Bu evde kuralları ben koyarım

Güncelleme Tarihi:

Bu evde kuralları ben koyarım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

Bir arkadaşımdan Galatasaraylı futbolcu Sabri (Sarıoğlu) ve eşi Yağmur’un iguana beslediklerini duyunca soluğu çiftin Florya’daki evlerinde aldım. Kayıt cihazımı bu kez İgor adındaki bir buçuk metrelik kertenkeleye uzattım

Haberin Devamı

İgor’cum Sabri ile ilk karşılaşman nasıl oldu, anlatır mısın?
- 2005 yılıydı. Yağmur’a bir gün esmiş olacak ki kimseye söylemeden beni aldı, getirdi eve. Parmak kadardım. Sabri ilk gördüğünde şaşırdı doğal olarak.

Ebeveynlerin gerçek birer hayvansever. Nereden geliyor bu hassasiyet biliyor musun?
- Yağmur sürüngenleri, Sabri köpekleri daha çok sever. Bahçeli evde oturmadığımız için köpek almıyorlar. Ama pek öyle hayvan ayırmazlar, iki de kedi var evde. Yağmur ve kardeşi sokakta gördükleri her hayvana yardım eder. Eylemlere katılırlar. Bakımevlerine yardımda bulunurlar. Aileden geliyor sanırım bu ilgi.

Yağmur öğretmenlik yapmış, evin kuralları var mıdır?
- Kuralları ben koyarım. Yatağım, güneşlenme yerim bellidir. Evin düzeni bana göre ayarlanır. Misafir gelince koltukların yeri değişir, gider gitmez yine eski halini alır.

Haberin Devamı

Tersin ters midir?
- Ne sandın? Çok inatçıyımdır. İstediğim yöne giderim, kimse beni yolumdan çeviremez! Üstelik çok güçlüyüm. Tırnaklarım uzun olduğu için çok elbise delmişliğim vardır.

SİZDE ALİ NEYSE BİZDE DE İGOR O

Hayvanların karakteri sahibininkine benzer derler. Sen

/images/100/0x0/55ea66c6f018fbb8f87d85ee
en çok kime benziyorsun?
- Yalnız öyle mi? İnsanlar da bize benzer. Kedi gibi evcimen ya da köpek gibi sadık insanlar var. Yağmur bana benziyor misal. Bir kere çok sakin benim gibi, olayları uzaktan izler. Yanına istemediği biri gelince benim gibi kabarır.

Neden adını İgor koydular?
- Sizde Ali neyse biz iguanalar âleminde İgor da o.

Kedilerle aran nasıl?
- Joker’le birlikte büyüdüğümüz için onunla iyi anlaşıyorum. Ama o Poker buraya gelmeyecek arkadaş!

Peki, ailenin oğlu Sarp’la aran nasıl?
- Sarp kedilerle oynamaktan daha çok zevk alıyor. Bütün gün peşlerinden koşar. Benim de kafamı şişirirler.

Aileye bir bebek daha katılır mı? Var mı öyle bir plan?
- Vallahi düşünüyor bizimkiler. Tam zamanı belli değil ama.

Bir buçuk metre boyun var. Nerede yatıp kalkıyorsun?
- Yazları iki-üç ay Tepekent’teki bahçeli evimize geçiyoruz. Orada bol bol güneşleniyorum. Bazen parka gideriz. Etiler’deki Sosyete Parkı’na çok gitmişliğim var mesela. Ağaç dalına koyarlar beni, bizimkiler kahve içerken ben de güneşlenirim. Sabri’den çok bütün ilgiyi üzerime ben toplarım.

Haberin Devamı

Sen deri değiştirdiğinde ne oluyor?
- Gençken daha sık deri değiştirirdim. Kaşınmam için taşlar aldı Yağmur, onlara sürtünerek deri atıyorum. O değil de bir kere kuyruk attım, akılları çıktı. Biz iguanalar tehlike anlarında düşmanı şaşırtmak için kuyruk bırakırız, tıpkı kertenkele gibi. Bir gün pencere kenarında güneşleniyorum... Bahçede bir hareket gördüm, içgüdüsel olarak atılayım dedim, kuyruğumu sert bir şekilde pervaza çarptım. Hemen kaçmaya koyuldum, kuyruk öte yanda canlı balık gibi kıpırdıyor! Bizimkiler beni battaniyeye sardıkları gibi veterinere götürdü.

Nasıl besleniyorsun?
- Biliyorsun ben vejetaryenim. Favorim kabak ve roka. Meyve de yerim arada.

Haberin Devamı

Suyla aran nasıl?
- Yazın bazen su tutarlar bana. Bizimkilerin en büyük zevkidir beni sulamak. Derim daha rahat soyulur o zaman.

Tam bir ağır abi
İgor 7 yaşında. 1.5 metre boyunda, oldukça da ağır. Tam bir ağır abi! Şimdilerde ona Yağmur’un annesi Kübra Hanım bakıyor, çünkü çiftin çocukları Sarp daha 18 aylık. İgor’la kapıda karşılaşıyoruz ilk. Yan yan bakıyor bana. Bakmak ne kelime ezip geçiyor. İgor’un gıdığına uzanıyor elim, hemen geri çekiyor başını. Besbelli mesafe koyuyor.

İmparator bir gelse kesin ilk 11’deyim

Unutamadığın bir anın var mı?
- Olmaz mı? Yağmur’un yurtdışından geldiği bir gündü. Kızcağız yol yorgunu, uyuyakaldı. Pencere de açık. Al sana macera dedim, kaçtım. Yağmur çok ağlayınca, Sabri “başka alalım” demiş. Bana malum oldu bu, hemen camiye sığındım. Sığındım dedim de kapıdan girmedim elbet. Duvardan tırmandım. Beni gören halk toplandı. Yağmur ile kardeşi koşarak gelmiş, aşağıdan sesleniyorlar. Tırstım. İki motosikletli polis de gelmez mi! Yağmur’un kız kardeşi duvara tırmandığı gibi kucakladı beni. Bir alkış koptu ki sorma...

Haberin Devamı

Aşkla aran nasıl?
- Geçenlerde bir arkadaşının dişi bir iguanasını getirdi eve Yağmur. Bir saat izledim, kokladım falan. Pek centilmen davrandım kıza ama  elektrik alamadım...

Kısırlaştırıldın mı peki?
- Hayır. Gençken üreme amaçlı bir kızgınlık belirtisi oluyordu. Evdeki terliklere, oyuncaklara çok saldırmışlığım vardır. Artık geçti.

Sahalarda hızlı koşan bir adamın evinde komplekse girmiyor musun İgor’cuğum?
- Göründüğüm gibi ağır değilim. İşime gelmediği zaman deparlarımı bir görmen lazım. Ayrıca neden komplekse gireyim ki? Sabri’den daha havalıyım.

Futbolla aran nasıl, hangi takımı tutuyorsun?
- Bu da soru mu şimdi! Beni kessen kanım sarı-kırmızı akar.

Haberin Devamı

Fatih Hoca gelir mi hiç eve?
- Yok, hiç gelmedi. Ah Ebru ah! İmparator bir gelse, kondisyonumu bir görse kafadan ilk 11’deyim. O değil de Buse ve Merve’yi (Terim) çok beğeniyorum. Bizimkiler hep dışarda buluşuyorlar onlarla. Bende şans yok şekerim, gele gele futbolcular geliyor. Fıstıklar gelse ya!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!