Bu dükkanın uzmanlık alanı sadece tost

Güncelleme Tarihi:

Bu dükkanın uzmanlık alanı sadece tost
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 00:00

Tost Stop 30’a yakın tost çeşidi olan bir dükkan. Tostu büfelerda ayaküstü yenen bir atıştırmalık olarak görmüyorlar burada. Tadı çıkarılarak yeniliyor. Tosta fast-food ve yemek türünden "ekmek arası yemek" muamelesi yapılıyor. İlki beş yıl önce açılan Tost Stop’ların üçüncüsü Astoria Alışveriş Merkezi’nde.

Tost Stop daha çok tost konusuda uzmanlaşmış bir mekan ama tostun yanı sıra meyve suyu karışımlarıyla da iddialı. Sahibi 40 yaşındaki Yusuf Şen aslında Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu bir makine mühendisi. Üniversite yıllarında reklam filmlerinde oynayan Şen; dizilerde ve fotoğraf çekimlerinde de yer aldı.

2002’de arkadaşı Maksut Aşkar ile birlikte Hillside City Club Trio’nun içinde bir bar açmaya karar verdiler. Çalışmalara başlayan ikili bir sonra bambaşka bir alanda yatırım yapmayı kararlaştırdı. Ortaklar kendi hayal ettikleri bir tost dükkanı olmadığını fark edince "tost dükkanı" konseptini geliştirdiler. Böylece "Tost Stop" dükkanı doğdu. Getirdiği en önemli yenilik, tosta öğün geçiştiren basit bir atıştırmalık değil "ekmek arası yemek" muamelesi yapmasıydı.

Üç yıl süren ortaklık 2005’te sona erince Yusuf Şen Tost Stop’a tek başına devam etti. Yusuf Şen yemek ve fast-food kültürü arasında bir köprü kurmayı amaçladığını söylüyor. Bu formül başarılı oldu ve geçen yıl iki şube daha açıldı: İstinye Park ve Astoria. Yakında Kemerburgaz bölgesinde de yeni bir şube açmayı planlıyorlar. Yusuf Şen "Doğru bölge ve şartlar olduğu sürece her noktada olmak istiyoruz" diyor.

NE YEMEK NE DE FAST-FOOD

Tost Stop’un mönüsünde 30 civarında tost çeşidi bulunuyor. Mönü genel anlamda üçe ayrılıyor: Biri "klasik tostlar" olarak tanımlanan ve kare ekmekle yapılan tostun biraz daha gelişmiş hali. Diğeri özel İtalyan ekmekleriyle yapılıyor. Üçünçü seçenekse ızgara sandviçler.

Tost Stop’ta tostlar eşlik eden içecekler de geniş bir yelpazede yer alıyor. Limonata ve meyve karışımları da dahil olmak üzere tüm içecekler anında hazırlanıyor. Merve püresi yerine taze meyveler kullanılıyor. Yusuf Şen "Gelenlere sağlıklı içecekler tattırmaya çalışıyoruz" diyor. Mekanda kahve ve çay çeşitlerinden oluşan sıcak içecekler de var. Meşrubat sevenler de unutulmamış.

Tost Stop’ta kullanılan malzemeler ya taze taze halden geliyor ya da tanınmış markalardan sağlanıyor. Önceden hazırlanmış yiyeceklerden uzak duruluyor. Sanayi tipi yağlar kullanılmıyor; yemeklerde tereyağı ve salamuralarda zeytinyağı tercih ediliyor. Yusuf Şen "Evimde kullanmadığım hiçbir markayı dükkánıma sokmuyorum. Bu markanın kimliğini ben oluşturuyorsam mekanın damak lezzetinin benim damak lezzetimi yansıtması lazım" diyor.

KAHVE TERMOSLU BARDAKTA

Tost Stop mekanları da tıpkı yemekleri gibi sade ve doğal malzemeler kullanılarak dekore edilmiş. Dokunulan her şey ahşap. Amaç insanların oturmaktan çekinmeyeceği sade ve sıcak bir atmosfer yaratmak. Termoslu bardakta gelen kahve gibi küçük ayrıntılara da dikkat ediliyor. Plastik yerine porselen veya cam servis takımları kullanılıyor.

Mekanların müşteri profili genellikle 20-30 yaş arası kadınlardan oluşuyor ama Yusuf Şen "Sağlıklı beslenmenin farkında olan herkes bizim müşterimiz" diyor.

BU YILKİ MÖNÜDE SALEP DE VAR

Sezon başı olarak kabul edilen eylülde mönüde değişiklikler yapılıyor. Örneğin bu yıl salebin hem meyvelisi hem de kestanelisi sunuluyor. Özel ürünü ise tavuk karışımından yapılan TostChick (7 YTL). İçinde kakao tozunun da bulunduğu baharat karışımından yapılmış Rus ekmeği ile servis ediliyor.

Mönüde tost dışındaki tek yiyecek taze sebzelerden yapılan çorba (5 YTL). Somon, baharat ve ekmek kırıntılarıyla hazırlanan Somon Burger de ızgara sandviçlerin spesiyali yeni yılda mönüde yer alacak (9 YTL). Portakal, elma ve nar suyundan yapılan Günaydın adlı içecek de vitamin deposu olarak sunuluyor (6,5 YTL).

Tost çeşitleri, yöresel Türk peynirlerinin yanı sıra rokfor, parmesan, mozzarella, dana pastırma, prosciutto, rozbif, füme hindi ve etten yapılıyor. Ekmek arası tostların fiyatı 5-10; kabak, patlıcan, enginar kalbi, közlenmiş biber, bonfile, porçini mantarı ve sote ıspanakla yapılan ızgara tostların fiyatı ise 7-13 YTL arası. Tost Stop Astoria AVM (212) 215 23 68 www.toststop.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!