Bu Hafta Keyf

Güncelleme Tarihi:

Bu Hafta Keyf
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 12:37

Türk sinemasının en iyi yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz ilk dönem filmi Kıskanmak’da, kıskançlık üzerinden kötülüğün dünyasına göz atıyor.

Haberin Devamı

4-5 Sinema
Türk sinemasının en iyi yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz ilk dönem filmi Kıskanmak’da, kıskançlık üzerinden kötülüğün dünyasına göz atıyor. Film, çirkin olan Seniha’nın güzel yengesi Mükerrem’e ve çevresine karşı hissettiği kıskançlık duygusu üzerine kurulu. Nahid Sırrı Örik’in aynı adlı romanından perdeye uyarlanan film 46. Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’yle dönmüştü.

6 Kültür Mantarı
İngiliz yazar Mark Ravenhill’in en çarpıcı oyunu olarak bilinen ve ilk kez 1996’da Royal Court’ta sahnelenen Shopping & F***ing’i Dot sayesinde Türkçeleştirilmiş bir şekilde izleyebiliyoruz.

9 Sergi
Fotoğraf sanatına gönül vermiş, Türkiye’de bu sanatın en yetkin isimlerinden İbrahim Zaman, karış karış kat ettiği Anadolu’nun en renkli ve gizli kalmış köşelerini, Mısır ve Hindistan gibi onlarca masal ülkesinden en güzel fotoğrafları İstanbullu sanatseverlerle paylaşıyor. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 5 Kasım’da açılan sergi 14 Aralık’a kadar ziyaretçilere açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!