge, Alt, Indigo Pub ve We’de farklı konserleri izleme şansını yakalayacak.

Haberin Devamı

BİENALİ GEZİN TİYATROYA GİDİN

Van’daki depremzedeler yararına düzenlenecek etkinlikler arasında tiyatro oyunları da mevcut. Örneğin Tiyatro 0.2, bu akşam İkincikat’ta sahneleyeceği ‘Limonata’ oyununun gelirini Van’a gönderecek. Eserde yazarın da deyimiyle “limonata gibi hem tatlı, hem ekşi bir aile” izliyoruz. Başrolde usta oyuncu Deniz Türkali var. Tipik bir anneyi, gelgitleri olan zor bir rolü canlandırıyor. Türkali’yi yeniden sahnede görmek, ustalığını hatırlamak isteyenler için müthiş bir fırsat. Sadri Alışık Tiyatrosu da ‘Oğluma Bir Haller Oldu’ isimli oyununun 1 Kasım’da Kozyatağı Kültür Merkezi’ndeki prömiyerini depremzedeler yararına oynayacak. Metin Zakoğlu, Cafe Theatre’da bu akşam sahneleyeceği ‘Herkes Mi Aldatır’ oyununun gelirini Van’a gönderecek. Ardından konser verecek olan Murat Evgin de aynı şekilde yapacak.
Plastik sanatlardan da Van’a yardım büyük. İstanbul Modern Sanat Müzesi, 30 Ekim Pazar günü müze ziyaretinden elde edilecek bilet gelirini Kızılay’ın yürüttüğü kampanyaya bağışlayacak. ‘Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar’, ‘Hayal ve Hakikat’ ve ‘Tekinsiz Karşılaşmalar’ sergilerinin yer aldığı İstanbul Modern Sanat Müzesi, yarın 10.00 - 18.00 saatleri arasında açık. Aynı şekilde 13 Kasım’a kadar devam eden, İKSV’nin düzenlediği İstanbul Bienali’nin de pazar günkü bilet satışları Van için olacak.

Haberin Devamı

KÖTÜLÜĞE MÜZİKLE DİRENİŞ

Ankara Devlet Tiyatroları’nda Kasım ayında pek çok yeni oyun var. Bunlardan biri de Orkestra. İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde izlenebilecek Pulitzer Ödülü sahibi ABD’li yazar Arthur Miller’ın yazdığı eserin yönetmenliğini ve koreografisini Ayşe Emel Mesci yaptı. İnsanlığın hiçe sayıldığı Ausschwitz Toplama Kampı’nda bir grup kadının yaşam mücadelesini ve kötülüğe müzikle direnişini anlatan eseri, 2-3-5-9-10-12 Kasım’da izleyebilirsiniz.

TETİKÇİ GÖREV BAŞINDA

Zeki ve becerikli kiralık katil Tetikçi’nin üçüncü toplu albümü, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. İçeriğinde çizer Jacamon ile yazar Matz tarafından yaratılmış Sıradan Ölümlüler, Olağan Gelişmeler ve Haksız Rekabet adlı 7, 8 ve 9. çizgi romanlar var. Öykülerde ünlü çizgi katilin önceki albümlerde de dile getirdiği politika, insan, doğru, yanlış, standart, sıra dışılığın yanı sıra sadakate bakış açısı da ele veriliyor.

Haberin Devamı

Efsaneler akustİk oldu

Geçen günlerde dağıldığını açıklayan R.E.M’in alameti farikası Losing My Religion, Toto’nun marş olmuş şarkısı Africa, bir Beatles klasiği And I Love Her, Grease müzikalinin favorisi You’re the One That I Want, Artist Müzik’in çıkardığı ‘Akustik Yol Şarkıları’nda toplandı. Adından da anlaşılacağı gibi, tüm bu efsane şarkılar akustik olarak kaydedildi.

NORMAL DIŞI BİR DÜNYA

Gülay Yaşayanlar, ‘Once Again, Once More’ başlığı altında toparladığı eserlerini psiko-dinamik gerekçeler üzerine yapılanan bir üretim anlayışına dayandırıyor. Kurguladığı plastik evrende, yoğun olarak tasarımsal unsurlara yer veren sanatçı, geliştirdiği imge düzeni üzerinden normal-dışı bir dünyanın temsiliyle uğraşıyor. 12 Kasım’a kadar Merkur’de görülebilir. Tel: 0212 231 69 87.

Haberin Devamı

HAFTANIN SİTESİ kimjongillookingatthings.tumblr.com

Kim Jong-il’i tanır mısınız? Kendisi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin ulusal lideri olur. Aynı zamanda ülkesinin Ulusal Savunma Kurulu başkanı, Kore İşçi Partisi genel sekreteri ve Kore Halk Ordusu başkomutanı... Kuzey Kore’nin kurucusu olan babası Kim Il-sung 1994’te ölünce, ülke yönetimini devralmıştı. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde ‘Sevgili Lider’ olarak anılan Kim Jong-il, CNN tarafından dünyanın en gizemli lideri olarak nitelendiriliyor. Belki de bu yüzdendir http://kimjongillookingatthings.tumblr.com blogunu hazırlayan kişi, kendisinin yakın takibinde. Blogda her gün onlarca Jong-il fotoğrafı yayınlanıyor. Hepsi de Jong-il bir şeye bakarken; bardağa, tanka, çiçeğe, yemeğe, salatalığa, çizmeye...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!