Broadway'i İstanbul’a taşıyacaklar

Güncelleme Tarihi:

Broadwayi İstanbul’a taşıyacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Dünya müzikal tarihine geçmiş pek çok eserden derlenen unutulmaz şarkılar, Haldun Dormen'in kurgusuyla Harbiye Açıkhava konserinde izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

 

Repertuvarın Broadway müzikallerinin unutulmaz şarkılarından oluşturulduğu konser, 14 Ağustos'ta Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda verilecek. Haldun Dormen'in kurguladığı gecede, eserleri Mirkelam, Seden Gürel, Keremcem ve Şevval Sam yorumlayacak.

Konserin bir de sürprizi var; Muazzez Abacı, Suna Pekuysal ve Ömür Göksel de birer şarkıyla bu özel geceye renk katacak. Orhan Şallıel

/images/100/0x0/55eb481bf018fbb8f8b71784
yönetimindeki 45 kişilik senfoni orkestrasının eşlik edeceği sanatçılar, önceki gün provalar nedeniyle bir aradaydı.

 

Haberin Devamı

 

İlk kez böyle bir projede yer alacağını belirten Şevval Sam, "Çok heyecan verici bir iş... Kesinlikle çok yoğun bir konsantrasyon gerektiriyor, ama verdiğimiz emeklere değecek ve insanlar o gece çok eğlenecek diye düşünüyorum" dedi. Bu projeye ne konser ne de tam anlamıyla bir müzikal denebileceğini belirten Sam, sözlerine şöyle devam etti: "Aslında bu proje için müzikal dememek lazım. Kolaj demek belki de daha doğru... Çünkü baştan sona hikayesi olan bir müzikal değil. Tüm müzikalleri kısa bir zaman içerisinde oynamak durumunda olacağız. Benim için de bir ilk olacağı için çok mutluyum."

 

Broadwayi İstanbul’a taşıyacaklar

Şevval Sam, provalara başladıklarından beri bu projeyle ilgili birçok teklif de geldiğini söyledi: "Teklifler var ama değerlendirmeye açmadık. Biz sadece o geceye odaklandık. Hepimiz bu işi ciddiye alıyoruz ve hata yapmak istemediğimiz için dinleyenleri memnun göndermek istiyoruz."

Broadwayi İstanbul’a taşıyacaklar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!