Bu düğüne herkes davetli!

Güncelleme Tarihi:

Bu düğüne herkes davetli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 15:06

İkiyüz yılı aşkın süredir, onlarca ülkede, yüzlerce tiyatroda milyonlarca seyirciye ulaşan, kahkahası ve alkışı eksik olmayan oyun Figaro’nun Düğünü, Tiyatro Kedi ayrıcalığıyla sahnelenecek!

Haberin Devamı

Beaumarchais (Bomarşe) tarafından yazılan ve ilk kez 1784 yılında Paris’teki Odeon Tiyatrosu’nda perdesini açan, yazıldığı dönemde pek çok kez yasaklanan, çok gürültü koparan Figaro’nun Düğünü, bu kez Tiyatro Kedi farkıyla seyircilerle buluşacak.

Napolyon’un, ‘Eserin içinde Fransız Devrimi'nin toplarını duymak mümkün’ dediği, aristokrasi eleştirisi mizahın içerisinde oldukça net görünen oyunu, Hakan Altıner yönetiyor.

Yapımcılığını İpek Kadılar Altıner üstlendiği, İspanya’nın sıcak atmosferinde geçen bu klasik komedide; Kont’u Nedim Saban, Kontesi 12 yıl sonra tiyatro sahnesine dönen Füsun Önal, Figaro’yu Atılgan Gümüş,  Suzanne’ı Yeşim Alıç, Cherubin’i Ergün Demir üstleniyor.

Fanchette’i Eda Gülten, Basilio’yu Erez Ergin Köse, Marceline’i Sanem İşler’in rol alarak eşlik ettikleri oyunda, Tarık Papuçcuoğlu ve Mehmet Ulay, çılgın dolaplara karışan doktoru ve hakimi oynadıkları bu komedi kaçmaz!

Haberin Devamı

İlki 5 Haziran’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek, yaz mevsimi boyunca birçok kez yapılacak olan bu düğüne herkes davetli!

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!