Boğaz'a karşı bir balkon

Güncelleme Tarihi:

Boğaza karşı bir balkon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 07:05

Oyuncu-model Sedef Avcı ve Kıvanç Kasabalı çiftinin Kandilli’deki yeni evi, özenle hazırlanmış yılbaşı ağacı, renkli kar küreleri ve cana yakın sevimli köpeği Oscar ile insanı yeni yıl havasına sokuyor. InStyle Home dergisi o sıcak eve konuk oldu.

Haberin Devamı

Sedef Avcı-Kıvanç Kasabalı çifti, Golden Retriever cinsi sevimli köpekleri Oscar ile beş ay önce taşınmış Kandilli’deki bu eve...
“Buradan aile dostumuz Mete abi sayesinde haberdar olmuştuk. Bizim için uygun olduğunu düşünüp, gelip görmemizi istemişti hemen” diye anlatmaya başlıyor Avcı salonundaki yılbaşı ağacının ışığını yakarken... Çamın yanındaki cam vitrinde yıllardır biriktirdiği kar küreleri göze çarpıyor. Bu merakı Richard Gere ile Diane Lane’in “Sadakatsiz” filmini izlediği zaman başlamış. “Orada pek dekoratif amaca hizmet etmemişti doğrusu” diye anlatmaya devam ediyor güzel oyuncu tüm sempatikliği ile...  

BURASI SAYFİYE YERİNDEN FARKSIZ             

Evin konumu, özellikle de Boğaz’ı tepeden gören manzarası, daha buraya ilk gelişlerinde çifti etkilemiş: “Karşı kıyıda Bebek-Aşiyan, yanda ise Cemile Sultan Korusu var. Burası sayfiyeden farksız. Hatta eve taşındıktan sonra uykumuz bile erken gelmeye başladı.”
Daha önceki evleri Cihangir ve Ulus’ta imiş. Kandilli’yi Menekşe ve Halil dizisi çekimleri sırasında sevmeye başlamışlar. İki yıl önce satın alınan ev bir süre boş kalmış. Taşınmaya karar verdiklerinde iç mimar baba Babür Avcı onlara tam destek vermiş: “Babam benim en zor müşterisi olduğumu söyler durur hep... İlk defa baba-kız ortak bir ev yaptık neticede...”
100 m2’lik daire, salona açılan mini bir mutfak, iki oda ve bir banyodan oluşuyor. “Küçük olduğu için buranın sade ve ferah gözükmesi bizim için öncelikli oldu ve içinde çok şey değişti” diye söze giriyor Kıvanç Kasabalı da... Daha önceki evleri buradan büyük olduğundan taşınırken birçok eşyayı elemek zorunda kalmışlar.

İÇ SESİMİ SUSTURMAK İÇİN CUPCAKE YAPMAYA BAŞLADIM

Yedi yıl önce evlenen çiftin yolları Avcı’nın katıldığı bir güzellik yarışması ile kesişmiş. Finale kalan Avcı’yı sahneye elinden tutarak getirme görevi Kasabalı’ya verilmiş. “Aslında bu durumu ben denk getirmiştim” diye de samimi bir itirafta bulunuyor tüm içtenliği ile. O gün bugündür de birbirlerinin ellerini hiç bırakmamışlar.


İkisi de ev hayatına düşkün olduklarını ve evde dostlarıyla vakit geçirmeyi sevdiklerini belirtiyor. “Ben birkaç yıldır evde cupcake yapmaya takmış durumdayım. İç sesimi susturmak için başladım. Beni çok dinlendiriyor. Sizin için de hazırladım” diye anlatırken mutfak tezgahının üzerini işaret ediyor bize Sedef Avcı... O arada “Süsleme işleri de bana ait” diye belirtiyor Kasabalı gururla....



Arkadaşlarını ziyarete giderken çoğu zaman bunlardan yapar götürürmüş Avcı. “Hatta bunun için şık ambalajlarım bile var artık” diyor. Kepekli undan ve doğal tatlandırıcı olarak kullanılan Agave şurubundan yapıldığı için de diyet yapanlara öneriyor.
    
KAYINVALİDEM YATAK ÖRTÜMÜ TAM ÜÇ SENEDE İŞLEDİ  

Evin genel dekorasyonuna gelince... Kanepeler ve ahşap sehpa Mudo Concept’ten alınmış. Geri kalanların çoğu da özel olarak yaptırılmış.
Rahmetli anneannesi Nimet Özbayram’dan yadigar iki koltuğun yüzlerini yeşil kadife kumaş ile değiştirerek salonun baş köşesine koymuş Avcı... “Onlar benim için kıymetli. Bir de kayınvalidemin hediyesi yemenili yatak örtümü çok severim. Tam üç senede işledi” diye anlatıyor.


Kanepenin yanındaki mozaik taşlı masayı Bozcaada’dan almışlar. “İkimiz de oraya bayılırız. Genelde Aliki Konukevi’nde kalırız. Bu masayı orada görüp çok beğenmiştik. Salona güzel renk kattı” diyor.

SABAHLARI BİRLİKTE YÜRÜYÜŞ YAPIYORUZ
Şu sıralar iş konusunda ikisi de rahat bir dönemde oldukları için kendilerine vakit ayırabildiklerinden bahsediyor. Avcı, en son çektiği ve 14 Şubat’ta vizyona girecek olan “Romantik Komedi 2”den söz ediyor sonra... “Keyifli bir film oldu, çekirdek kadro yine ilki ile aynı. Ama sürpriz isimler de var tabii” diyor, başka da sır vermiyor.
Sabahları erken kalkan bir çift onlar. “Buraya taşındıktan sonra yeni yerler keşfetmeye açık olduk. Ayrıca sabahları engebeli parkurlar bularak uzun yürüyüşlere de başladık beraber” diyor Kasabalı...
Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Kasabalı, eğer evde ise vaktinin çoğunu balkonda çalışarak geçirdiğinden bahsediyor. “Bu da ayrı bir adrenalin” diyor gülerek. Aklımıza Michael Douglas’ın Wallstreet’te gaddar bir broker’ı canlandırdığı “Money Never Sleeps” filmi geliyor. “En sevdiğim filmlerden biridir. Bakın öyle bir rolü çok severek oynayabilirim işte” diyor gülerek.
Sahiplerinin konukseverliğinin yanı sıra renkli yılbaşı ağacı, insanı oyalayan kar küreleri ve leziz cupcake’leri ile burası yılbaşı coşkusunu insana şimdiden güzel hissettiren sıcak bir ev doğrusu...

Haberin Devamı

YILBAŞINI ALMANYA’DA DA GEÇİREBİLİRİZ, EVDE DE...
Çiftin bu yılbaşı için planları nedir, merak edip soruyoruz. Henüz kesin karar vermediklerini söyleyip ekliyorlar: “Geçen yıl Stuttgart’a, çok yakın arkadaşlarımızı ziyarete gitmiştik. Sonra da otomobille İsviçre ve Fransa’yı dolaşmıştık. Yine buna benzer bir program yapabiliriz. Ya da yeni yılı evimizde dostlarımızla geçiririz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!