Bu diyetle toksinlerden arının

Güncelleme Tarihi:

Bu diyetle toksinlerden arının
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 09:56

Uzakdoğu felsefesinde, bireyler hayatlarına son vermek istediklerinde harakiri yaparlar, çünkü yaşamın bağırsaklarda başladığını bilirler.Yemekler ağızdan içeri girdikten sonra, dışarı atılmaları, sadece 15-20 saat sürerdi. Oysa bugün değişen beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak 50-70 saat kadar sürebiliyor.

Haberin Devamı

Bunun anlamı ise zararlı mikroorganizmaların gelişmesi, probiyotiklerin ölmesi ve toksinlerin oluşması ve dokuları zehirlemesi için çok daha fazla zaman mevcut. 
             Â
VÃœCUDU TOSÄ°NLERDEN ARINDIRMAK

Toksinler vücudumuzda metabolizma olayları sırasında üretilir aynı zamanda yiyecekler ve solunum yoluyla alınır. İçinde yaşadığınız kent ve ofis yaşamı alkol, kafein içeren içecekler, ilaçlar, besin katkı maddeleri (renklendirici, koku verici, suni tatlandırıcı gibi), tarımsal böcek ilaçları, hava kirliliği, sigara ve egzoz dumanı, radyasyon toksinlerin zengin kaynaklarıdır.

TOKSÄ°NLER TAM ANLAMIYLA VÃœCUTTAN ATILMAZSA

Toksinlerin vücuttan yeterli atılamaması halinde, yorgunluk, güçsüzlük, bitkinlik, kendini iyi hissetmeme, aşırı uyku ya da uykusuzluk, kas ve eklemlerde gerginlik, ağrı ve güçsüzlük, sinirlilik, bunaltı hissi, değişken ruhsal yapı ve bağışıklılık sisteminin yavaşlaması gibi birçok fiziksel ve ruhsal sağlık sorununa ve erken yaşlanmaya neden olur.

Haberin Devamı

OXÄ°DETOX DÄ°YETÄ°

Etkili bir detoks programının en önemli özelliği bedenin tam olarak dinlendirilmesi ve temizlenmesidir. Bu nedenle oxidetox programı süresince uygulanacak diyet büyük önem taşımaktadır. Bu programın ilk 2 aşaması diyet sırasında beden gücünüzü koruyacak,fiziki ve zihni aktivitenizin düşmesine engel olacak ve 6.günün sonunda tam beden temizliği sağlanmış olacaktır. Dr.İsmail Ağar Oxidetox diyeti hakkında bilgi verdi.

Detox diyeti süresince kafein türevlerinden kahveden ve sigaradan lütfen uzak durun.Unutmayın ki amaç sağlıklı bir bedene ve yaşama yelken açmak gücünüzü tekrar kazanmaktır.

Gün boyunca şekersiz bitki çayı ve gün boyu en az  8 bardak su tüketin.

Sabah kalktığınızda ve kendinizi gergin hissettiğiniz anlarda nefes egzersizi yapmayı ihmal etmeyin:

OXİDETOX PROGRAMI SÜRESİNCE TÜKETECEĞİNİZ ÇORBA TARİFİ;

Malzemeler

2 litre su
6 Adet YeÅŸil soÄŸan
2 Domates
1Büyük Lahana
2 YeÅŸil biber
1 Demet kereviz sapı
Yarım demet Maydanoz
1Patates
2 Orta boy Kabak
Bir tutam tuz
Bir miktar fesleÄŸen

Sebzeleri haşlayıp robottan geçirin baharatlarını ilave edin. Çorba  gün boyunca ve açlık hissettiğiniz zaman içilecektir.

1. GÃœN

Haberin Devamı

Uyanır uyanmaz vücudunuzun asit dengesi için kahvaltıdan önce 1 bardak limon suyu için.Gün içinde tansiyonunuzu dengelemek için 1 şişe maden suyu içebilirsiniz.

Kahvaltıda; muz hariç  kayısı, kivi, portakal, greyfurt, elma, ananas gibi değişik meyvelerden hazırlayacağınız salata 3 adet badem yada fıstık, şekersiz bitki çayı.

Gün boyu detox çorbanız size eşlik edecek  ve dilediğiniz kadar meyve yiyebilirsiniz. Su içmeyi ihmal etmeyin.

Hastalıklara ve ağrılara neden olan vücutta birikmiş atıkların çoğu asidiktir. Meyve ve sebzeler normal asit baz dengesinin korunmasını sağlar.

2.GÃœN

*Sigara kullananlar için patlıcan haşlama nikotin isteğini köreltmeye yardımcı olacaktır

Haberin Devamı

Nefes egzersizi yaparak güne başlayın. Bugün sebze gününüz.Yeşil sebzeleri dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.Çorbanız yine gün boyu en büyük dostunuz olacak. Brokoli, havuç, turp, karnabahar, soya filizi, sarımsakla oluşturacağınız sebze karışımının içine dilerseniz 2 yemek kaşığı esmer kabuklu pirinç karıştırabilirsiniz.
Su içmeyi unutmayın!

3.GÃœN

Bugün kurubaklagil gününüz. Dilediğiniz kadar sebze çorbası içebilirsiniz.

Kahvaltıda 1 elma.

Öğle ve akşam;
1 adet soğanı ince ince dilimleyip, 50 gr taze soğanı da halka halka doğrayın. Üzerine 40 gr mercimek ve 300 ml sebze suyu ilave edin. Malzemenin üzerine tuz ve karabiber ekleyip pişirerek tüketin. Dilerseniz öğlen çorbanızla birlikte yağsız bol yeşil salata tüketebilirsiniz.
 
4.GÃœN

Bitkisel protein mantar günü!

Haberin Devamı

Nefes egzersizleri yapmayı ihmal etmeyin. Sabah; greyfurt, ananas,kivi,nar karışımından hazırladığınız sebze salatası. Öğle ve akşam detox çorbanızla birlikte
1 adet domates
1adet yeÅŸil biber
Dilediğiniz kadar mantarı sote ederek tüketebilirsiniz.

5.GÃœN

Artık sona yaklaşıyorsunuz bedeniniz yenileniyor.

 Bugün istediğiniz kadar çorba ve gün boyu yarım kilo yağsız yoğurda ilave edeceğiniz,
1adet kivi
1adet portakal
1 greyfurt karışımını tüketebilirsiniz.

Akşam haşlanmış sebze karışımları ve salata yiyin.

6.GÃœN

Bugünden sonra oxidetox programının ikinci aşaması olan sağlıklı beslenme programına geçeceksiniz. Bedeniniz temizlenmeye devam ediyor. Unutmayın ki yılların birikimini atıyorsunuz.

Haberin Devamı

Gün boyunca detox çorbanızla birlikte 2 çorba kaşığı kabuklu esmer pirinç ile hazırlayacağınız sebze haşlamaları tüketin.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!