Boston’da Türk filmleri festivali

Güncelleme Tarihi:

Boston’da Türk filmleri festivali
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2006 11:29

Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde 30 Mart-29 Nisan arasında düzenlenecek olan Türk Filmleri Festivali'nin programında çağdaş Türk sinemasından örnekler yer alıyor. Ünlü müzisyenler Fahir Atakoğlu ve Ömer Faruk Tekbilek festivalin konuklarından.

Haberin Devamı

2005’te ’Yılın En İyi Türk Filmi’ seçilen ’Anlat İstanbul’un ABD’deki ilk gösterimiyle başlayacak olan festivalin açılışına filmin yönetmeni Ümit Ünal ve ünlü oyuncu Serra Yılmaz katılacak.

Festivalde ’Anlat İstanbul’un yanısıra Fatih Akın’ın ’İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek’, Semih Kaplanoğlu’nun ’Meleğin Düşüşü’, Çağan Irmak’ın ’Mustafa Hakkında Herşey’, Kutluğ Ataman’ın ’İki Genç Kız’ ve Hüseyin Karabey’in ’Pina Bausch’la Bir Nefes’ adlı filmlerinin ilk gösterimleri yapılacak. Yavuz Turgul’un ’Gönül Yarası’, Yeşim Ustaoğlu’nun ’Bulutları Beklerken’, Ahmet Uluçay’ın ’Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ ve Uğur Yücel’in ’Yazı Tura’ filmleri de festivalde gösterilecek diğer filmler arasında yer alıyor.

FESTİVALDE BU YIL MÜZİK DE VAR

Festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömüllü, 2001’den bu yana her yıl biraz daha büyüyen ve Boston’daki sanat eleştirmenlerinin dikkatini çeken festivali, bu yıl müziği de içerecek şekilde genişlettiklerini söyledi. Festivali ’Boston Film ve Müzik Festivali’ne dönüştürmüş olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Gömüllü, geçmiş yıllarda Boston Globe ve Boston Phoenix saygın basın organlarında geniş yer bulan festivalin bu yıl da büyük ilgi görmesini beklediklerini kaydetti.

Festival programı kapsamında dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, efsanevi basçı Anthony Jackson ve iki Grammy ödüllü Horacio ’El Negro’ Hernandez ile birlikte bir konser verecek. Festivalde Ömer Faruk Tekbilek ve Grubu da Pakistan depreminde zarar görenler yararına çalacak.

Haberin Devamı

Festivalin 29 Nisan’daki kapanışında verilecek ’İstanbul’dan Mektup’ konserinde ise kemençe ustaları Derya Türkan ve Sokratis Sinopoulos ile grubu sahne alacak. Türk ve Yunan müziğinden Zeybek ve Sirto gibi örneklerin sunulacağı konser, grubun Kuzey Amerika turnesinin de ilk ayağını oluşturuyor.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!