Hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2009 10:24

Gezin, dolaşın, tadın, eğlenin, alın, okuyun... Ama bu hafta sona ermeden mutlaka yapın...

Haberin Devamı

İzleyin

Bu hafta gösterime 4 yeni film giriyor. İçlerinde gişe bakımından en iddialısı; Dan Brown’un aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Melekler ve Şeytanlar. Tom Hanks’in canlandırdığı Robert Langdon, gizli örgüt Illuminati’nin peşine düşüyor. Aile komedisi Hanna Montana, bir gençlik fenomeni. Başrolde Miley Cyrus var. Koralin ve Gizli Dünya haftanın animasyonu. 11 yaşındaki Caroline’in fantastik maceraları anlatılıyor. Haftanın tek yerli yapımı Adab-ı Muaşeret, Hababam Sınıfı’nı hatırlatacak bir lise komedisi.

kaçırmayın

12. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali bu hafta sonu bitiyor. Ancak hala bazı gösterileri izlemek mümkün. Bugün 14.00’te Fransız Kültür Merkezi’nde İran’dan Yasetamam, 20.30’da Meydan Alışveriş Merkezi’nde İtalya’dan Gölge Opera adlı gösteriler var. Bilgi için tel: (212) 243 16 02.

Alın

Haberin Devamı

Evinizde bahar değişikliği yapmak istiyorsanız Boyner Evde’ye uğrayın. Göz Nuru, Yaz Çiçekleri, Doğanın Işıltısı ve Mercan Aşkı temaları altında toplanan sezon koleksiyonunda ev tekstili, mutfak, sofra ve dekorasyon ürünleri bulabilirsiniz. Hepsi de yazın canlı ve enerjik atmosferini yansıtıyor.

faydalanın

Mudo City’lerde “7 Gün” kampanyası 14 Mayıs’ta başladı. Yani, Mudo Collection, Mudo Accessoires, FTS 64, ithal markalar ve Mudo Concept ürünlerine yüzde 30’dan 50’ye varan indirim var.

Okuyun

Berna Sağlam Naipoğlu hem başarılı bir iletişimci hem de Kültür Üniversitesi’nde ders veren bir öğretim üyesi. Şimdi de 2001’den 2009’a kadar Dünya Gazetesi’nde yazdığı köşe yazılarını “Gün Işığında” adlı bir kitapta topladı. Kitap, Epsilon Yayınevi’nden çıktı.

 

Tadın

Enginarın kaç türlü yemeğini bilirsiniz? Çorbası, pilavı, dolması, zeytinyağlısı, salatası, böreği, kebabı, oturtması, kuzu etlisi, tavuklusu... Peki ya tatlısını duydunuz mu? Şimdi enginarın tatlısı da var. İstanbul’da Haliç’te ve Moda’da şubeleri bulunan Cibalikapı Balıkçısı, enginar tatlısı servis etmeye başladı. Yapımında Bodrum’un sakız enginarı kullanılıyor. Yanında böğürtlenli ya da limonlu sorbe ile servis ediliyor. www.cibalikapibalikcisi.com

 

Bakın

 

Haberin Devamı

Bikini ve mayo markası Sunset’in bu yaz çıkış noktası “plajlarda özgürlük ve çekicilik”. Vücut kusurlarını gizleyen akıllı tasarımlar yapmışlar. Büyük göğüsleri toparlayan, küçük göğüsleri dolgun gösteren, popo kaldıran, göbeği gizleyen modeller

var. Koleksiyona www.sunset.tc

 

web adresinden de göz atabilirsiniz.

 

Görün

 

Genç ressamlar Almıla Kursar Kuş, Evren Gül, Murat Ilgın ve Koray Keküllüoğlu’nun birlikte açtığı Dörtyol isimli karma resim sergisi, İstanbul Kızıltoprak’taki Ütopya sanat galerisinde devam ediyor. Sanatçıların farklı üsluplarının buluştuğu sergi, 19 Mayıs’a kadar görülebilir. Tel: (216) 414 11 87

Saklayın

Benetton Fabrica’nın dergisi Colors; sanat, mimari, tasarım ve fotoğraf kitaplarıyla ünlü Taschen yayınevinin işbirliğiyle “Colors Extraordinary Records” kitabını yayımladı. Önsözü, Oscar ödüllü besteci Giorgio Moroder tarafından yazılan kitap, 400’ün üzerinde vinil plak hakkında bilgi içeriyor. Özellikle koleksiyonerlerin kaçırmaması gereken bir yayın. Taschen yayınevinin internet sitesinden (www.taschen.com) sipariş edilebiliyor.

Takın

Haberin Devamı

Hintli moda tasarımcısı Manish Arora, Swatch’un 2009 ilkbahar/yaz koleksiyonu için bir seri hazırladı. Tasarımcıya özgü ultra parlak renkleri, kontrastları, Arora’nın vazgeçemediği kalp desenlerini bu saatlerde görebilirsiniz. Seride altı parça var. Markanın Irony, Skin, Puzzle Motion ve Original Gent gibi farklı kasalı modelleri için farklı tasarımlar üretilmiş.

Hazırlanın                      

Mezuniyet telaşı başladı. O gece giymek için farklı tasarımların peşinde koşanlar, Arzu Kaprol elbiselerine bakabilir. Modacının Nişantaşı Atiye Sokak, Bursa Korupark ve Antalya Lara mağazaları bulunuyor. Uçurtma konseptli koleksiyonu ilhamını uçmak, hafiflemek, rüzgarla kaybolmak gibi arayış ve duygulardan almış. Siyah- zümrüt-beyaz, sarı-gri-beyaz ve bej-mercan-duman rengi kombinasyonları var.

Gezin

Haberin Devamı

Daha önce el ve yüz temaları üzerine terracota heykelciklerini sergileyen Canan Çelik, bu kez tema olarak hamamda kadınları seçti. Kadın heykelciklerini 14 Haziran’a kadar İstanbul Bebek’teki Simplelifehome’da sergiliyor.

Koşun

Nike’ın 2006’dan beri devam eden pazar koşuları yeniden başladı. Spor yapmak isteyen herkese açık. İstanbul’da 3 bölgede, saat 09.00’da başlıyor. Marka, koşucuları etkinlik öncesinde ve sonrasında mağazalarında ağırlayarak sürpriz hediyeler sunuyor. Katılmak isteyenler için buluşma noktaları: Bakırköy sahil koşu parkuru, Bağdat Caddesi Nike mağazası ve Beyoğlu Nike mağazası. Bilgi için: www.runturkey.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!