Bu ayakkabılar ve giysiler dokunuyor

Güncelleme Tarihi:

Bu ayakkabılar ve giysiler dokunuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Giysi tasarımcısı Özlem Erkan ve ayakkabı tasarımcısı Pınar Arkun 2011-2012 sonbahar-kış sezonu için işbirliği yaptı. Birlikte tasarladıkları ‘Dokun’ adlı koleksiyon şehir hayatından besleniyor ama içimize dokunuyor. İki ay süresince www.poddyum.com’dan satılacak koleksiyondan her bir parçanın 25 lirası Mor Çatı’ya bağışlanıyor.

Haberin Devamı

“Tasarımlarımızı karmaşık şehir hayatının tam ortasında yaptık. Ürünlerin şehrin erozyonu ve doğal dokusuyla şekillenmesini sabırla ve yavaşça bekledik.” Giysi tasarımcısı Özlem Erkan ve ayakkabı tasarımcısı Pınar Arkun hazırladıkları 2011/12 Sonbahar-Kış koleksiyonunu böyle anlatıyor. İsmi Dokun. Hayatın hızı ve karmaşasıyla motive olarak içimize dokunmayı istemişler: “Kıyafetlerin de ayakkabıların iletişime geçmesini istiyoruz. Giydiğiniz anda sizin bir parçanız gibi görünen, özünüze dokunan tasarımlar yaptık.” 
Ayakkabı koleksiyonu 25 ayrı modelden oluşuyor. Modeller sıra dışı olduğu için üretim kısmında bu konuda çok yetkin ve yaratıcı bir ekip çalışıyor. Topuklu modeller de en az düzler kadar rahatmış. Kıyafetler 45 parça: Etek, ceket, tulum, kaban, yelek, elbise ve abiye elbiseler. Erkan anlatıyor: “Ayakkabılar giysiler birbirleriyle uyumlu olsun diye çabaladık. Bu yüzden yaratım sürecinde dip dibe çalıştık. Fiziksel olarak ayrılmadığımız gibi ruhsal olarak da çok fazla uzaklaşmadık, aynı frekansta kaldık.”
Kahve tonları, gece mavisinin enerjik kombinasyonları, taba ve griler ağırlıkta. Siyah tabii ki tüm asaletiyle var. Bordo ve yeşil kıyafetlerde olduğu kadar ayakkabılarda da baskın. Sezonun gözdesi kaşe ve tüvitler klasik kombinasyonların dışına çıkmış. Modern ve şık kalıplar, gündelik yaşamın monotonluğuna inat fark yaratan çizgilerle şekillenmiş. Kumaş ve derinin birleşiminden oluşan şıklığın günün her anında iddialı bir duruşu var. Yüksek bel, bol paçalı pantolonlar, tulumlar göze en çok batan parçalar. Gece elbiselerinde dar kesim modellerin yanı sıra, ipek şifon, ipek saten gibi uçuşan malzemeler de mevcut. Kıyafetle özel olarak hazırlanmış iplik dokular kullanılıyor.

Haberin Devamı

AKSESUVARLAR ÖZEL TASARLANDI

Ayakkabı koleksiyonunda deri, metal ve kaşe kumaşlar, özel tasarım ahşap ökçelerle bir arada. Oxford tarzı rahat kalıplar, markaya özel hazırlanan aksesuvarlarla bütünlük içinde. Bu sezonun iddialı rengi yeşil ve nar çiçeği ayakkabılarda da kendini gösteriyor. Baskılı derilerin dışında, koleksiyon için özel üretilen deriler istisna. Arkun düz formlara eklediği metal aksesuvarlarla yaşamdaki zıtlığı yorumladığını söylüyor. Gece ayakkabıları içinse siyahla  mavi, kırmızı ve yeşil kombinasyonları kullanmış. 

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eafb9cf018fbb8f8a35583

BİR MODA PLATFORMU

Poddyum.com, marka ve imaj/stil danışmanlarının özel olarak belirlediği konseptler doğrultusunda, moda tasarımcılarının tasarımlarını üyelerine sunan alışveriş sistemine sahip bir moda platformu. Dokun koleksiyonundan alınacak her ürünün 25 lirası Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na gidecek. Ayakkabılar 250-450, giysiler 250-850 lira. 

Servet değerindeki çantalar kiralık

Luxinabox.com 2009’da kurulan Türkiye’nin ilk ve tek lüks çanta kiralama sitesi... Yaklaşık 350 bin dolar değerinde 200 ünlü markanın özel modellerini kiralama fırsatı sunan sitede 17 bin 800 dolar değerinde Bottega Veneta Croc Montaigne, Chanel Moscow ve Shangai modelleri, Hermes Kelly-Birkin, Fendi ve Christian Dior gibi çok lüks ürünler yer alıyor. Örneğin, 33 bin lira değerinde Bottega Veneta Croc Montaigne iki gün için 535, bir hafta için 720 liraya kiralanıyor. Ya da 10 bin lira değerinde Chanel Moscow bir günlüğüne 185 liraya sizin olabiliyor. Yakında da Roger Vivier ve Edidi gibi mücevher değerinde çantalar kiralamaya girecek. Bu yıl Valentino, Roberto Cavalli, Alexander McQueen gibi markaların çanta, ayakkabı ve aksesuvarlarının satışına da başlayan sitenin kurucusu Yasemin Alpacar ve yeni ortağı Başak Oral Berkan uzun yıllar profesyonel iş hayatı olan kadınlar.

Haberin Devamı

Gurur vesilesi bir proje

Gaye Çevikel’in kurduğu yüzde 100 Türk hediyelik ve dekorasyon markası Gaia&Gino ile Swarovski ortak koleksiyon yarattı. Ünlü tasarımcı Harry Allen’ın tasarladığı kadın formundaki vazo, Kelly Rutherford, Ashley ve Mary-Kate Olsen, Melissa Joan Hart, Tinsley Mortimer gibi Hollywood yıldızları; Kenneth Jay Lane, Bethenny Frankel, Carson Kressley, Doo-Ri, Gemma Kahng, Harry Allen, Isaac Manevitz, Janis Savitt, Rupert Sanderson, Ted Rossi ve  Waris Ahluwalia tarafından Swarovski kristalleriyle süslendi. Koleksiyon New York’ta düzenlenen bir davetle tanıtıldı. New York Times ve dünya basınında yer alan ve tek üretilen vazolardan oluşan koleksiyon, 20 Aralık’a kadar www.shophousingworks.org’da açık arttırmayla satılacak. Geliri AIDS ve evsizliğe çözüm çalışmaları yürüten Housing Works Yardım Derneği’ne bağışlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!