Boğaz'da Samba rüzgarları

Güncelleme Tarihi:

Boğazda Samba rüzgarları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 17:33

Latin müziğin efsanevi ismi Gloria Estefan, Kuruçeşme Arena'da Sinpaş'ın 35. yıl kapsamında epd organizasyon'un düzenlediği konserde sahne aldı.

Haberin Devamı

KONSERDEN FOTOĞRAFLAR

Estefan gece boyunca Küba esintili müziklerle hareketli bir performans sergilerken, seyirciler için alana koyulan oturma düzeni ambiyansı bozan tek unsur oldu. Konser sonunda ritimlerin cazibesine dayanamayanlar oturdukları sandalyelerden kalkıp samba yapmaya başladı...

Ilık, sakin bir yaz akşamı. Ay, dolunaya çeyrek kala modunda; kendini boğazın mavi sularına bırakmış, serin bir rüzgar Turkcell Kuruçeşme Arena’nın üzerinde geziyor. Tam şarkılarda anlatılan yazdan kalma bir gün. Konser alanında her yere sandalyeler konulmuş ve herkesin bileti numaralı. Gloria Estafan’ın Küba esintili bol sambalı şarkıları için gereğinden fazla romantik bir ortam. Bir an için akıllara “yoksa bu gece hüzünlü şarkılar dinleyip kendimizi ay ışığı misali denizin soğuk sularına mı atacağız” düşüncesi geçiyor. “Aşk ve Şans” anlamına gelen Love &Luck Turnesi’nin İstanbul ayağında sahneyi boydan boya kaplayan ilk perde açılıyor. İçeride cibinliği andıran, gecenin yıldızını gizleyen bir perde daha var. Dansçılar ve 15 kişilik dev ekip “Oye” isimli salsa şarkıyla enerjik bir başlangıç yapıyor. Cibinliğin düşmesiyle birlikte alev alev kırmızılara bürünmüş Gloria Estafan; kırmızı saçaklı elbisesi, saçının yanına taktığı kırmızı çiçeğiyle “Hey, my body wants salsa / Hey, bedenim salsa istiyor” gibi sözlere sahip şarkıyı söylüyor. Az önceki hüzünlü ortam, yerini ateşli dansların yapıldığı Latin rüzgarlarına bırakıyor.

Haberin Devamı

 Protokol azabına Brezilyalı çözüm

Konserine Türkçe olarak “Merhaba İstanbul” diyerek başlayan Estefan daha sonra İngilizce olarak “Türklerin hep sıcak ve misafirperver olduklarını duyardım. Bunu burada daha da iyi gördüm” dedi. Konserine hareketli şarkılarla devam eden Estefan da oturma düzenine anlam verememiş olsa gerek ki her seferinde “Come on İstanbul” diyerek, herkesi dansa kaldırmaya çalıştı. Yerlerine oturanlar arkalarındakileri rahatsız etmemek için kalkamazken; müziğin ritmine dayanamayan bir grup sahneyi sol taraftan gören boşluğa gidip eğlenmeye başladı. Biletimin protokol olmasına, hatta Gloria Estafan’ın neredeyse kulağıma söyleyecek kadar yakın olmasına aldırmadan kalkıp; samba ruhuna doğru ilerledim. Meğerse müziğin ritmine dayanamayıp bu eğlenceli ortamı yaratanlar Brezilyalı’larmış. Onlarla samba yapıp, tren oluşturup; çoştukça çoşuyoruz.

Haberin Devamı

 Duygusal anlar ve Michael Jackson

Ünlü şarkıcı, 31 yıldır evli olduğu; hayatı ve sahneyi paylaştığı Emilio Estafan’a ait olan “Con Los Años Que Me Quedan” adlı duygusal şarkıyı söylemeye başlıyor. Sahnenin yanındaki ekranlardan şarkının İngilizce sözleri geçiyor. Estafan’ın yanık sesinden; eşinin aşkları için yazdığı şarkıyı dinliyoruz. Yıllara meydan okuyan bir aşk, bitmesin diye; o biricik sevdiği kadın gitmesin diye adeta yalvarıyor şarkıda Emilio... Bunun için savaşacağını; ona olan sevgisinide ömrü yettiği sürece hep göstereceğini söylüyor. Herkese bir Emilio nasip olsun deyip; bu büyük aşkı alkışlıyoruz. Derken sahneye getirilen bir tabureye oturup; eline klasik gitarı alıyor Estefan. “Bu şarkıyı yazan henüz 16’sındayken yazdı ama beni hala etkiler. Kendimi ne zaman kötü hissetsem bu şarkı bana hep yardımcı oldu” deyip Michael Jackson’a ait olan “One day in your life” adlı şarkıyı söylüyor. Şarkının sonunda Jackson ile birlikte çekilmiş samimi fotoğrafları ekranlardan gösteriliyor.

