Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

izleyin

5. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali kapsamında gösterilen 41 film, Sodexho’nun desteği ile 29 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında Çanakkale’ye bağlı Lapseki, İntepe ve Tevfikiye’de de izlenebilecek. Pedagoglar tarafından onaylanan, 25 ülkeden 41 film, 2-15 yaş arası çocuklar için. Plevne İlköğretim Okulu, Eçialan YİBO, Umurbey İlköğretim Okulu, İsmail Baykut İlköğretim Okulu, Çardak İlköğretim Okulu, İntepe İlköğretim Okulu, Tevfikiye İlköğretim Okulu’nda gösterilecek.

bakın

Red Apple yeni koleksiyonunda özel bir dokuma tekniği kullanmış. Sim ile dokunmuş kadife ve jean kumaşlardan üretilen pantolon ve ceketler dikkat çekici. Üstelik yıkama esnasında yıpranmıyorlar, simleri dökülüp cilde yapışmıyor. Koleksiyonda ayrıca güderi görünümünde koton kumaşlar, gerçek deri üzerine sim süslemeler, Swarovski taşları ile bezenmiş ürünler, ipek elbiseler, çantalar ve ayakkabılar bulabilirsiniz.

yiyin

Önümüzdeki çarşamba (31 Ekim), Halloween yani Cadılar Bayramı. Kökleri Pagan kültürüne dayanan Cadılar Bayramı, İngiltere, İrlanda, ABD, Kanada ile Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinin pek çoğunda kutlanıyor. Birkaç yıldır bizde de bazı etkinlikler düzenlenmeye başladı. Bu yıl Polat Renaissance İstanbul otelin içindeki Polat Patisserie’de tüm ürünler Cadılar Bayramı’nı kutlayacak. Patisserie şefi Ercan Yıldız, balkabağı şeklinde pastalar, cadı şeklinde kurabiyeler, hayalet şeklinde şekerlemeler, iksirli kahveler hazırlamış.

artırın

Beyaz Müzayede tarafından Teşvikiye The Sofa Otel’de, 3 Kasım’da düzenlenecek Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde yer alacak eserlerin sergilenmesine 30 Ekim’de başlanıyor. Aralarında Balkan Naci İslimyeli, Nejad Devrim, Rafet Ekiz, Halit Akakçe, Bubi, Mehmet Güleryüz, Ömer Uluç, Saim Bugay, Devrim Erbil gibi isimlerin de bulunduğu sanatçılara ait eserleri 2 Kasım’a kadar 10.00-20.00 arasında müzayede ile aynı adreste görebilirsiniz.

oynayın

Puzzleball (küre yapboz), Ravensburger tarafından üretildi. Yapılışı ve sergilenişi itibariyle puzzle severlere ayrı bir keyif yaşatacağı kesin. Çizgi karakterler ve süper kahramanlardan kardan adama kadar pek çok farklı çeşidi var.

kaçırmayın

İstanbul’un en yeni kültür merkezlerinden santralistanbul’un Uluslararası Rezidans Programı kapsamında gerçekleştirilen "Işık, Aydınlanma ve Elektrik" Projesi’ne ait çocuk atölyeleri, bu ve önümüzdeki hafta sonu gerçekleştiriliyor. Yaşları 6-12 arasında değişen çocuk gruplarını gündelik hayatımızın vazgeçilmez unsuru olan elektrik ve ışık gibi kavramlar ile tanıştırıyor, farkındalığını sağlıyor. 27-28 Ekim ve 3-4 Kasım tarihlerinde, dört farklı atölyede, dört farklı yaş grubu ile gerçekleştirilecek çalışmalara katılmak için (0212) 444 04 28’den kayıt yaptırabilirsiniz.

giyin

Diesel’in sonbahar-kış ayakkabı ve çanta koleksiyonu, geçmiş ile geleceğin zıtlığından yaratılan uyumla oluşturulmuş. Tasarımlarda Amerikan Yerlileri’nden ilham alınmış. Ayakkabı koleksiyonunda siyah ve metalik gri ön plana çıkıyor. Ama fotoğraftaki modelde olduğu gibi çarpıcı renklere de yer verilmiş.

dinleyin

Bach ve Telemann’ın, Almanya’nın Leipzig kentinde müziklerini icra ettiği tarihi Zimmermann Kafesi, üç günlüğüne İstanbul’a taşındı. Bach Günleri kapsamında, bu akşam Notre Dame de Sion Lisesi’nin konser salonu kafe atmosferine bürünecek. Beş yaylı saz ve klavsenden oluşan Cafe Zimmermann topluluğu Bach ve Telemann’ın eserlerini seslendirecek. Salon 19.30’da açılıyor, konser 20.00’de başlıyor. İkram bilet ücretine dahil. www.biletix.com

katılın

Dün başlayan Trend Show, hafta sonu da devam ediyor. Bugün Kreş, Malt, Aslı ve Duman, yarın İstanbul Attack, Gökçe, Aylin Aslım ve Nev, pazar günü ise Buz, Gripin ve Göksel konserlerini izleyebilirsiniz. Ayrıca bu yıl da her sene olduğu gibi, 100’e yakın markanın en yeni ürünleri, liste başı sanatçılardan konserler, uluslararası gösteriler, aktiviteler, oyunlar, yarışmalar, imza ve buluşma saatleri ve workshoplar yer alıyor. İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Trend Show’un günlük bilet fiyatı 15 YTL. Kapıları 11.00-20.00 arası açık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!