Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2009 00:00

kullanın
Babetten spor ayakkabıya, günlük modellerden klasiklere kadar çeşitli ayakkabılar satan Gezer’in bahar ve yaz koleksiyonlarında terlikler de ayakkabılar kadar önemli yer tutuyor.

giyin
Dünya çapında yüzlerce mağazada satılan Cosmobella, Divina Sposa, Miss Kelly ve Miss Paris gibi gelinlik markaları Türkiye’de sadece Moe by Beyaz Butik mağazasında. Moe by Beyaz Butik, bu ay sonundan itibaren sezon sonu koleksiyonlarında yüzde 30 indirim reyonu da açacak. Bağdat Caddesi’ndeki mağazadaki ithal gelinlikler 1000-3000 lira arasında değişiyor. Tel: (0216) 369 04 19

öğrenin
British Council’ın kapatılan kurs ve kütüphane bölümlerinin eski yöneticileri tarafından kurulan British Side’daki seviye tespit sınavları 26 Nisan’da bitiyor. Bahar dönemi 27 Nisan-28 Haziran arasında. British Side bünyesindeki İngilizce Drama kulübü etkinliği de İngilizce pratiği yapma imkânı veriyor. Tel: (0212) 327 27 01

izleyin
Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar, yıldız oyuncu kadrosuyla dikkat çeken bir romantik komedi. Ben Affleck, Jennifer Aniston ve Drew Barrymore oynuyor. Animasyon filmi Parti Tırtılları’nın yönetmeni Thomas Borch Nielsen. Beverly Hills Çuvava, aksiyon ve komediyi birleştiriyor. Korku filmi 13. Gün’ün yönetmeni Marcus Nispel. Aydın Bulut’un yönettiği Başka Semtin Çocukları, Gazi Mahallesi’nde işlenen bir cinayet etrafında gelişiyor. Oyuncuları Mehmet Ali Nuroğlu, Eyşan Özhim ve Bülent İnal. Doğu’da fakir bir köyde geçen Dilber’in Sekiz Günü’nün yönetmeni Cemal Şan, Nesrin Cavadzade ve Fırat Tanış oynuyor.

dans edin
Zumba; salsa, mambo ve flamenko gibi dansları fitness’la birleştiren bir ders. Zumba’nın yaratıcısı ve Shakira’nın dans hocası Beto Perez, 28 Nisan-3 Mayıs arasında İstanbul’daki Hillside City Club’da ders verecek. 29 Nisan’daki ders www.hillsidecityclub.com’dan canlı yayınlanacak.

tadın
Sıdıka gündüzleri kafe ve bistro, akşamları da meze restoranı ve meyhane oluyor. Ayşe Sıdıka Karaman’ın işlettiği ve mutfağına girdiği mekân, Beşiktaş Akaretler’de. Çevre işyerlerinde çalışanlar çok sık geliyor. Sıdıka, İstanbul Life Dergisi tarafından en iyi 10 ev yemeği ve sağlıklı restorandan biri seçildi. Fiyatları hesaplı. El yapımı makarnaları, deniz ürünleri ve Ege otları beğeniliyor. Tel: (0212) 259 72 32

görün
İzlenimci resim tarzının günümüzdeki önemli temsilcilerinden Ayhan Türker’in son sergisi İstanbul Teşvikiye’deki Artium Sanat Evi’nde. Bu ay sonuna kadar görülebilecek sergide sanatçının son dönem İstanbul izlenimlerinden oluşan yağlıboya tabloları bulunuyor.
Tel: (0212) 291 01 31

yararlanın
Devlet Tiyatroları ve Migros işbirliğiyle 15’incisi düzenlenen “Geleneksel Migros 23 Nisan Tiyatro Şenliği” 30 Nisan’a kadar sürüyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Konya, Sivas, Gaziantep, Van, Elazığ ve Samsun’daki Migros mağazalarına gidenler, alışveriş yapmasa da kasalardan rezervasyon fişi alabiliyor. Devlet Tiyatrosu gişelerinde de bu fişler karşılığında istenilen seansa ücretsiz bilet edinilebiliyor.
Tel: (0212) 284 63 63 ve 0532 510 69 92

dinleyin
Prodüksiyonları ve DJ setleriyle üne kavuşan Bonobo, bu gece Otto Santral’de sahne alacak. Pek çok müziği birleştiren Bonobo, dünyanın ünlü festivallerinde çaldı. Lounge 102 etkinlikleri kapsamındaki konser 23.00’te başlıyor. Bilet fiyatları 45-50 TL. www.biletix.com

eğlenin
İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Çocuk Şenliği Minifest 26 Nisan’a kadar Kanyon’da. Festival ücretsiz. 11.00-18.00 arasında gerçekleşecek. Kukla tiyatrosundan oyuncak heykellere, rap ve DJ atölyelerinden ritim derslerine kadar uzanan zengin bir program var.
Tel: (0212) 353 53 00

şölen yapın
Bu ay Tokyo’dan Washington’a kadar her yerde sakura şölenleri yapılıyor. Yabani kiraz ağaçlarının (sakura) çiçeklenmesi kutlanıyor. Emirgan Korusu’nda ki İstanbul’un en yaşlı dört sakura ağacı da çiçek açtı. Beyaz Köşk’ün etrafındaki bu ağaçların yanı sıra koruya geçen yıl 100 civarında genç sakura dikildi. Hafta sonunda Emirgan’a uğrayın, bir hafta sürecek bu güzelliğe tanık olun, kendi sakura şöleninizi yapın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!