Haberin Devamı

 Yaşını dert etmiyor

Duygusal dakikaların ardından yeniden samba ritimlerine geri dönen Estefan, “yaşım ortaya çıkar” diye düşünmeden müzikal kariyerini bir bir anlatıyor. Frank Sinatra ile düete kadar uzanan müzik hayatından bahsederken "Madonna’dan önce Justin Timbarlake ile ilk çalışan da benimdir” diyerek “Lets get laud”u söylüyor. Ritmik şarkılar devam ettikçe sahnenin solu olduğu kadar, sağı da yavaş yavaş dolmaya ve hareketlenmeye başlıyor. Bu sırada Latin efsanesi sahneye küçük kızları Emily’i davet ediyor. Annesi ve babası düşünülünce "iyi bir sonuç çıkabilir" diyoruz ama henüz 14 yaşında olan Emily’nin sahnedeki yılların müzisyenlerine aşık atacak kadar iyi olacağını düşünmüyoruz. Beyaz elektro gitarı boynuna takar takmaz “Play that funky music”in girişi için sağlam sololar atmaya başlıyor. Genetik aktarımın en güzel öreneği karşımızda utangaç bir tavırla gitarı konuşturuyor. Üstelik sadece gitarla da kalmıyor, davulun başına da geçiyor. Müzik yeteneği ile alkışları toplayıp sahneyi annesine bırakıyor. İki saat boyunca enerjinin oldukça yüksek olduğu konserde yanlarda dans eden grubu sahne önüne alan Estafan, çoşkuyu tüm konser alanına yaymayı başarıyor. Oturan herkes, geceyi ayakta samba yaparak kapatıyor.

 

Haberin Devamı

Konserden notlar:

*Gloria Estefan, gece boyunca 3 kıyafet değiştirdi.

*Babasıyla çok fazla iletişim kuramasa da onu çok sevdiğini dile getiren Gloria Estefan, “Your Picture” isimli şarkıyı aile albümlerinden fotoğraflarla süslediği bir slayt şov eşliğinde söyledi.

*Seyircilere Şapka ve Havlusunu fırlattı.

*Gece boyunca “Conga” , “Get on your feet”, “I just wanna be happy” gibi hit olmuş şarkılarını söyleyen Estafan “Ülkeme özgürlük” anlamına gelen ve hit olmuş “Oye mi Canto” isimli şarkıyı söylerken ekranlarda Küba bayrağı dalgalandı.

*Seyircilerle bol bol el sıkışan Latin efsanesi, kendisine verilen bileklikleri de koluna taktı.

* Füsun Kral, Rana - Osman Esen, Jale - İskender Veronik, Ahmet Mardin, Burak Kut, Ece Gürsel, Yonca Evcimik, Kubat, Murat ve eşi Birgül Vargı, Hıncal Uluç, Ece Gürsel, Zeynep Çarmıklı, Melisa Eliyeşil ve Necmettin Eliyeşil, Jeri - Monic Benardete ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal  geceye katılan isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

*Bol bol Türkçe konuşan Estefan "Teşekkür ediyorum, Merhaba, Sizi Çok Seviyoruz İstanbul" dedi.

*Gloria Estefan'ın yanı sıra 31 yıllık eşi Emilio ve 15 yaşındaki kızları Emily'nin de sahne aldığı konser aile ortamı havasında geçti.

*Konser sonrası sahne arkasında yakalayıp biraz sohbet  ettiğimiz Emily Estefan ileride müzikle uğraşacağını söylüyor. Ne tür müzik yapmayı istiyorsun diye sorduğumuzda “Tam olarak bilmiyorum ama folk müziği yapmak istemiyorum” dedi.

    

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!