Bu filmin adını siz koyun

Güncelleme Tarihi:

Bu filmin adını siz koyun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2008 03:39

Türk sinemasının usta yönetmeni Ali Özgentürk'ün yeni filminin ismini hurriyet.com.tr okurları belirleyecek.

Haberin Devamı

ÖZGÜ NAMAL FOTOĞRAFLARI

BEGÜM BİRGÖREN FOTOĞRAFLARI

Ali Özgentürk yazdı ve yönetecek.
Özgü Namal,  Begüm Birgören  ve Ali Uyandıran oynuyor.

Ali Özgüntürk'ün yeni filminin adı hangisi olsun ?
Kötüler Hep Kaybeder
Herkes İçin Adalet
Terazi
Yengeç Oyunu
Suçlu Kadınlar
Adalet
Yengeç Tuzağı
ÖNCE ANKETİMİZE OY VERİN SONRA DA AÇILAN KUTUYA KENDİ ÖNERİNİZİ YAZIN.

Haberin Devamı

Filmin çekimleri henüz başlıyor. …
Her şey tamam, bir şey eksik…
Filmin adı yok…
Onlarca isim önerildi, kavramlar türetildi ama bir türlü Özgentürk’ün içine sinmedi…
Ve bir sohbet sırasında  dedik ki;
-Neden seyirciye sormuyoruz?
“Tamam”dedi ve işte böylece size geldi.
Belki de ilk kez bir filmin adını seyircisi koyacak.
O filmin giriş kapısı olan afişi seyircisi belirleyecek.
İşte yönetmenin ve oyuncuların üzerinde düşündüğü isimler.
Önce birisini işaretleyin, sonra varsa kendi isim önerinizi yazın…

Haberin Devamı

İŞTE FİLMİN KONUSU

Uzun yıllar İstanbul üniversitelerinde tarih hocalığı yapan Asya, yanına 5 yaşındaki kızı İpek’i de alarak, kendine yeni bir hayat kurma umuduyla doğduğu şehre gelir.

Kısa sürede üniversitede iş bulan Asya, öğrencileriyle birlikte, hepsinin hayatlarını değiştirecek sıradışı bir  projenin içinde bulur kendini. Eski Osmanlı mahkemelerinin belgelerini inceledikleri sırada, herkesin ilgisini çeken bir vakayla karşılaşırlar. 1917 yılında, Yengeç Salih isimli bir kabadayı, mahallede yalnız yaşayan ve geceleri geç saatlerde evine gelip giden Nuriye adındaki bir ebeyi, fahişe olduğu gerekçesiyle öldürmüştür.

Hürriyet
Begüm Birgören, Kırık Kanatlar, Seher Vaktı gibi dizilerde oynadı.

Haberin Devamı

Bu cinayeti, mahallenin namusunu kurtarmak adına işlediğini öne süren Yengeç Salih, davada beraat etmiştir. Bu adaletsizliğe isyan eden öğrenciler, ders kapsamında bu davayı yeniden canlandırıp, kendi aralarında kuracakları bir  mahkemede, Yengeç Salih’i bir kez daha yargılamayı önerirler. Öğrencilerinin duyduğu heyecandan etkilenen Asya, bu teklifi kabul eder. Zaman içinde Asya da araştırmaya kendini kaptırır ve öğrencileriyle birlikte bu heyecanı paylaşmaya başlar.  Bu süreç Asya’nın kendi acılarını bir nebze de olsa unutmasına yardımcı olacaktır.

Asya’nın doğduğu şehire dönmesi, ailesiyle içiçe bir hayatı da beraberinde getirir. Kızı İpek’le beraber üniversitenin lojmanlarında yaşamaya başlayan Asya, işten arta kalan zamanın büyük çoğunluğunu, annesi ve iki kızkardeşiyle beraber geçirmektedir. Ablası Tülay, Çin’de çalışan ve uzun zamandır uzakta olan kocasını göremediği için mutsuzdur. Sık sık sevgili değiştiren şıpsevdi kardeşi Songül, hayatına giren bütün erkeklerle evlilik hayalleri kurmakta ancak her seferinde terkedilmektedir. Tüm zorluklara rağmen ailesini ayakta tutmaya çalışan anneleri Emine ise trenlerde kodüktörlük yapmaktadır. En büyük derdi de Asya’nın yalnızlığıdır.

Haberin Devamı

Her fırsatta yeniden evlenmesi için kızına telkinlerde bulunmakta, zaman zaman daha da ileri giderek eve görücüler getirmektedir ancak Asya’nın hayatına yeni bir erkek almaya hiç niyeti yoktur. Hiçbir koşulda birbirlerinden desteklerini esirgemeyen bu dört kadının arası, Songül’ün son sevgilisinden hamile kalmasıyla bozulur. Bebeğin babası ortadan kaybolmuştur ve Songül çocuğunu doğurmakta kararlıdır. Emine, kızının gayrimeşru bir çocuğu dünyaya getirmesine karşıdır. Kardeşinin kararına saygı duyan Asya, onu yanına alır.

Asya, kocasının uzakta olmasından duyduğu acıyı, yazdığı mektuplarla gidermeye çalışmaktadır. Bu acıyı bu mektuplar dışında hiçbir yerde paylaşmamakta, aşkını kalbine gömmektedir. Üniversitede Asya’nın asistanı olan Hasan, Asya’ya sırılsıklam aşıktır ancak Asya’nın gözü kimseyi görmemektedir.

Haberin Devamı

Hasan’ı bu aşktan vazgeçmesi konusunda net şekilde uyarır. Kimsenin kocasıyla olan aşkını zedelemesine izin vermeyecektir. Asya’nın kayınvalidesi Şadiye ise, yıllardır torununu görmeye çalışmakta ancak Şadiye’nin kocasını kendisinden uzaklaştırdığını düşünen Asya, İpek’i onunla görüştürmemektedir. Şadiye de Asya’nın peşinden bu şehre yerleşir. Bütün isteği torununu görebilmektir ve bu konuda çabalamaktan asla vazgeçmeyecektir.

Bütün dertler bir yana, Asya ve öğrencilerinin yürüttüğü araştırma, şehirde bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Asya çeşitli tehditler almaya başlar. Öğrencilerinden, Zeynep ise babası tarafından bu araştırmadan uzak durması konusunda sık sık sert şekilde uyarılmaktadır.  Zeynep, geri adım atmamakta, bu yüzden babası tarafından okuldan alınmakla ve istemediği biriyle evlendirilmekle tehdit edilmektedir.

Bu araştırma, Asya ve öğrencilerinin hayatını hiç beklemedikleri kadar zorlaştırmaya başlamıştır. Tek istedikleri, yıllar sonra da olsa, adaletin yerini bulmasını sağlamak olan bu insanlar, içinde hapisliklerin, kavgaların, ölüm tehditlerinin olacağı tekinsiz bir maceraya atıldıklarının farkına vardıklarında, geri dönüşü olmayan bir yola girdiklerini anlayacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!