Bu gençlerden kokteyl almamak mümkün mü

Güncelleme Tarihi:

Bu gençlerden kokteyl almamak mümkün mü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2005 01:27

Aslan Loni Faraci, iki yıl önce İstanbul’da yeni bir eğlence türü başlattı: Profesyonel barmen ve barmaidlerden oluşan Alcoholoco adlı ekip, düğün ve davetlere, ilginç giysiler giyerek gidiyor, kokteyl servisi yapıyorlar.

Düğünler genellikle sıkıcı olur. Tabii ki iş gelin ve damat için de çok zordur. Yüzlerce arkadaş ve akrabaya ne kadar mutlu olduklarını ispat etmek zorundaymış gibi masa, masa dolaşır çırpınır dururlar. Partilerde de durum aynıdır.

Buralara da gelenlerin büyük çoğunluğu birbirine tanımaz. Önce herkes kendini kasar. Sonra içki ve müzik işin işine girince kaynaşma yavaş yavaş başlar. Ama şimdi tüm bu kaynaştırma, ortama hava katma işini profesyoneller yapıyor. Onlar Alcoholoco’nun elemanları. Peki Alcoholoco ne, kim? Cevabı patron Aslan Loni Faraci’den aldık!

- Nedir bu Alcoholoco?

İspanyolca bir kelime. Türkçe karşılığı ise ‘alkol delisi’ demek. Barmen ve barmaidlerden oluşan 50 kişilik bir ekibimiz var. Bunlar evinizdeki partiye veya salonunuzdaki düğününüze geliyor. Sonra çılgın bir müzik ile beraber kokteyl servisi yapıyor. Hava bir anda değişiyor. Ekibimiz davetlileri gece kulübü tadında müthiş bir eğlenceye sokuyor. Sirenler çalan bir servis arabasının üzerindeki rengarenk kokteylleri, yine güzel kızlar davetteki beylere, yakışıklı barmenler de hanımlara tattırıyor. Mini etekli manken gibi kızlar su tabancalarının içine koydukları Sex on the beach’leri mermi gibi boyunlarındaki kemerlerine astıkları shot bardaklarına doldurup ikram ediyor. Almamak ne mümkün!

- Nereden çıktı bu iş? Kaç kişilik bir ekibiniz var?

Bu işi yurtdışında görmüştüm ve çok ilgimi çekmişti. Araştırdım sadece İsrail’de 40 ayrı şirket bu işi yapıyordu. Ben de yapmaya karar verdim. İsrail’den barmen ve barmaidlerle anlaştım. İlk işim Çırağan Oteli’nde yapılan bir düğündü. Müthiş ilgi çektik. Herkes çok eğlendi. Gelenler işin profesyoneliydi. Ancak ben amatör kaldım ve ilk işimde zarar ettim. Çünkü ekibi uçakla getirmiştim ve otel, yol paraları ve ücretleri derken içeri girdim. Ama ikincide İstanbul’un gece kulüplerinin barmenleri ile anlaştım. Kızlarımızın çoğu üniversite öğrencisi. Gecede 2-3 saat bizimle içki servisi yapıyorlar. Sonra onları taksi ile evlerine kadar bıraktırıyoruz.

İNSANLAR SEX ON THEBEACH’TEN BIKTI

- Düğün ve partilerde içki servisi yapan garsonlar bu işi iyi yapamıyor mu?

Tabii ki iyi yapıyorlar. Ama dikkat edin kokteyllerde hep aynı şeyler var. İnsanlar viski kola, votka portakal ve ‘Sex on the beach’ten bıktı. Halbuki ne güzel kokteyller var. Ayrıca bizim ekip ortama uyum gösteriyor, müzikle dans ediyorlar.

- Kızlar bazen hemşire gibi giyiniyor...

Bizim kadro genellikle siyah pantolon ve siyah tişört giyiyor. Ancak o gecenin konseptine uygun olarak renkli peruklar, farklı kıyafetler ve aksesuvarlar ile farklı bir atmosfer yaratıyorlar. Bazen de deney tüpleri, şırıngalar, kovalar içinde farklı kokteyller sunuluyor.

- Atraksiyonda sınır var mı?

Davet sahibi isterse sizi kardan adam, isterse süpermen, isterse kovboy kıyafetleri içinde görmek isteyebilir. O ne isterse ona uyarız. Tabii ki belli ahlak kuralları içinde.

- Yaptığınız iş güzel kızlarla alkol servisi. Bir anlamda bıçak sırtı bir iş. Tatsız olaylar yaşanıyor mu?

Tabii ki işin sınırı çok ince bir çizgide. Kızların davetlinin yanında kalma süresi saniyelerle sınırlı. Bir şey söylemeye kalksa, kız onun yanından uzaklaşmış oluyor. Ayrıca kızların başına böyle bir durum geldiğinde hemen o kıza servisi bıraktırıyorum.

Kayınpeder şırınga ile içki dağıttı

Feriye Lokantası’nda bir düğün yemeği vardı. Gelin 30 yaşlarında, babası ise 70 yaş civarındaydı. Baba düğünde gösteri yapmamızı pek istemiş, ‘Ne gerek var. İçkileri garsonlar servis ederler’ demişti. Kendimizi anlattık. Gece düğüne gittiğimizde kızlar dev şırınga ile sahneye çıktıklarında ilk kez onun ağzına kokteyl sıktı. Bu espri çok hoşuna gitti. Kızların elinden şırıngayı aldı. Tüm gece biz doldurduk, o ise davetlileri kokteyle boğdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!